Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan rendezzük az anyagiakat?
Összeköltözés esetén, hogyan oszlanak nálatok költségek?
2 éve úgy döntöttünk a barátnőmmel, hogy összeköltözünk. Mivel ő elèg rosszul keresett hozzám képest, a költségek 90%-át én álltam. Idén váltott, most már kétszer annyit keres. Mikor feldobtam a kérdést azt válaszolta, hogy néhány bevásárlást meg számlát ő áll, és így jó lesz. Mivel volt már vitánk ebből korábban (mikor feleannyit keresett 20000 Fot-ot sem tudott beadni pedig előtte albérletben ennyit fizetett) ezért nem szívesen dobom fel a kérdést ismét. Csak így zavar a dolog, mivel nem bízom benne annyira, mint szeretném. A héten pont arról beszélgettünk, hogy betársulunk egy albérletbe, ahol egy másik párral élnénk együtt, mert ő havi szinten nem tud annyit spórolni, mint amennyit szeretne. Viszont esélyes, hogy ott mindent én fizetek, hogy tudjon többet félretenni. Kicsit gáz, hogy nekem a félhavi keresetem (vagy több elmegy) hogy ő tudjon spórolni.A sztorihoz hozzátartozik, hogy 2,5x többet keresek nála.Szerintetek mit tegyek? Mi lenne a helyes?
Én nagy(obb) keresetkülönbségbél a keresetarányos kasszát tartom a legjobb megoldásnak. Mert ha én keresek sokkal jobban, nem tudnám nézni hogy nyomorog a párom hogy felesbe fizethessünk mindent, fordítva meg rosszul esne, hogy képes nézni ahogy nyomorog pedig elvileg a szerelme vagyok.
Ha ő 160-at keres, te 400-at - összesen 560 ezer, ennek a 160 ezer a ~30%-a, és a közös költségek mondjuk 180 ezer Ft. Akkor ő fizessen 54 ezret, te meg a maradékot.
Ha erre nem hajlandó, akkor egyértelmű hogy csak kihasznál és lehúz téged.
Köszi a plusz információt, akkor tényleg nem egy "pénzszóró" fajta, ergo tényleg a minimumon van.
Viszont hiába replikázik, valamennyivel többet bele kéne adjon, mert így is aránytalanul sokat vállalsz. Legalább egy havi 10-20-al többet. Próbálj meg neki egy reális célt felajánlani (amivel te is meg tudsz békélni), amikor le ülsz vele.
Mert le kell ülnöd vele ezt ilyen szépen, ahogy leírtad átbeszélni. Semmiképp se engedd, hogy átmenjen egy "surmó **** vagy és fukar és blabla" hangnemű veszekedésbe!
Ha lefogadja, akkor meg mindenképp lépj át rajta, még ha így is nagy a szakadék az arányban, megteszi a tőle telhetőt, tartsd ezt a gondolatot mindig az eszedben.
Sok sikert! :)
Ohhha... Semmilyen esetben sem tartanám fent tovább ezt az állapotot. Összeköltözni másokkal, hogy ő spórolni tudjon, de semmit nem segít az anyagiakba? Nonszensz...
A közös kassza híve vagyok. Addig, amíg keveset keresett, addig érthető a történet, de utána igenis be kellett volna szálljon mindennek a felébe. Utána meg ami maradt, lehet költeni, félretenni, de nem a másik kárára. Én egyszer leülnék ezt vele megbeszélni, de őszintén szólva, akinek ezt el kell magyarázni, az már alapból problémás. Elhagynám...
Szia!
Nalunk egy kicsit mashogy mukodik, de megis hasonloan. En nem keresek tul jol, a parom a 5-6 szorosat. Nalunk mindent ö fizet, nalunk a ferfi dolga a csaladfenttartas, az en dolgom pedig a fozes, mosas, takaritas, vasalas, rendrakas, cseķkek, szamon tartani mi fogyott el es, hogy mindig legyen hideg sör a hutoben. A fizetesem egy reszet magamra koltom, szeretnek tetszeni a paromnak, mert azert nem mindegy, hogy hogy nez ki egy no, a masik reszet elteszem es idonkent valami nagyobb dolgot veszunk belole, igy vegul is csaladban marad es ugyan ott vagyunk mintha osztanank szoroznak minden honapban. Ha egyutt kepzelitek el es biztos vagy benne, akkor ez is mukodokepes lehet. Nem biztos, hogy feltetlen kihasznal, ezt te erzed te ismered, hogy kapsz-e annyit cserebe, hogy mukodjon tovabb a mostani helyzetetek.
26n 34f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!