Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tennél, ha a barátnőd ilyen "hisztérikusan" viselkedne?
Nemrég költözött hozzám, mert talált helyben munkát, de 2,5 hét után az egyik kollégája kirúgatta. Eleinte örült a munkának, de aztán a kollégák miatt utált bejárni, a kirúgás előtti hét hétvégéjén spontán rájött a sírógörcs a munka miatt.
Mióta kirúgták velem is furcsán viselkedik. Például szombaton eleve rossz kedvvel kelt fel, elmentünk kirándulni a hegyekbe. Felértünk, elindultunk sétálni, a mozifilmekről beszélgettünk, elővettem a telefonomat, hogy megnézzem mikor játszanak egy filmet. Addig ő elindult sétálni, letért az ösvényről. Mire felnéztem a telefonomból már nem láttam sehol, elindultam egy irányba megkeresni, hívtam is telefonon, de nem vette fel, így visszamentem az ösvényre, hogy ott megvárom, míg visszajön. Kiakadva jött vissza, hogy miért a telefonomat nyomkodom, mikor kirándulni jöttünk. Szomjas volt, így mondtam neki, hogy menjünk vissza inni. Mikor hazaértünk az volt a baja, hogy ő arra gondolt, hogy csak a hegy lábánál lévő boltig megyünk vissza és utána tovább kirándulunk. Mondtam neki, hogy ha így viselkedik, inkább menjen haza és jöjjön vissza ha normális.
Este filmezni készültünk, átmentem a boltba, hogy hozzak hozzá valami rágcsát. Kérdeztem, mit hozzak neki, ő azt mondta először, hogy töltött Pilóta kekszet, majd inkább vaníliás karikát kért, még mielőtt kiléptem volna mondta, hogy akkor vaníliás karikát kér. Mire a boltba értem valamiért az volt bennem, hogy töltött Pilótát kér, így vettem egy olyat, mert egy csokis karikát magamnak. A film elején a sötétben nyitotta ki a csokis karikát (vaníliásnak nézhette), mire rászóltam, hogy ő a másikat kérte, azt magamnak hoztam. Erre kitört rajta a hiszti, hogy miért nem figyelek rá, mert 3 -szor elmondta, hogy ő vaníliás karikát kér. Megnyugodott, néztük tovább a filmet, de egyikből se evett, így egy idő után próbáltam "megetetni", a szájába rakni. Erre megint kitört rajta a sírás, hogy ő ezt nem bírja már, elege van és haza akar menni.
Szerintetek én csinálok valamit rosszul? Próbálok mindent megtenni, hogy segítsek neki. Arra gondolok, hogy megviselte a munkahely, mert mindig felhozza, hogy mennyire megalázónak tartja, hogy kirúgták kreált indokkal, neki kellett volna felmondania. Mit tehetnék?
Értesd meg vele, hogy nem az ellensége vagy, márpedig amíg úgy viselkedik, nem tudsz segíteni. Ha nem tetszik neki és megbeszélni sem lehet vele, akkor sajna ajtó.
30/f
Köszönöm a segítségedet, tőlem a zöld kéz ment, ahogy mindenkinek.
Valójában én is hozzád hasonlóan gondolom, biztos, hogy nagy a nyomás rajta és emiatt viselkedik így, próbálom megérteni. Bízom benne, hogy hamar talál munkát és rendbe jön az ő élete is. Talán az is a gond, hogy mikor ideköltözött hangoztattam neki, hogy végre minden egyenesbe jött - nekem jó munkám van, amit szeretek, megvan a közös otthon és ő is itt van, végre talált munkát is - pedig már akkor nem érezte jól magát a munkahelyén és mondta is, hogy ő azért ennyire nem boldog, hisz a munka a pénz forrása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!