Kezdőoldal » Egészség » Egyéb kérdések » Hogyan tudnék hozzászokni a...

Hogyan tudnék hozzászokni a kevesebb alváshoz? 17/L

Figyelt kérdés
Az a baj,hogy a tanév közben szinte sosem ébredek kipihenten, ha nem tudok 8,5-9 órát aludni,akkor minden bajom van.(Fejfájás,hányinger,folyton ásítozom). Ha éles fényre vagy zajra (pl. ajtócsapódás) kelek, azonnal megfájdul a fejem. Tizenegyedikes leszek, hatkor kelek, és nehezen fogok este kilenckor ágyba kerülni,szóval érdekelne,hogy hogyan lehet javítani a helyzeten. Azt hittem,majd hozzászokok a kevesebb alváshoz, de egyszerűen évek óta nem sikerül. Tippek?

2015. aug. 12. 10:05
 1/6 anonim ***** válasza:
Hát,elvileg mindenkinek sajátos igénye,hogy hány órát alszik. Ha a te szervezeted annyit kíván, akkor ez nem nagyon fog változni, maximum a korral együtt. (Én tizenévesen délután is aludtam, meg állandóan tudtam volna). Manapság 3-4 órákat alszom,ha ennél több,akkor kótyagos vagyok egész nap..Tinikorban nagyon sok az ember alvásigénye,te ebben vagy benne. Javaslom,hogy míg ez tart,annyit aludj, amennyit igényelsz. Szóval a kevés alvás helyett inkább a korábbi lefekvéshez próbálj hozzászokni. Idővel majd csökken az igény.
2015. aug. 12. 10:14
 2/6 anonim ***** válasza:
Ne aludj kevesebbet, arra szüksége van a szervezetednek, azért jelez, ha nincs meg a kellő mérték. Arra viszont van megoldás, hogy "nehezen fogok esete kilenckor ágyba kerülni". Még nyári szünet alatt fokozatosan szoktasd hozzá magad. Minden nap egy kicsivel előbb fekszel le. Mire pedig oda kerül(sz/ünk), hogy iskolában kell menni, addigra el tudsz aludni időben.
2015. aug. 12. 10:15
 3/6 anonim ***** válasza:
Senki se tudja megérteni végre, hogy egy mai gimnazista nem azért fekszik 9 után, mert tv-zik, vagy ez a kénye, hanem mert a hatalmaskodó tanárok és a nagy ~magyaros~ oktatásügy megpróbálja módszeresen és "csak azért is" kivéreztetni... (?)
2015. aug. 12. 10:27
 4/6 anonim ***** válasza:
0%

3as

Remélem jól érzem az iróniát..(3 éjszakás műszak után,zsibbadt fejjel 24 óra ébrenlét után vagyok..:D )

2015. aug. 12. 10:34
 5/6 A kérdező kommentje:
Így van,nem elaludni nem tudok, hanem egyszerűen nem engedhetem meg magamnak,hogy olyan korán lefeküdjek,mert lesz olyan nap,hogy ötre érek haza a faktok miatt...
2015. aug. 12. 10:42
 6/6 anonim ***** válasza:

"Remélem jól érzem az iróniát..(3 éjszakás műszak után,zsibbadt fejjel 24 óra ébrenlét után vagyok..:D"

Attól még, h. egyeseknek gyárban, v. kubikosként, v. 3 műszakban kell dolgoznia, mert sajnálatos mód valakinek úgy hozta az élet, mi a búbánatos fészkes fene miatt a tizenéves tanulókon kell MEGBOSSZULNI?!!! Mert ők talán kevésbé is bírják?

Valakinek sz.r a felnőttkor, sz.r legyen a gyerekkor is?!

Amúgy az öt órával még mai viszonylatban jól is járt a kérdező.

Nekem gimnáziumban fakt.-ról volt olyan ismerősöm/barátom, akinek este 9-ig voltak KÖTELEZŐ órái a sz.os kollégiumában, utána engedték végre felkészülni másnapra.

Ha valaki meg nem tudná kikövetkeztetni, arra a több órára is arányosan többet kellett készülnie.

Volt, amikor szabályosan megpróbáltam elzavarni a közös fakt.-ról, mivel minden jegyzetem, segédanyagom ami csak volt a tárgyról, megosztottam vele. Nyert volna legalább alkalmanként 120 percet.

Sajnos ez két dolog miatt nem ment, egyrészt az az óra - az általam valószínűsített arányokhoz képest - még mindig, ha nem is volt mintaóra, de számára benne lehetett a top 5-ben, másrészt a droiddá nevelés már a lelkiismeretére is kihatott, és inkább végigülte vörös szemekkel teljesen feleslegesen azt a 2 órát, mert nem merte a józan eszét és a szabad akaratát használni, hiába segítettem ebben, mert sajnáltam.

2015. aug. 15. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!