Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Házasság vagy élettársi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Krisztina0318 kérdése:

Házasság vagy élettársi kapcsolat? Ki mit választana? Véleményekre, tapasztalatokra vagyok kíváncsi.

Figyelt kérdés
2017. szept. 17. 10:55
1 2 3
 21/24 Juliusz48 ***** válasza:
Élettársi kapcsolat után ha nincs végrendelet a közösen szerzett vagyonról neked kell bizonygatni a részedet, mert a másik rokonai az örökösök alapból a felére, és haszonélvezetre sincs joga. Szeretnél bérleti díjat fizetni a közös lakásotok feléért? Mindez házasságban egyértelműen a házastárs előnyét jelenti. Persze az életben az ember ritkán gondol arra, hogy nem halhatatlan. A szoszádomat most akarja az élettársa családja kitenni a lakásból a híd alá.
2017. szept. 22. 16:00
 22/24 anonim válasza:

Krisztina!

Az élettapasztalatom alapján a házasság mellett szavazok.

Három gyerekemmel kerültem össze a párommal. Nem akart házasságot. 35 év után "simán " lelépett. Még megbeszélni sem kellett, legalábbis ő így gondolta.

2017. szept. 22. 20:19
 23/24 anonim ***** válasza:

Élettársi viszony. Minek a papír ha működik a kapcsolat? Nem a házasság miatt fog kitartani mellettem a párom és én sem.

Az önállóságát függetlenségét senki ne adja fel.

2017. szept. 24. 09:40
 24/24 anonim ***** válasza:

Szerintem két dolgot kell átgondolni.

- ad-e spirituális többletet a házasság?

- mi a helyzet a vagyonnal, gyerekekkel, örökléssel, szóval minden jogi témával?

Az első például fontos lehet, ha valaki komolyan azt gondolja, hogy a kapcsolata több lesz attól, ha isteni jóváhagyás van rajta. Vannak párok, ahol ez természetes és fontos. És persze sok sikert nekik. Személy szerint én szkeptikus vagyok, mert már nem egy egyházi házasságot láttam minősíthetetlen módon széthullani.. de elismerem, hogy van, akinek ez adhat plusz érzelmi többletet.

A másik sem lényegtelen és sok esetben ezt látom, mint a házasság indikátorát. Tipikus példa a lakáshitel, állampolgárság, de ha a céged kiküldetésbe küld, akkor is más lehetőségeid vannak házastársként, mint egyébként. Nyilván a saját lakás és főleg a gyerekek szintén sokat számíthatnak. Ha feleségül vennék egy kisgyerekes nőt, akkor még az is logikus lenne, hogy a nevemre veszem őket, hiszen sajátjaimként nevelem őket (és ők is akként ismernek), de az biztos, hogy "teljes jogú szülő" akarnék lenni és nem egy megtűrt átmeneti partner.

..ami ezeken túl van, az számomra nem érdekes. Nem hiszem, hogy a házasság önmagában bármiben is segítene, megoldana valamit, értéket adna. Maga az esküvő is - amennyiben nem spirituális aktus - voltaképpen csak egy szeánsz arra, hogy összejöjjön a család és mindenki csodálja a párt... vagy sokszor csak a pár egyik tagját.

Én a "tartalom" híve vagyok, úgyhogy számomra a kapcsolat lényege az, ahogyan megéljük és nem a szimbólumok, amiket köré építünk. De persze ez nem jelenti, hogy a szimbólumok nem lehetnek fontosak.

2017. szept. 24. 13:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!