Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Hogyan rendezzük az anyagiakat?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan rendezzük az anyagiakat?

Figyelt kérdés

Összeköltözés esetén, hogyan oszlanak nálatok költségek?

2 éve úgy döntöttünk a barátnőmmel, hogy összeköltözünk. Mivel ő elèg rosszul keresett hozzám képest, a költségek 90%-át én álltam. Idén váltott, most már kétszer annyit keres. Mikor feldobtam a kérdést azt válaszolta, hogy néhány bevásárlást meg számlát ő áll, és így jó lesz. Mivel volt már vitánk ebből korábban (mikor feleannyit keresett 20000 Fot-ot sem tudott beadni pedig előtte albérletben ennyit fizetett) ezért nem szívesen dobom fel a kérdést ismét. Csak így zavar a dolog, mivel nem bízom benne annyira, mint szeretném. A héten pont arról beszélgettünk, hogy betársulunk egy albérletbe, ahol egy másik párral élnénk együtt, mert ő havi szinten nem tud annyit spórolni, mint amennyit szeretne. Viszont esélyes, hogy ott mindent én fizetek, hogy tudjon többet félretenni. Kicsit gáz, hogy nekem a félhavi keresetem (vagy több elmegy) hogy ő tudjon spórolni.A sztorihoz hozzátartozik, hogy 2,5x többet keresek nála.Szerintetek mit tegyek? Mi lenne a helyes?

2017. ápr. 7. 10:31
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
0%
Fele-fele. Ha nagy a különbség a keresetben, akkor elég álságos dolog a közös kassza.
2017. ápr. 7. 12:46
 22/29 anonim ***** válasza:

Nem vagy egyszerű eset, de megértelek.

Szóval véleményem szerint amíg mindketten önálló keresettel rendelkeztek, addig indokolt a költség megosztás, de nem feltétlen egyenlő mértékben. Az előre kalkulálható állandó költségek,mint reszi, élelmiszer, albérlet, közös használati tárgyak(mosógép,porszívó) erre külön kasszát érdemes nyitni és ezeket közös megegyezés szerint felosztani.

A személyes költések, ruházat, telefon, tartós használati cikk, autó, megtakarítások pedig mindenki eldönti mi a számára fontos, és mire költi a pénzét.

Amit Te keresel meg, ahhoz a párodnak nincs semmi köze és ez fordítva is igaz, nálunk nem is vagyok tisztába azzal mennyit keres a párom,mert több helyről is van jövedelme.

Ha valamelyik fél több fizikai munkát végez, rendbe tartja a lakást, mos, főz, takarít, annak is van egy időbeli ráfordítása(külső munkaerővel is el lehet végeztetni), ezt lehet forintosítani és a közös kasszánál beszámítani.

Esetünkben a közös kassza(200000ft) 1/3-2/3 arányban osztozunk, mert a párom sokkal többet dolgozik otthon, soha nem vártam el tőle, de nagyon rendben tartja a házat és ezzel leveszi a terhet a vállamról. Nekem ez megér havi 60000ft(még a dupláját is), hogy minden rendben van amikor este hazaérek. Próbálok mindig figyelmes lenni vele szemben, ajándékok, kis apróságok, de ezt soha nem forintosítanám, ajándéknál soha nem az árcédulát kell nézni. Ha elmegyünk vendéglőbe, szórakozni azt legtöbbször én kezdeményezem, tehát nekem kell fizetnem. A párom szokta szervezni a színházakat, mozijegyeket, azt Ő intézi. Amit előre közösen eltervezünk és megbeszélünk az közös pénzből megy,nyaralások, felújítások.

Ha egyszer eljut arra a szintre a kapcsolatotok, hogy házasság, gyerek, akkor Neked kell helyt állnod anyagilag, a párod kiesik a munkából a közös gyerek miatt, de ez nem jelenti azt, hogy szeretne lejjebb adni az igényeiből+ a gyerek felnevelése is egy vagyonba kerül.

40F

2017. ápr. 7. 13:42
 23/29 anonim ***** válasza:

Közös lakásra...és mikor éritek el hamarabb a közös lakást, ha mindketten spóroltok és arányosan osztjátok el a költségeket vagy ha csak ő gyűjt a kis fizetéséből?

Itt valami gond van.

2017. ápr. 7. 13:53
 24/29 anonim ***** válasza:
Gond van, igen. És nem nálunk a recept.
2017. ápr. 7. 13:59
 25/29 anonim ***** válasza:

leülsz vele és kinyitod a szád.

mi más megoldás lenne szted?

2017. ápr. 7. 14:13
 26/29 anonim ***** válasza:

Ha közös lakásra gyűjt, mert abban szeretnétek élni, miért nem vagytok közös kasszán, és gyűjtögettek együtt?

Az én párom is többet keres, mint én, és mégsem okozott ez problémát, mert a közösben mindenkinek az összes pénze benne volt, és együtt döntöttük el, mire megy el.

Tudom, mindenhol máshogy működik, de nekem kissé fura, hogy közös lakást akartok majd venni, de akkor azt is pontosan felesben, vagy mi? Ha egyszer nem kap annyit, úgyse tud majd annyit adni bele. Viszont érdekesen képzeli el a dolgokat, és jó lenne talán felhoznod neki a közös spórolás lehetőségét.

2017. ápr. 7. 18:03
 27/29 anonim ***** válasza:

már csak az a kérdés, hogy ezt a kérdést miért is velünk beszéled meg és miért is nem vele?

tudnám, hogy mi a fenének vagytok együtt, ha nem tudtok egymással kommunikálni megfelelően!

2017. ápr. 8. 12:46
 28/29 A kérdező kommentje:
Kommunikálunk mi, többször is felhoztam a témát, és mindig a szétköltözéssel jött elő, ha többet kell beleadnia a közös költségekbe. Lehet, hogy tényleg szét kéne mennünk. Én szeretem, és tudom, ha szétmegyünk, akkor hetek kérdése és vége.
2017. ápr. 11. 10:04
 29/29 anonim ***** válasza:
Nincs az az ember, akin ne lehetne túllépni, kérdező. Sajnálom, de ez a nő tényleg csak kapaszkodónak használ és kihasznál téged.. Szerelem ide vagy oda, ez így szvsz tarthatatlan.
2017. ápr. 11. 10:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!