Mi a tapasztalatok a matracokkal kapcsolatban? Rugós vagy szivacs matrac, flexibilis vagy fix ágyrács? Melyik vált be nektek? Memóriaszivacsos matracról mi a tapasztalat?
Nekem rugós gyógymatracom van, nagyon szeretem, ez a rugó már nem az a rugó, mint a régi heverőkben volt, hogy kifekszed fél év alatt és vége:)
Barátnőm matraca a Jyskből van, memóriahabos, nagyon kényelmes, ahogy felveszi a tested alakját az ágy, bár az én matracom is megtámaszt mindenütt.
Nem egyszerű kérdés, a lényeg, hogy mindenütt megtámassza a testet és elvezesse az izzadságot. Éjszaka több, mint 1 liter vizet is izzadunk, ezt el kell vezetnie a matracnak úgy, hogy ne penészedjen és ne büdösödjön.
ha rugós az ágyrács, akkor puhábbnak hat rajta a matrac. Lényeg, hogy próbálgass, és ki is lehet őket próbálni az üzletekben.nekem rottex van 10 éve és ok. egyik fele téli a másik nyári.
Vannak rugósak többféle, memorexes, vákuumos, latex, kókusz és ezek variációi.illetve még azt nézzétek meg, hogy 3-5-7 zónás matracot szeretnétek e.és mennyire legyen kemény, valamint milyen súlyú emberre tervezték(80vagy 120kg nem mindegy)
-Van ami két rétegű: 1 hideghab ami tartja a gerincet és ezt szokás egy plussz réteggel puhítani, van hogy sima de van, hogy memória szivaccsal (visszereseknek jó, meg öregeknek)(de jysk-ben lehet külön venni" matracvédő" talán a neve.)
-vákuumos:az előzőhöz hasonló eggyel olcsóbb árkategória, szintén jó, tesómnak(90-110kg) Materrasso primáter eco plussz van 3 éve, azt mondja kitűnő!(35-40E)
-bonell rúgós, xy rúgós , drágábbak, de állítólag hosszú távon annak kidőrzsölődik a szivacsrétege, mint valaki már írta is egy jyk-esről itt.
Természetesen azóta már vettünk ágyakat, matracokat.
24 léces állítható keménységű rugalmas ágyrácsot választottunk. 7 zónás hideg hab matracot vettünk közepes/kemény oldalakkal, több rétegű memóriahabos maggal, végig cipzáros levehető mosható huzattal.
Vásároltunk hozzájuk matracvédő fekvőbetéteket is.
Előbb nekünk felnőtteknek vettük meg, majd 2 hónappal később a gyerekek 160-as ágyait cseréltük le egy kiváló minőségű felnőtt (190x90) emeletes ágyra. Ugyanilyen márkájú, hasonló matracokat kaptak. Annyi a különbség, hogy ezeknek mindkét oldaluk félkemény, ám téli és nyári oldalakkal rendelkeznek.
Költöttünk hónapról-hónapra új gumis lepedőkre is.
Még a mi franciaágyunkra kell még egy jobb minőségű ágytakaró és akkor teljes lesz a hálószoba részleg. :-)
A matracokat és az ágyrácsokat Németországból vásároltuk, egyharmad áron, mint amennyiben itthon kerülnének! (7-24-27 ezer Ft volt) Egy ismerős hozta el, aki kettős állampolgár és rendszeresen jár át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!