Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan mossak fogat a párom mellett?
Tudom, hülye kérdés, de eléggé zavar a dolog. Mániám a fogmosás, minimum minden reggel és este fogat kell mosnom, anélkül frusztráltan érzem magam napközben, és éjjel sem alszom jól. Az előző barátom emiatt eléggé furcsán nézett rám, ő csak este mosott fogat és az sem zavarta, ha esetleg az esti is kimaradt. Ha én felkeltem még fogat mosni, akkor mindig megszólt érte, sajnos ez eléggé rosszul esett és megbélyegezte a következő kapcsolatomat is. A jelenlegi párommal 3 éve vagyunk együtt, nemrég költöztünk össze. Míg külön laktunk, addig hol egyikünk, hol másikunk szüleinél voltunk, zárható fürdőajtóval, így az esti és a reggeli fogmosást próbáltam elintézni "titokban", hogy nehogy ő is mániákusnak bélyegezzen meg. Sajnos ő sem az a tipikus fontos a fogmosás típusú ember, reggelente sosem mos fogat, este is csak ha épp olyanja van - nem is értem, valahogy mindig ilyen emberrel hoz össze a sors, egyébként minden más területen ápolt, ad magára. Jelenleg albérletben lakunk, ahol a fürdőajtó nemhogy nem zárható, de rendesen be sem lehet csukni.
Mivel eddig mindig titokban intéztem a fogmosást, kerülve a feltűnést - szinte a fogkefémet sem látta ezalatt a pár év alatt - így furcsa lenne, ha hirtelen "előkapnám" a fogkefémet, illetve ha hirtelen rendszeresen elkezdenék előtte fogat mosni.
Tudom, hogy ez gyerekes kérdés, de egyszerűen annyira megmaradt bennem az előző barátom szekálása ez ügyben, hogy nem tudok túllépni rajta. Mióta együtt lakunk hétköznapokon direkt később megyek dolgozni, mint ő, illetve vagy megvárom, hogy elaludjon vagy ha még nem ért haza, akkor délután megmosom a fogam és inkább nem vacsorázom. Hétvégente becsempészem a tusoló alá a fogkefémet mikor nem figyel és tusolás közben mosok fogat, közben nézem, hogy nehogy bejöjjön, de így eléggé kényelmetlen és kellemetlen.
Hogyan tudnék ezen túllépni és felszabadultan elintézni ezt az egyébként teljesen normális tevékenységet?
Őszinte leszek, sehogy sem tudom magam beleélni a problémádba.
Mondom ezt annak ellenére, hogy tök ugyanilyen szituban vagyok, mint te.
Párom általában este fogat mos, de cseppet sem zavarja, ha kimarad. Nekem kötelező reggel-este, egyszerűen baromira zavar, ha kimarad a dolog.
Soha még csak eszembe sem jutott, hogy ebből problémát kéne csinálni. Van egy kialakult napi rutinom - reggel arcmosás, fogmosás, sminkelés - este lefekvés előtt mosdó és fogmosás. Ha nincs ott a párom, akkor is ez a rutin, miért változtatnám meg a kedvéért?
Ha egészen őszinte akarok lenni, akkor soha még csak fel sem tűnik neki szerintem (max azért, mert elektromos fogkefém van, annak van hangja). Én sem azt figyelem feszülten, hogy ő mit ügyködik a fürdőben, ha épp bent van.
Szerintem túlságosan rágörcsöltél erre a témára. Semmilyen verzióban nem jó, ha az ex hibáit a jelenlegi kapcsolatodra vetíted, de ez már pláne beteges.
Kezdd el a hétköznapi rutinod szerint végezni a dolgaidat. Ha szóvá teszi, akkor bőven ráérsz erről beszélgetni vele.
És még egy dolog: bár szerintem alap a reggel-esti fogmosás, de ha azt várod, hogy ő fogadjon el téged így, akkor te is fogadd el őt azzal, hogy neki napi egyszer a normális. Vagy ha zavar, akkor keress olyat, akinek az a normális, mint neked - de akkor ne várd el tőle sem, hogy elfogadjon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!