Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Közös kasszán vagytok párotokkal? (élettársi kapcsolatban élők válaszát várom)
Ez a közös kassza csak olyan esetben működőképes, ha a nő jár vele jobban.
Ha már megnőnek a nőnek a kiadásai, jobban megy a pénze, mint amikor még csak egyedül élt, akkor ez már nem tetszik nekik érthető okokból, ezért ekkor szokták javasolni a külön kasszát.
A gyerek témával kapcsolatban viszont egyetértek egyik előző válaszolóval, ha a nő is keres jobban, akkor is, mikor már megvan a közös gyerek, onnantól kezdve már nem szabad, hogy külön kassza legyen, még akkor is, ha ez azzal jár, hogy félig-meddig a nő tartja el a férfit.
Én képtelen lennék közös kassza nélkül élni. Havi szinten menne a "Ki is van most soron? Ki vette a múlt hónapban a mosógélt? El ne feljts holnap x összeget adni nekem, hogy kifizethessem a számlákat."
Közös kasszán is tudod, hogy mennyit kerestél meg te és mennyit a párod, ha már valaki ennyire foggal, körömmel ragaszkodik a kis megkeresett pénzéhez. De szerintem egy párkapcsolat arról szól, hogy egymásban megbízunk, nem pedig "Nekem semmi közöm hozzá, mert válás után majd biztos el akarja venni az összes pénzemet."
A lakhatást, rezsit összedobjuk, illetve a bevásárlásokra is teszünk a közösbe pénzt. Ezen felül havi 50-50 ezer forintot egy közös megtakarítási számlára utalunk. Ha valami nagyobb dolgot kell vennünk, akkor ehhez nyúlunk, ha nem, akkor csak úgy van. Jól jött lakásfelújításnál és folyamatosan jól jön, mivel az új lakásba mindig kell ezt-azt venni.
Ezeket leszámítva viszont mindenki intézi a saját ügyeit, vagyis ruhát, egyéb szükségleteket saját pénzből fedezzük.
Félig közös. Miután befizettünk mindent, meg letudtuk a nagybevásárlást, a maradék mindenkinek a saját zsebpénze. Bevásárlás bármi egyéb, akinek épp több pénze van, sosem számolgatunk, hogy ki mennyit költ.
Ha nekem fogy el hamarabb, ő fizeti a maradék kiadásokat, ha neki, akkor fordítva.
Élettársakként is, és már házasokként is közös a kassza. Nem lakótársak vagyunk akik dugnak, hanem egy pár, közös otthonnal, közös élettel, közös anyagi teherviseléssel (mindketten dolgozunk). A férjem volt az aki anno rögtön a közös kasszát kérte.
Kifizetjük a kötelezőket, a maradék egyik felét félretesszük megtakarításnak, a másik felét elköltjük saját dolgokra, közös programokra-szórakozásra. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!