Az alvás mechanizmusával kapcsolatban lenne kérdésem. Az alvás mennyire függ a napszaktól? Úgy értem miért van az hogy annyi ideig alszunk ameddig éjszaka van?
Konkrétan az éjszakának nem sok köze van az ember alvásigényéhez. De a fénynek, illetve a sötétségnek igen.
Az a vegyület a malatonin, aminek termelődését befolyásolja a fény.
Az alvas legalabb olyan fontos mint az etkezes. Ha valakit direkt ebren tartanak, azzal az illetot meg lehet olni.
Amugy guglibacsi alvas es nagyon sok okossagot fogsz talalni.
Az emberi alvasigenynek nincs koze a napszakhoz. Legalabbis mai rohano vilagunkban nincs. Gondolj azokra, akik ejszaka dolgoznak, mikor alszanak? Hat napkozben, amig te iskolaban/munkaban vagy.
Fenti leirta, a melatonin az amelyikre te gondolsz. Olvass utana, nagyon erdekes es nagyon FONTOS hormon, amit a test sotetben termel, de lehet tabletta formajaban potolni is. A teve, a vilagito ebresztoora, barmi mesterseges feny es a melatonin nem termelodik, ezert melegen ajanlott, hogy teljes sotetsegben aludjunk!
"ezert melegen ajanlott, hogy teljes sotetsegben aludjunk"
Ha ez igaz lenne, már rég kipusztult volna az emberiség! Öregapám pásztor volt, egész nyáron kinn aludt a szabadban. Teliholdkor még levelet is írt Öreganyámnak, olyan világos van éjszaka.
egész nyáron kinn aludt a szabadban...amikor a pasztorok meg voltak, nem volt kozvilagitas, a hold sem vilagitott egesz ejjel, es amikor a hold nem volt fent, eleg sotet volt hgy a test elkezdjen melatonint termelni
mesterseges fenyrol beszeltem, az utcai lampak, a teve fenye, az ejjeli vilagitos ora fenye, ezekrol beszeltem...
kipusztult volna az emberiség...nem kell dramazni, ertelmezni kell a szoveget
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!