Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ha a párom nem hajlandó...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a párom nem hajlandó közösen fizetni lakással kapcsolatosa kiadásokat, akkor ti hogyan oldanátok meg közös háztartásban a költségek megosztását?

Figyelt kérdés

Az én lakásomban élünk, van egy közös gyerekünk is. A fizetésünk kb. egyforma. Külön kasszán vagyunk, a párom nem hajlandó közösködni. Én fizetem a rezsit, a gyerekkel kapcsolatos kiadásokat, (osztálypénz, zsebpénz, ruházkodás) valamint az autóval kapcsolatos kiadásokat is. (az autó én nevemen van, de közösen használjuk) A párom csak az élelmiszert hajlandó fizetni, meg a saját hülyeségeit, lottó, tippmix, sör. Mikor kérem, hogy szálljon be, meg beszéljük át az anyagiakat, mert én nem győzöm, akkor fel van háborodva, hogy én nem tudom, hogy a kaja milyen sokba kerül, és szerinte ő rengeteget ezzel költ ránk. Ha a lakásba venni kell valamit, vagy lassan felújítani kellene, akkor ez őt nem érdekli, mert szerinte az én lakásom, az én gondom. Az autó szintén. Ha kérem, hogy írjuk össze a kiadásainkat, és felezzünk mindent, akkor csak veszekedés van, de megoldás nincs.

Volt 3 év, amikor nem volt jövedelme, akkor én tartottam el, de az akkor kialakult helyzet valahogy így maradt. Másoknál hogy van ez a külön kassza, külön vagyon? Hogy lehetne rávenni, hogy igazságosan osszuk el?

2017. jan. 30. 17:12
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%
Ez a pali csinált neked 1 gyereket,hogy legyen hol élősködnie.3évig eltartani,hol élünk ?A gyereket is te rendezed,használja a kocsit,abba sem fizet bele,a lakás nem érdekli,és nem azon gondolkozol hogyan dobd ki,hanem hogyan vegyed rá h többet fizessen.Nem fog többet fizetni,előre mondom.
2017. jan. 30. 17:47
 12/33 anonim ***** válasza:
100%
Ha tippmixre futi akkor rezsire is futi nem? Nyilván nyerni is szokott, de most nem is ez a lényeg. Undorító ha a kib*szott pia és a sportfogadás fontosabb minthogy beszálljon. A gyerek téma nem téma, ezen nem szabadna senkinek se felháborodnia, senki se tudhatta hogy egy kretén lesz belőle és ennyire el fog kényelmesedni. Rakd ki!!! Kérj gyerektartást, meglátná ha albérletbe lakna mennyivel többe kerülne, már nem pialna meg x-elgetne annyit
2017. jan. 30. 18:13
 13/33 anonim ***** válasza:
100%

Kidobnám, nem is értem hogy tudsz ilyen alakkal tervezni?!

Mondom a variációkat:

a, Hónapról hónapra élsz, a párod közbe elbassza a pénzét, majd 10-20 év múlva rájön,hogy semmire nem jutott--> alkohol,szerencsejáték stb.. majd ha az ő pénze elfogy nálad kuncsorog.

b, Kidobod, majd idővel összeszedsz egy jó egzisztenciával rendelkező párt (vagy legalább reálisan gondolkodót)

2017. jan. 30. 18:18
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

Anyagi értelemben véve a párod egy zseni. A saját kajáját kifizeti, cserébe van mindene, legyen szó kocsiról, lakásról, és még akad valaki aki főz, most, takarít is rá (meg gondolom megkap téged is)...

Nem anyagi értelemben véve a párod egy utolsó élősködő, de azt neked kell kitalálnod, hogy ebből hogy tudsz kilépni, de egy biztos, rosszabb helyzetbe nem nagyon kerülsz, ha kidobod.

2017. jan. 30. 18:22
 15/33 anonim ***** válasza:
100%

Ez valójában nem külön kassza, hanem ő van eltartva.

Miért vagytok külön kasszán ha van gyereketek aki KÖZÖS? A gyerekkel járó összes költség közös. Az hogy ki kinek a nevén van, lényegtelen: használja ő is! Ezért nem jó ez, főleg ha ő nem hajlandó semmire, az hogy MINDEN KIADÁST ELFELEZTEK lenne a megoldás! És a maradékból költ arra amire akar. Egyszerű: vagy felesbe toljátok vagy mehet a jövőhéten ahová akar, van x napja.

