Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogy vegyem rá páromat, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy vegyem rá páromat, hogy lakjunk albérletben?

Figyelt kérdés
Nagyon jó helyen lakok, alacsonyak a költségek, én itt szeretnék élni párommal. Viszont ő világéletében családi házban lakott és azt szeretné, hogy oda költözzünk össze, vagy ha nem is oda, akkor se albérletbe. Ha eladná a házát rengeteg pénzünk lenne, ráadásul annak a rezsije rengeteg, ne is tudom hogy tudja fizetni. Itt mindenen feleznénk és sokkal jobban kijönnénk. Volt már nálam sokat, elvileg tetszik neki a lakás, de nem akar itt élni, csak ár napra szokott jönni.
2017. okt. 23. 08:44
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
0%
Én max kiadnám a házat, és úgy mennék albérletbe, amennyiben az albérlet olyan helyen van, hogy kevesebb az utazás, szóval sok időt takarítok meg.
2017. okt. 23. 11:59
 12/31 anonim ***** válasza:
71%

Nem tudom, hány éves vagy, de számomra logikátlanul gondolkodsz.

Egy albérletet folyamatosan fizetel, de sose lesz a tied.

Talán rosszul tetted fel a kérdést, és albérlet helyett egy lakásra gondoltál.

Ha az jár a fejedbe, hogy egy lakást jobban preferálsz, mint egy családi házat, az ugye elfogadható, kinek ez-kinek az jön be jobban. Ebben az esetben ha eladjátok a családi házat, abból vehettek lakást, esetleg csak albérletbe adjátok ki a családi házat, azzal is jól jártok.

Viszont egy saját tulajdonú családi ház és egy albérlet nem tud egymással versenyezni. Hosszú távra kell gondolni, az albérlet nagyon nem gazdaságos. Győzd meg a párod egy közös lakásról, de ne egy albérletről :))

2017. okt. 23. 12:13
 13/31 anonim ***** válasza:
#12 az albérlettel kapcsolatos dolgokat jól látod, de én biztos nem adnám el a saját kertes házamat azért, hogy valakivel közösen vegyek egy kis lyukat. Mi lesz, ha vége a kapcsolatnak (ugye, ezzel azért nem árt számolni közösködéskor, bármennyire is csúnyán hangzik, legtöbbször ez a vége)? Szenvednek tovább együtt egymás mellett, mert egyik sem hajlandó engedni a közösből? Vagy eladják, feleznek, és megy mind a kettő albérletbe a fele-fele pénzből? Hiszen addigra az eladott kertes ház árából fennmaradó részt valószínűleg felélték közösen utazgatásokra stb.
2017. okt. 23. 12:25
 14/31 anonim ***** válasza:

#13 igen, sajnos erre is gondolni kell. Tényleg azt a családi házat kéne kiadniuk, hogy ne üresen álljon. Ha a kérdező kedvese hajlandó erre, ugye ez megint más kérdés...

12 voltam

2017. okt. 23. 12:37
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

Én ki se adnám a házat! Teljesen más, mint lakást kiadni, hamarabb lelakja a bérlő. Hozzányúl a kerthez, az udvarhoz, odavisz állatokat, nem fűti ki rendesen, stb.

Illetve egy nagy családi házban van annyi bútor és személyes tárgy, amit nem tudsz elvinni egy kis albérletbe. Maradnak ott bútorok, háztartási gépek, fűnyíró, láncfűrész, szerszámok, stb. Könnyen lábakel.

Ott az örökös vita: ki mit csinál? A tulajdonos dolga karbantartani, javítani. De takarítani nem! Ki nyír füvet? Ha a bérlő, akkor használja a te fűnyíród? Mi van, ha elromlik?

Stb, stb, stb..

Egyáltalán nem olyan családi házat bérbe adni, mint egy lakást.

2017. okt. 23. 12:50
 16/31 anonim ***** válasza:
100%

Sokm ostobaságot olvastam már ezen az oldalon, de ez benne van a topban. Adja el a házát, hogy albérletben élhessen? WTF?

És nem lenne sok pénzetek, NEKI lenne sok pénze, ingatlana viszont nem.

2017. okt. 23. 13:23
 17/31 anonim ***** válasza:
Ismertem egy ilyesmi nőt. Férfinek volt pénze háza. Nő szült neki egy gyereket. Azután folyton rinyált, hogy adják el és vegyenek valami közöset, amibe a hölgy beletette volna mindenét. kb. 0 forintot. Srác kirúgta a hölgyet, aki visszament anyukához. ( Apuka már elhunyt )
2017. okt. 23. 14:14
 18/31 anonim ***** válasza:
100%

Sehogy ne akard rávenni, remélem nem is fogod, mert totál értelmetlen amit te akarsz, ő gondolkodik értelmesen. Már miért szórná ki a pénzét albérletre, ha van saját háza? Lehet, hogy a rezsije magasabb, de a bérleti díjjal együtt már nem. És még ha el is adja, az az ő pénze, nem a kettőtöké.

Én ha ebben a helyzetben lennék, el is adnám a házam, hogy lakást vegyek, akkor is csak a saját nevemre venném, nem közösbe, ha a párom nem ad bele semmit. Azért jól nézünk már ki, milliókról van szó, aztán ha pár év múlva szétmennénk, mert az azért igen gyakori dolog, akkor meg a fele lakásra jogosult lenne csak azért mert mikor vettem együtt voltunk. Na neeem.

Gondolkozz te is kicsit értelmesebben. Ne akard már elkótyavetyélni a "vagyonát" csak mert te albérlet mániás vagy.

2017. okt. 23. 14:14
 19/31 anonim ***** válasza:
Én családi házban lakom, 3 szintes, kerttel. Eszem ágában sem lenne ezt eladni és egy albérletre cserélni.
2017. okt. 23. 15:19
 20/31 anonim ***** válasza:
100%

Aha...én is kertesben élek, durva esetben 80.000 ft a rezsi. Nyilván szeretnék elmenni egy sz.aros betundzsungelbe a 10.-re, hogy 140.000-et fizessek más lakására, ahol festeni sem lehet a tulaj beleegyezése nélkül.

Átgondoltad te ezt normálisan? :D

2017. okt. 23. 15:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!