Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Miért van kényszere ezekre a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért van kényszere ezekre a dolgokra?

Figyelt kérdés
A parom vasarlas manias. Minden nap vesz valamit, ami rohadtul lényegtelen. Pl.halmozza a világító diszeket es növényeket a teraszra, olyan dolgokat vesz, ami nem szükséges, megveszi, aztan nem hasznalja oket. Most a legújabb maniaja, hogy bensőségesnek kell lennie a lakásnak, ezert targyakat akar venni, festményeket, amik szterintem feleslegesek. Nem attól lesz bensőséges a lakas, hogy minden elere van allitva, es behalmoz mindefele csicsamicsa dolgokat. Velemeny? Engem tokre idegesit ez a kenyszer, hogy minden nap kitalál valamit, amit megvegyen, legyen az barmi,konyhai eszköztől a ruhaig bezárólag.
2017. jún. 22. 22:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Ez függőség, ahogy már írtam. Az alkohol vagy a drogfüggő sem igazán ismeri be a függőségét. Azzal kellene kezdeni, hogy beismerje ő is, hogy ez nem normális. A különböző tárgyak otthonosabbá teszik a lakást, de nem mindegy, hogy milyen gyakran és mennyi tárgyat vásárol az ember. Neki ez inkább a kifogás arra, hogy vásárolni mehessen, mert a vásárlástól kap meg egy olyan élményt, ami neki hiányzik. Nem akarok az agy biokémiai struktúráiba belemenni, de az a lényeg, hogy ilyenkor dopamin szabadul fel, ami ad egy kielégítő jó érzést. Amikor nem vásárol a dopamin szint alacsonyan van, tehát nem érzi olyan jól magát. Mikor vásárol, a dopamin hirtelen megemelkedik, majd miután hazaért az új szajréval a dopamin szint a normál alácsökken és ürességet, szomorúságot érez, ez készteti a az újabb és újabb vásárlásra. Mint a kábítószernél vagy az alkoholnál, azonos hatás elérése érdekében egyre többet kell vásárolni, egyre drágább vagy szebb vagy különlegesebb dolgokat ahhoz, hogy ugyan az a hatás meglegyen. Pszichoterápiával kideríthető, hogy mit próbál kárpótolni a vásárlással, mit helyettesít neki ez az élmény, majd szépen fel lehet dolgozni a traumákat és új viselkedési mintákat lehet elsajátítani ezáltal pedig "le lehet szokni" a vásárláshoz. Most viszont az első lépés, hogy ő is beismerje, hogy túl sokat és értelmetlenül vásárol. Beszélgess vele erről.
2017. jún. 23. 10:52
 12/15 anonim ***** válasza:
A leírásból csak a te oldaladar ismerjük. Feltételezem, nem sok ideje éltek együtt. Ahhoz, hogy egy lakás bensőséges, otthonos legyen, ahhoz kellenek tárgyak: textília (függöny, szőnyeg) növények, könyvek, megfelelő világítás (led lámpák, olvasólámpák, állólámpa), növények, virágok, képek a falon. Ezek a tárgyak adják meg egy helység otthonosságát. Egy függöny, egy kisebb szőnyeg még egy kolesszobával is csodát tud tenni. Nekem a leírásodból az jön le, hogy a párod rendezkedik a lakásba, és ilyen dolgokat vásárol. Te ezeket nem tartod fontosnak. Inkább egyeztessétek az igényeiteket.
2017. jún. 23. 14:31
 13/15 anonim ***** válasza:
Egyetértek az előzővel, nekem ez inkább "fészekrakás"-nak tűnik, nem feltétlenül vásárlási mániának. Beszéljétek meg.
2017. jún. 23. 22:25
 14/15 anonim ***** válasza:

Kinek a pap kinek a paplan.

Párom lakása szinte teljesen üres, van egy kanapéja egy asztala egy szépe és egy kicsi könyvespolca a nappaliban, és kb ennyi. Annyira üres, hogy egy kicsit rosszabb napomon én ott inkább azon gondolkodnék, hogyan vágjam fel az ereimet...

Szüleim pedig már-már mániás gyűjtögetők, még a dobozban levő vackok is be vannak dobozolva mondván jó lesz az még valamikor.... (3 nagy doboznyi kábele van apámnak...)

De ez egy korosztályos probléma, szerintem az akasztotta le bennük az ékszíjjat, hogy a szocializmusban semmi se volt, úgyhogy egy ideje készülnek a következő világégésre.

Van az ettől is még dúrvább szint, amikor mozdulni se lehet a marhaságoktól a lakásban, és a biztos tárolás érdekében egy polcrendszer labirintus a hely, vagy ember magas dobozokkal van tele az egész lakás.

Kérdés, hogy párod melyik kettő között van?

2017. jún. 24. 08:32
 15/15 anonim ***** válasza:

Betegség. Én alkesz voltam, de be nem láttam sokáig, semmilyen hatásra.

Addig annyi tehetsz, hogy nem veszel részt a hülye színjátékban, és nem csinálsz úgy, mintha örülnél annak, aminek nem örülsz.

Majd hisztis lesz tőle, de ne foglalkozz azzal sem.

Egy lakás bármiféle berendezése egy párkapcsolatban közös program, akárhogy is!

2017. jún. 24. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!