Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Sok kapcsolatban nem jár a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sok kapcsolatban nem jár a nőnek pihenés. Miért?

Figyelt kérdés
A barátom és én már az egyetem utolsó évében is együtt éltünk. Egy kollégiumi szobán osztoztunk. (Igen, lehet ilyet, aki nem hiszi járjon utána.) Bennem mindig is erős volt a gondoskodási hajlam és akkor még a rózsaszín köd is vakított. Nem bántam, hogy azt az egy kollégiumi szobát csak én tartottam rendben és én főztem, mostam is mindkettőnkre. Még büszke is voltam magamra. Azóta dolgozunk, albérletben élünk. De most már nem olyan szép az élet. Legjobban nem is a munka mennyisége bánt, hanem az együtt töltött idő rövidsége. Nekem még az is jó lenne ha csupán csak beszélne hozzám, miközben otthon főzök vagy takarítok, segítenie sem feltétlenül kéne, csak legyen köztünk kapcsolat! De eszében sincs oda jönni hozzám. Egyedül vagyok otthon is mindennap, mert a számítógépes játékok nálam sokkal érdekesebbek. Beszéltem vele erről. Azt a választ kaptam, hogy neki szüksége van arra a kikapcsolódásra, stresszlevezetésre, amit a játék ad és hogy ezt a nők nem értik meg, szerinte. Igazából nagyon is megértem, sőt, régen én is sok játékot szerettem. Annyi a különbség, hogy neki van ideje pihenni meg stresszt levezetni, nekem meg nincs. Ezt is kifejtettem neki, de szerinte, biztos nem ez a bajom, csak most "valami miatt" hisztis vagyok, és a játékba kötök bele, mert másba nem tudok. Felvetettem azt is, mi lenne, ha a héten két napot én tolnám a játékot és ő dolgozna itthon? Ezt az ötletet ő nem tartja ésszerűnek, mégpedig azért, mert ezt csak gyerekes hisztinek látja tőlem és szerinte nem is élvezném a játékot, csak úgy tennék. Bosszúból. Azt hiszem kezdek nagyon ideges lenni. Mindenre van válasz, csak a hajlandóság hiányzik, hogy megértsen engem. Miután pedig folyamatosan lepattintja a problémáimat, persze rossz a kedvem. Mindezek után este megkérdezi mi bánt? Ilyenkor néha azt mondom, hogy még mindig ugyanaz. Arra az a reakció, "hogy még mindig ezen kattogsz?" Ha nem szeretném ezt a megalázó kérdést hallani, azt válaszolom, hogy nincs semmi bajom, de persze ugyanúgy rossz a kedvem. Ilyenkor neki muszáj megjegyeznie, hogy ez egy "női hiszti". Azt sem tudom már kivel élek együtt! Imádtam a kapcsolatunk elején! Minden benne volt, amit szeretek egy férfiban. Kedves is volt velem, érdekelték a problémáim. Miért lesz egy jó pasiból egy ilyen érzéketlen tuskó, mindössze 3 év alatt? Azért írtam, hogy sok kapcsolatban van ez, mert hallok hasonló helyzeteket másoktól is.
2017. dec. 7. 22:06
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
96%

Az a baj, hogy ez a minta sajnos még sok családban megtalálható, hogy annak ellenére hogy a nő is dolgozik, minden házimunkát ő végez. A férfi meg csak hazaállít, aztán pihi van. Ha van kert, akkor esetleg ott eltetvészik, de ennyi. Lehet ő is azt szokta meg otthon, hogy anya mindent megcsinál, és te is ugyanehhez szoktattad hozzá. Nézd 3 évig ez ment, aztán hirtelen előállsz azzal, hogy ez nem jó, valószìnűnek tartom, hogy eleve ingerülten (mivel már tele a bugyrod az egésszel) közelíted meg ezzel a dologgal, és ezért ő meg hisztinek veszi, és nem komolyan elgondolkodtató kérdésnek. Ő meg egy érzéketlen lusta b.rom, hogy ennyire tojik a fejedre, nem is akarja észre venni magát. Elvan a jó kis semmit tevésében, te úgy is megcsinálod jelszóval. Max duzzogsz kicsit, de ennyi.

