Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti a párotokkal egy kasszán vagytok vagy külön külön?
Azt hozzátenném hogy a párom hetente kap fizetést, és pedig egyben kapom havonta.
Kb ugyan annyit keresünk mind a ketten.
Ebben az esetben hogyan tudnánk megoldani?
Eddig csak nekem volt bankszámlám, a párom kpban kapta a fizetést, de az új munkahelyén ez nem opció, így lett neki is, és szerintem praktikus az, hogy 2 van, hitelek miatt meg rossz tapasztalataink os vannak, biztonságosabb érzés a 2.
Viszont közösen költünk mindenre. Néha az én kártyámmal fizet, vgy egymás pénztárcájával megyünk boltba.
A ti helyzetetekben úgy csinálnám, hogy a heti fizetésből menne minden kaja, vásárlás, szórakozás, a havi pénzből meg az összes számla meg a tartalékolás. Szerintem így logikus.
Én is a közös kasszára szavaznék.
De így, még nagyon az elején, - hogy senkiben ne legyen rossz érzés - mindketten tegyetek egy dobozba ugyanannyit és abból rendezzétek a rezsit, kaját és a költségeket.
Idővel összeszoktok, belejöttök a közös teherviselésbe, jobban megismeritek egymást és egymás pénzkezelési szokásait és ha nincs semmi gáz, akkor a későbbiekben mehet az egész pénzetek a közösbe.
Csakis a külön kassza jöhet szóba számomra. Külön személyek vagyunk, külön igényekkel, hobbikkal stb. Nekem természetes, hogy a saját dolgait mindenki saját maga veszi meg a saját kis kasszájából.
A közös kaja rezsi stb, amit mindketten egyformán közösen használunk, arra össze lehet dobni előre egy keretet akár, amibe egyszerre egyforma összeget teszünk bele, de igazán ez sem szükséges.
Ez függ szerintem attól is hogy hány évesek vagytok mióta vagytok együtt. Sok dolog csúszik el anyagiakon...szüleim el is váltak ezért.Én 20 éves lány vagyok párom 23 nem nagy a keresetünk szinte ugyanolyan nem rég vagyunk együtt 4 honap után összeköltöztünk az elejétől fogva szó nélkül külön kasszán vagyunk úgymond. Számlák félbe mennek kaját is szó szó félbe vagy egyszer én egyszer ő vásárol hasonló árban nekem jó így neki is ő nem szól bele ,hogy 10 ezer a fodrászom 5 ezer a körmös nem kell lejelentenie ,hogy most vesz egy csokit vagy telefont akar nem veszünk össze ezeken.Ha viszont elfogyóban van és veszek neki egy doboz cigit pl nem fogom számon kérni ha lesz pénze csak ha nekem is kell akkor azt mondja okes de most 2 hét alatt én 4x is vásároltam ő csak egyszer.Szerintem a külön kassza jobb de ehez is kell ész majd ha olyan fizhetése lesz valamelyikőnknek akkor szó nélkül állom az egész hónapját is akár. De így kényelmesebb szóval ,hogy értsd ha elmegyünk kajálni elvisz ő nem kell adnom egy ft ot se ha viszont 10x megyünk autóval nm fizetek egy ft ot se pedig engem furikáz de tizenegyedszer adok 2 ezret hogy tankoljon az normális.
Sok sikert kemény :D Neki mi a véleménye ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!