Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek hallassak rá?
Helyzet a következő: nagyon elhatalmasodott az adósságunk, és teljesen odavagyok.
Mármost a feleségem abszolúte nem. Ugye tudni kell, hogy iszonyatosan képzett pénzügyi területen, matematikusként dolgozik egy banknál, szóval valószínűleg tudja, mit beszél.
Neki a véleménye az, hogy kicsikét túlköltekeztünk, és néhány kisebb megszorítással simán meg lehet oldani. De a hitelünk tényleg óriási, 50 millió felett van.
Az mondjuk tény, hogy elég jól keresünk hozzá, hogy túlélhető legyen, de akkor is félek. Szerintem nagyon elszabadult a dolog.
Szóval szerintetek hallgassak rá és nyugodjak meg vagy inkább próbáljam meggyőzni?
Általános iskolás matek, szinte minden bank ezt veszi figyelembe.
Mennyi az összes bevétel? Ennek mennyi a harmada? Mennyi az összes törlesztő havonta? Ha ez több, mint a bevételek harmada, akkor igen, xarban vagytok.
Abban igaza van, hogy meg kell húzni a nadrágszíjat. Kérdés, hogy mennyi idő alatt sikerül jelentősen lefaragni a tőketartozást.
Kezd kicsit kamu szagú lenni.
Egy ekkora hitel (ingatlan 20 évre, mert valami hasonló lehet) törlesztője ~270 ezer havonta. Ha ez a bevételének 20%-a, akkor 1,2 millió felett kerestek (ismerem a banki fizetéseket, és a tanárokét is, ez még így is irreális, de legyen).
Ha valóban 1+ millió a jövedelem akkor ez sima ügy.
400 megélni (nem sok nadrágszíjat kell húzni ugye)
270 törlesztenek
A maradék takarékoskodni, hogy tartalékot képezz a váratlan eseményre.
10 hónap alatt 6 millió tartalék jön össze, ennek a felét előtörleszted, így esik a havi törlesztő, a másik fele marad tartaléknak.
Szóval, ha nem lenne ordas kamu a posztod, akkor így működne.
Kiesésről nem hallottál?
Feleségem tavalyi év jó részében nem tudott dolgozni, merthogy autóbalesete volt.
Akkor már adósságrendezés alatt lennétek, de erről eddig egy szót sem írtál.
Figyelj, még azt dobd majd be, hogy kedvezményes dolgozói hitelesek van így ezért nem ekkora a törlesztés (ami persze kamu, mert a kedvezményes hitel sem csoda), meg azt, hogy te sem a szakmádban dolgozol, így kijön a havi nettó millió kettőtöknek.
Ehh, hogy még a kamu a trollt is én tanítom.
Bennem csak az fordult meg ha ő akkora matekmatikus hogy lehetett 50 millió feletti hitelt okozni! Ekkora matekmatikus én is vagyok, hogy eltolok 50 mihályt aztán azt mondom kicsit elcsesztem, vagy elszámoltam magam! Ez még uzsorás "bankhoz" is rossz amit a párod produkál! Kb 1 hét alatt kinyírnák! Akkor olyan lenne mint a halott matematikus->már nem számít!!!
Mellesleg ha ő akkora zseni miert nem az állítólagos hitel előtt gondolkodott? Aki pedig az és/vagy kötőszó párost használta ne tegyen mar olyat legyen kedves mert a 2 marhára nem ugyanaz!
Nem mindegy hogy: adok és kapok, vagy adok vagy kapok!! Aki ebben latja a különbséget nem fog ilyen szópárost használni
Szia!
"Feleségem tavalyi év jó részében nem tudott dolgozni, merthogy autóbalesete volt."
Ha alapvetően ilyen helyzetektől félsz, én megfontolnám a helyedben a baleset biztosítást. Nem kerül szinte semmibe, havi kb 1-2 ezef ft-ért tudsz kötni olyat, amiben pl már benne van az is, hogy egy váratlan betegség/baleset miatt ha kiesel a munkából, nem kell szívrohamot kapnod.. (Nem írok konkrét céget, mert nyilván onnan tudom, hogy itt dolgozok :_), de nem a reklám a célom most, csak mint egy opció és talán nyugodtabban alszol- legalábbis emiatt. )
Hitel... megérdemlitek, mind a ketten.
Te, mert ostoba voltál, ő meg mert, hogy nem vágott agyhelyen az ötletedért, hanem belement.
50 millió az rohadt sok, már ne is haragudj, de mi az istent csináltatok - vagyis mit nem -, hogy ennyi van?
Egyébként a marha nagy szakember feleséged el van tévedve, mert ezt kb. életetek végéig nyögni fogjátok - gondolom nem kerestek évi 10 millát tisztán, hogy 5-6 éven belül letudjátok.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!