Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van rám kibukva ez miatt a párom? Én gondolom rosszul a dolgokat?
Barátommal együtt élünk már lassan fél éve.
És én elvárom, hogy a férfi is kivegye a részét a házimunkából de ez neki nem tetszik mert a szerinte a férfi dolga a fűnyírás, fa hasogatás és a karbantartási feladatok, a nő feladata pedig a főzés, takarítás, mosogatás, mosás, teregetés, vasalás. stb..
Mind a ketten dolgozunk hétköznap 8 órát.
Én szeretném ha többet besegítene itthon pl ő is ki tudna teregetni, fel tud porszívózni esetleg el is tudna mosogatni.
Én nem kérem, hogy ezeket mindig ő végezze el, csak ha látja, hogy én főzök közben meg koszos a föld akkor ő is fogja meg a porszívót..
Neki ez nem tetszik, mert ő nem fog porszívózni és nem fog még mosogatni sem mert az a NŐ dolga...
Te választottad őt, viseld a következményeket is érte.
Panelban, vagy kertesházban laktok?
Panelban elég nehéz a fűnyírás és a fahasogatás. :D
Egyébként elég beteg gondolkodása van. Visszamaradott.
sztem ez az "Én dolgom-Te dolgod-Más dolga" felfogás baromság. Ha már együtt élek valakivel, akk (nekem) természetes, hogy intézem, amit tudok.
én pl nem hagynám porszívózni a nőt, mert az sztem határozottan férfi munka.
De kétlem, hogy lerohadna a pasid keze, ha megfogná a porszívót és nekiállna....
Így csak eléri, ami akar; hogy megcsinálják helyette ;)
Kertes házban laktok amúgy?
De mindegy is..
Füvet nyírni tavasztól őszig kell, és nem minden nap, fa hasogatás abszolút idénymunka hacsak nem fűtötök egész évben. A karbantartás is fontos ha egy olyan házban laktok ahol minden nap elromlik valami de azt kétlem.
Ezzel szemben mosni, mosogatni, főzni, takarítani stb. napi, heti rendszerességgel kell. Szóval a barátod ezzel a jó kis sablondumával akarja megúszni a házimunkát.
Apukám amíg élt nagyon sokat segített anyunak, ha otthon volt vagy neki nem volt más dolga.
A teregetés kimondottan az ő feladata volt, és a porszívózástól sem törött le a keze.
Nem értem egyes férfiak ennyit miért nem tudnak megtenni.
Manapság szinte az összes férfi elvárja, hogy kiszolgálja a nő, egyedül nem lennének képesek eltartani magukat, ezért élnek még sokan 30 éves korukban is a szüleinél...
És attól jobb h itt panaszkodsz nekünk, leírod a véleményed, hápogsz a párod háta mögött?
Vagy lenne benned egy csöpp tartás, és vagy "megneveled" vagy elhagyod? Vagy könnyebb kussba lenni és eltűrni? talán csúny avagy és muszáj már megállapodni, vagy mi a fene? :D
Ezt azért mondja, mert ezt a mintát hozta otthonról.
Gondolom az apja-anyja kapcsolata olyan volt, ahol Anyu kiszolgálta Aput mindenben. Hétvégén délben csengő jelezte, hogy kész az ebéd, és ebéd után egyből Anyu elmosogatott, amíg Apu szundított egyet miközben a híradót hallgatta a rádión.
Aztán délután Apu nézte a focit,forma1-et vagy fűnyírózott fát hasogatott. Szerintem ebben nőtt fel, és ezt jegyezte meg, mint nő/férfi minta szerep. Ezt gondolja alapnak.
Hétköznap meg Apu reggel hétkor lelépett és este 7-8 körül hullafáradtan megjelent, amikor Anyu elé rakta a meleg kaját és megkérdezte, hogy "Milyen napod volt édes szívecském?" Ekkor Apu morgott egyet, és azt mondta, hogy ma is szemét volt a főnök. Anyu pedig bőszen sajnálta.
De ez most csak valami gyors sztereotíp lefestés volt.
Viszont azt ajánlom, hogy nézd meg, hogy milyen volt a gyerekkorában a családi háttere, hogyan viselkedtek a szülei, és ő jónak találta-e azt, ahogy viselkedtek, mert ő is úgy fog veled viselkedni.
Az meg, hogy férfi-női munka... olyan nincs. Én 20 éves srác vagyok, és kifejezetten menőnek tartom, hogy mosok, mosogatok, főzök. Szerintem ezek olyan dolgok, amiket mindenkinek tudni kéne csinálni. A "takarítást" már nem is írom ide, mert annyira alap, hogy siralom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!