Úgyhogy első menetben neked kell változtatni ahhoz, hogy a helyzet is változzon. Ülj le vele normálisan beszélgetni. Ne támadd le, ne veszekedj, beszélgess. Mond el neki, hogy belefáradtál abba az évek alatt, hogy minden otthoni munka rád hárul, holott ketten éltek ott. Valld be, hogy erről te is tehetsz, mert az elején te vállaltál fel mindent szó nélkül stb. Magyarázd el, hogy azért mert neki lifeg valami a lába között, nem akadályozza meg abban, hogy elmosogasson, vagy kiporszívózzon, kiteregessen vagy akármi, és szeretnéd, ha onnantól kezdve megosztanátok egymás között ezeket a feladatokat, és te is szeretnél kicsit szusszani munka után. Ketten hamarább meg vagytok vele, és mindkettőtöknek jut idő a "levezetésre", és több időt tölthettek egymással. Csinálhatnátok közös programokat is.

Hidd el, ha nem támadó, hanem építő jelleggel beszélsz vele erről, akkor egészen más a hatása.

Ha esetleg ez sem válna be, akkor lehet durvább eszközökhöz folyamodni. Pl. csak magadra főzöl, csak magadra.mosol, az ő ruháihoz hozzá sem érsz, ilyesmi. Vagy pedig kivágni mint macskát .... Mert ha ennyire semmibe vesz, akkor már nincs is értelme a kapcsolatnak.

2017. dec. 8. 08:00
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha legközelebb neki állsz főzni, kérd meg, hogy segítsen. Ha nem megy segíteni, akkor ne duzzogj, ne hisztizz, főzz meg egymagadra. És nyugodtan edd meg az orra előtt. Ha emiatt reklamál, mond meg neki, hogy nem jött neked segíteni, egyébként se vagy kíváncsi a pasis hisztijeire. Ott a konyha, menjen ki, főzzön magának. Amikor leszednéd a megszáradt ruhát, kérd meg, hogy segítsen. Ha nem segít: az övét ne rakd el, ne hajtsd össze, és legközelebb csak magadnak moss. Hátha végre magához tér és összekapja magát. Ha nem, akkor lapát. Ez így számodra nem párkapcsolat. Csak a cselédje vagy valakinek. És azért bármit is mondjon kedves "munkaadó" párod: az én férfi-ismerőseim keményen kiveszik a részüket a házimunkából. A férjem is. Ez a "minden házimunka a nőre marad" leáldozóban van. Még a 70 év feletti apósom is beáll anyósom mellé a konyhába húst darabolni, krumplit pucolni.
2017. dec. 8. 20:06
 13/13 anonim ***** válasza:

Utolsóval értek egyet. Mi nők néha igenis hisztisek vagyunk, de minden hétköznapi problémát ebbe a zsákba tömni nem lehet, mert au bizony meggyilkolja az érzelmeket. Mondd el neki, hogy mit érzel, érezze, hogy valóban elfog veszíteni, ha ez így megy tovább. Utána pedig főzz, moss csak magadra. Oldja meg magának. A pihenőidő neked is jár!!!

Mi a párommal minden házimunkát megosztunk. Van hogy csak lustálkodunk egésze este, viszont másnap amíg én kockázom a húst, ő pucolja a zöldséget, vagy amíg én mosogatok, ő gyorsan körbezolja a porszívót. 2-3 óra alatt végzünk együtt a házimunkával, takarítással hétvégén és utána az egész nap a miénk. Én mindig is ezt az elvet követtem vele és ilyenkor mindig rájövök milyen szerencsés is vagyok vele. Egyébként ismerkedésnél nálam már kizáró tényező volt, ha azt sejtettem valaki mondataiból, hogy a házimunka a nők dolga és a meleg vacsora meg alap mindennap...

Te is hibás vagy abban, hogy ez így alakult, de mivel megváltozott az élethelyzetetek, dolgozni kezdtél, nagyobb teret kell rendben tartani, stb., ezért nem gondolom, hogy ne lehetne ezen még korrigálni. A kérdés, hogy mennyire vagy fontos a párodnak, mennyire szeretne a jövőben maga mellett tudni. Ha nem akar elveszíteni, változni fog, ha kilátásba helyezed a továbblépés lehetőségét. Ha neki "mindegy", akkor meg jobban is jártok ha továbblépsz.

2017. dec. 11. 09:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!