Ő egyszerűen nem akar beszállni, pontosan tudja hogy ki fogod perkálni amit kell és neki nem kell félnie hogy kiteszed..

2017. jan. 30. 19:31
 16/33 anonim ***** válasza:

Tény, hogy a kaja nem olcsó, de ő is pontosan tudja, hogy a rezsi, a gyerek, meg az autó sokkal több pénzt elvisz.

Nagyjából te is össze tudod számolni, mennyit költhet élelmiszerre, akkor is, ha ő nem hajlandó segíteni benne.

Ha akarsz neki adni esélyt, én a helyedben kiszámolnám ezt, összehasonlítanám azzal, hogy én mennyit költök, a különbség felét szépen leírnám egy papírra, odatolnám elé, és megmondanám, hogy ha x napon belül nem fizet, mehet amerre lát. Utána is minden hónapban szigorúan tartanám, nehogy 'elfelejtsen' fizetni, és minden kezdődjön elölről.

De szerintem is jobban járnál, ha csak simán kidobnád.

2017. jan. 30. 20:36
 17/33 anonim ***** válasza:
Ó semmi gond, a kocsi a tiéd, te neveden van, te fizeted, így ezentúl ha használni szeretné, ő is fizessen érte. A gyerek cuccait TERMÉSZETES hogy fizetitek FELESBEN, a kaja meg annyi mint a rezsi. Vagy ha úgy a párodnak jobban megfelel, dizessétek a kaját és a rezsit is egyenlő arányban, így igazán nem panaszkodhat hogy nem ugyanannyit fizettek...
2017. jan. 30. 21:13
 18/33 anonim ***** válasza:
Legyszi ird le mit kell annak a ferfinak tudnia akit igy eltartanak...
2017. jan. 30. 21:49
 19/33 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat, van köztük okos dolog, és használható ötlet, sok igazságot mondtatok.

Nehogy azt higyjétek, hogy nem gondolkodtam már el azon, hogy befejezem vele, és inkább kínlódok egyedül, de azért ettől kicsit árnyaltabb a dolog. Egyrészt a minimális dolgokat megteszi (pl. besegít a háztartásba) és a kaján sem spórol, ezt elismerem, és persze odáig van, hogy ő mennyit költ ránk.... Másrészről meg ő egy olyan ember, akitől nem lehet könnyen megszabadulni, ezt részben értem is, mert azért elég jó dolga van mellettem :-) Ő az a "legjobb védekezés a támadás" típus. Ha megkérném, hogy költözzön el, akkor jönne a lelki terror, hogy én csak magamra gondolok, és a gyerekre nem, hogy ő nem fizetne egy fillér gyerektartást se, (amit el is hiszek, járhatnék bíróságra) ha nem mellettem van, akkor ott nehezítené az életemet, ahol tudná, lejáratna mindenki előtt, és a kedvencem: "-éhen döglenétek nélkülem" Szóval, kinek hiányzik ez. Én egy módon tudnék szakítani vele, ha én költöznék el, de egyrészt miért mennék el a sajátomból, másrészt meg pénzem sincs erre.

Nehéz kérdés ez, azt hiszem, egyszerűbb lenne egy kicsit átformálni a felfogását, és rendezni az anyagiakat, de közben meg nagyon kezd elegem lenni ebből az egészből. Hogy neki elmegy a fizetése, az enyémből meg érdekes módon, mindenre jut. :-) Ja, és szerinte én szórom a pénzt, azért nem akar közös kasszát.

A normális párról pedig már rég lemondtam, nincsennek illúzióim, ha 30 körül csinosan, függetlenül nem találtam, akkor most gyerekkel... nem hiszek benne, na.

2017. jan. 31. 09:13
 20/33 anonim ***** válasza:

Sajnalom hogy nem tudtam meg mit tud az a ferfi aki ilyen kenyelmes eletet kaphat.

Pedig komolyan erdekelne hogy en mit rontok el folyamatosan.

2017. jan. 31. 09:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!