Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti élnétek egy ilyen házasságba? Vagy rossz gondolkodásmód ez?
"nagyon szeretnék már gyerekeket" -> Egyéni cél, emiatt ragaszkodsz. De még csak 23 van.
"nem tudnék más embernek szülni, más emberrel eggyütt élni" -> Önbecsapás.
"nem vagyok már belé szerelmes" -> Miért vagytok együtt? Ja, gyereket szeretnél.
"minek kezdjek egy újba bele hisz annak is csak csalódás lesz a vége" -> Kifogások, önigazolás, csapjuk be magunkat.
"Minden kapcsolatnak megcsalás a vége" -> Téves feltételezés. Azért gondolod ezt, mert emberek benne maradnak pontosan olyan kapcsolatban, mint most te. Nem hibáztatok senkit, a társadalmunk bőven több, mint 90%-a így él. Tehát olyan mintákba kapaszkodsz, akik hasonlóan élnek mint most te a pároddal.
Ez a te életed, neked kell döntened, de a gondolatmeneted, érveid, kifogásaid fals téziseken alapulnak.
33F
Szerintem döntsd el,hogy szereted e vagy nem.Nekem nem egyértelmű,hogyan is érzel.Nem halnál bele,ha elhagyna,azse zavrna ha megcsalna(ó dehogynem)de te nem hagyod el,mert csak szereted.Ellentmondás van benne.Egy házasságot nem alapozhatunk arra,hogy úgy sem találsz jobbat,tehát megelégszem azzal ami most van.Lemondani az életről,a boldogságról 23 évesen,ne csináld már. Ami most van elbizonytalanít.Önbizalomhiányod van,biztos csalódtál már,de egy ilyen élet jobb?Ez igy akár hatalmas szenvedés is lehet,akár mind a kettőtöknek.
És ha jönnek a gyerekek,utána ők milyen családi mintát látnak?Úgyis észreveszik a boldogtalanságot.Ez pedig,hogy a párod tuti nem hagyna el soha....Sajnos nem tudhatod!Kérdés hogy vajon a párod mit érez irántad.Ráadásul a masik félre,jelen esetben a barátodra is gondolj,mert ha te nem szeretd rá sem vár jobb élet,de megengedheted magadnak is neki is hogy olyan társat találjatok magatok mellé,akivel tényleg boldogok vagytok,minden bizonytalanság nélkül.Akár külön-külön, megadni magatoknak az esélyt.Egy házasság komoly döntés,ahogy mondják.Elválni persze el lehet,de az sem lehet kellemes.
Ez innen csak rosszabb lesz, erre nem lehet házasságot alapozni, sem családot! A házasság és a gyerek is megviseli egy egyébként jól működő, szeretetteli kapcsolatot, hát még egy ilyet.. Sose biztos hogy a házasság vagy a gyerek összetart, sőt...
Fiatal vagy, még bőven van időd megtalálni azt akinél nem fog elmúlni a szeretet és igenis bánnád ha elhagy!
Most neked inkább egyedüllétre van szükséged mint gyerekre vagy épp erre a kapcsolatra. El kell fogadni ha elmúlt a dolog és jön jobb. Van még min 40 év az életedből, le tudnád élni úgy hogy csak megelégszel ezzel? Amikor a gyerekeidnek mesélsz csak annyit mondasz hogy elviseltem apátokat, ő meg élt mellette rendesen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!