Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek hallassak rá?
Helyzet a következő: nagyon elhatalmasodott az adósságunk, és teljesen odavagyok.
Mármost a feleségem abszolúte nem. Ugye tudni kell, hogy iszonyatosan képzett pénzügyi területen, matematikusként dolgozik egy banknál, szóval valószínűleg tudja, mit beszél.
Neki a véleménye az, hogy kicsikét túlköltekeztünk, és néhány kisebb megszorítással simán meg lehet oldani. De a hitelünk tényleg óriási, 50 millió felett van.
Az mondjuk tény, hogy elég jól keresünk hozzá, hogy túlélhető legyen, de akkor is félek. Szerintem nagyon elszabadult a dolog.
Szóval szerintetek hallgassak rá és nyugodjak meg vagy inkább próbáljam meggyőzni?
Akkor is túlélhető, ha egyikőtök valami miatt munkaképtelenné válik (pl betegség, baleset, munkanélküliség).
Hitelnél mindig ezzel is számolni kell, akkor "kényelmes", ha van akkora bevétel és/vagy tartalék, hogy 18 hónapot így is kibírjatok. Ha nincs, akkor jogosan aggódsz.
Gondolom nem te szabadítottad el, ha ennyire félsz ettől.
Minek hagyod, hogy a feleséged teljes mértékben kezelje a pénzügyeiteket?
Szart se ér, hogy matematikus, ahhoz nem kell nagy tudomány, hogy kiszámoljam, mennyit kell havonta törlesztenem, viszont arra jó, hogy túlzott magabiztosságot adjon.
Az élet nem csak számokból áll, van pszichológiai vonzata is egy ekkora hitelnek meg bármi közbejöhet, és ha valamelyikőtök megbetegszik vagy történik más, váratlan, komolyabb kiadás, vagy bevételkiesés?
Mert tényleg iszonyatosan ért hozzá. Eddig akármilyen hülyeségnek látszó dolgot is mondott, kivétel nélkül bejött. És igen, tehát nem arról van szó, hogy nem bízom benne, hanem inkább az, hogy az oké, hogy az ő fejének ez semmi, mert naponta rosszabb eseteket lát, de én egy nyomorult történelemtanár vagyok és ez nekem sok.
Mondjuk így még nem mondtam neki, talán célravezető lenne mondanom, hogy ez engem felemészt.
Mondd meg neki, hogy ez téged felemészt és keszitsetek tervet.
Vagy van valami otleted?
Gondolom, az 50 Milla nem hirtelen jött össze.
De miről akarod meggyőzni?
Bármit mondott mindig bejött?
Ez egyenes út a messiás komplexushoz, és annak a vége általában valami nagy bukás.
Tudod miért? Mert a világ legnagyobb pénzügyi gurujai sem látnak mindig mindent előre.
Pl az említett munkaképtelenséggel nem lehet számolni. Nem is régen volt egy pénzügyi válság, a nagyon profi feleséged gondolom még emlékszik (én még igen), hogy tucatjával rugdosták ki a banki szakembereket, és máshol sem volt éppen felvétel.
De, a hitelre én vettem rá, és életem legnagyobb baklövése volt beleugatni abba, ami közös megegyezés alapján az ő dolga.
Én elb***tam, ő meg próbálja helyrehozni. Csak ne lenne mindig olyan átkozott magabiztos, olyan jó érzés lenne, ha látnám, hogy ő is fél néhány dologtól. De hát ilyen gyerekkor után én sem mutatnék mást. Ezt el kell fogadnom. :)
Nem, nem rövid idő alatt.
Csak ezzel nem tudok partra vergődni. Merthogy őt hibáztatom, mikor egészen addig a pillanatig, míg aláírattam vele azt a nyamvadt papírost, ellenkezett, hogy ekkorát nem kéne. De hajthatatlan voltam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!