Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Férfiak, zavarna ha a barátnőtök "reformkonyhát" vezetne együttélés során, és ezen semmiképp nem változtatna?
Nincs fehérliszt, nincs finomított cukor, nincs étolaj, nincsenek zsíros húsok/szalonna, ezek ki vannak zárva. A köret mindenhez rizs, tészta, nokedli, néha krumpli, és kisebb adag, mint amennyi egy átlag magyarnak az asztalára kerül, nagyobb hangsúlyt kap a hús, zöldség, szaft, sok új dolgot próbál ki alapanyagok terén, és rendszeresen próbálgat új recepteket.
Ő évek óta egészségtudatosan él, konditerembe jár, keményen edz, és magára főz régóta. Szívesen főz rád is, de csak annyit tesz, hogy amikor magának főz, akkor annyit csinál, hogy neked is jusson, de külön főzni nem hajlandó.
Ebbe a felsorolásba nem illő ételt, tehát zsíros, magyaros kajákat, vagy cukros süteményeket kb. havonta 2x (+ ünnepekkor) készít, akkor eszik ő is ilyesmit.
Fehérliszt, cukor, étolaj nálam is ki van csukva, viszont edzés mellett úgyanúgy fogyasztok zsírosabb húsokat is, ugyanis elsősorban azért edzek, hogy jól érezzem magam a bőrömben, s nem azért, hogy úgy nézzek ki, mint az Expendables sztárjai. Tehát ha a testem szénhidrátot vagy zsírbombát kíván, akkor megkapja azt is.
A kérdésre válaszolva nem zavarna, mert ezek nálam majdnem mindennapos ételek. Az új dolgok kipróbálása kimondottan pozitívum, ugyanezt teszem én is.
Én is hasonló konyhát vezetek és a páromnak semmi kifogása ellene. Pontosabban egy van. A mennyiséget hagy határozza meg ő, vagy is hagy egyen már annyit, hogy jól lakjon vele.
Szerintem tök jókat lehet így is főzni, amíg az embernek nem borul el teljesen az agya ilyen téren, addig abszolút tartható és jó dolog ez.
Én akkor dobtam ki itthonról minden ilyesmit, amikor egy fél év alatt feljött rám kb. 10 kiló és semmiképpen nem tudtam megszabadulni tőle. Lement a 10 kiló, a párom is lefogyta az 5-6 kilós feleslegét és azóta is tartjuk a súlyunkat, hozzá szoktunk a reform alapanyagokhoz.
Főzök én magamnak olyan kaját, amilyet én szeretek. Fehérliszttel, cukorral, étolajjal. Vagyis az nem lenne gond.
Az már inkább, hogy azt vettem észre - persze lehet, hogy általánosítás -, hogy sokan a "reformkonyhásdival" mintha az üres életüket próbálnák feldobni. Lásd. a sok wannabe-gluténérzékenyt, aki valójában nem is érzékeny rá, de azért gluténmentesen táplálkozik, mert az milyen trendi és érdekes emberré teszi őt. (És az ilyen meg van róla győződve, hogy mennyivel különb az egyszerű halandóknál.) Szóval ha ilyesféle divatozó reformkonyhás személyről lenne szó, az zavarna. Ha viszont nála ez tényleg csak egy szelete az életének, amúgy megvan a maga érdeklődési köre, teljes élete, akkor nem zavarna egyáltalán.
31/f
Nincsenek zsiros husok/szalonna utana meg azt irod nagyobb hangsulyt kap a hus zoldseg "szaft"(?). Most akkor mi van? Ez azert nem valami hude jajde egeszsegtudatos kulonbenis mi az hogy szaft? Vagy te nemet vagy es a gyumolcslere gondoltal? Mert a szaft ami pl az altalad lefujjolt magyar kajak egyik eleme az leginkabb zsir amit te ugye kerulsz szoval mivan? A teszta es nokedli sem tul egeszseges szenhidrat mivel jobban megdobja az inzulint sokkal mint pl a rizs. Szaft, nokedli, husok. Ez is olyan magyar kajas. Az etel adagja pedig kvara nem szamit, a legnagyobb hulyeseg ugy "fogyozni" hogy keveset eszel. Zoldsegekbol barmennyit ehetnel nem hiznal, ezert nincsenek nagyon dagadt veganok. Az egesz etrend amit itt leirtal egy nagy katyvasz vagy csak szrul fogalmaztal. Addig ok hogy nincs sok zsiros etel meg cukor a tobbit nem ertem.
Szoval ha ilyen hulyesegeket csinalna, hogy "keves" kajat rakna a tanyeromba a zsir es husmentes szaftokbol akkor igenis zavarna.
Nem mentem túl mélyen bele a témába, mert nem lenne ebbe a kategóriába illő. Nem oktatást kértem, enyhén szólva is röhejes, amit egyesek leírnak, nem is mennék bele túlzottan. :D A kérdésre válaszoljatok, ha lehet.
Egyébként nem fogyózom, tökéletes alakom van, és nem is eszem keveset.
Tehát nincs zsír (ami KELL), de szénhidrát (= cukor) az dögivel.
Hát marha egészséges konyha, valóban :D
De van zsír, sokkal több zsírt fogyasztok, mint az átlag "kondis", csak nem a húsból viszem be, hanem olajos magvakból/ezekből készült vajakból, hidegen sajtolt olajokból, kókuszzsírból, joghurtból (bár ez nem sok :D), sajtból és tojásból. És nem, nincs sok szénhidrát, napi 130-140 gramm csúszik le általában (a keményítőt nem tartalmazó zöldségeket nem is számolom bele, azokat korlátlanul fogyasztom). A tészta, amit eszem, teljes kiőrlésű, nem főzöm szét, a nokedlim pedig zabpehelylisztből van. Rizs kb. heti 1x van, akkor is általában barna.
Ez volt az utolsó komment, hogy bármit írtam részletesebben az étrendemről, innentől ignorálom az erre irányuló megjegyzéseket, mert nem érdekel. Ezt a pár soros erről szóló részt is unott szenvedés volt megírni, ugyanis baromira nem voltam kíváncsi az ilyen szép szóval nem minősíthető kötekedésekre.
Ha valaki még azt is kifogásolná, hogy nekem olyan az étrendem, amilyen, azt én magam dobnám ki, szóval most a kérdés az, hogy a férfiak nagyobbik része el tudná-e viselni azt, hogy jónéhány hagyományos dolog ki van zárva a mindennapokban, és csakis azokat főzöm (különleges alkalmakat leszámítva), amire már évek óta rá vagyok állva, ha egyáltalán igényli, hogy főzzek rá. Legyetek szívesek tiszteletben tartani, hogy ez a kérdés! Elég egy igen vagy egy nem, esetleg kifejteni azt, hogy simán csak lelépne, mert nem főzök mást, vagy pedig velem maradna, de inkább magára főzne. Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!