Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek ha a párom úgy viselkedik mint egy gyerek?
Ha ezt, olyan formában adod elő, mint ha az anyja lennél nem csoda, ha kiborul.
De, ha normálisan leültök megbeszélni és megosztjátok a feladatokat, az szerintem rendben van.
De pl. én nem adnám át az ilyen feladatokat (beágyazás, takarítás, mosogatás) a kezemből, mivel akkor vagyok nyugodt, ha én csinálom és akkor biztos úgy van megcsinálva, ahogy én szeretem.
Persze előfordul, hogy megkérem erre-arra a férjemet házimunka terén, de nem sokszor. Mindenkinek megvan a maga "feladata".
Szerintem a dolgok közlésével van a hiba, általában kommunikációs probléma okoz hasonlót.
Csomagold be neki szépen, hogy mit szeretnél pl. :
Szívem, nagyon örülök, hogy (itt valami pozitív), de szeretnélek megkérni, hogy ha felkelsz az ágyból ágyazz be magad után, mert (milyen hatást/érzést vált ki belőled) feszült leszek, ha nincs beágyazva és a végére még egy pozitív, nem szeretnélek korábban felkelteni, hogy megágyazzak, mert szeretném, hogy kipihend magad.
Talán így rá tudod venni. Mindig konkrét dolgot kérj, ne általánosíts, mert azon nem tud változtatni.
én túlzásnak tartom ezt is, hogy körbenyaljam a seggét a barátomnak, hogy megcsináljon valamit. mintha ő tenne szívességet nekem.
mondd meg neki mi van. nem vagy az anyja, nem vagy a cselédje, egyenlő felek vagytok, pakoljon el ő is. ha nem tetszik akkor költözzön haza.
ha nem változtatna, én szakítanék. biztos nem bírnám hogy minden egyes nap azzal szembesülök, hogy egy lusta disznó, egy gyerek, nekem meg anyáskodnom kell felette, mindent megcsinálni. ki akarja ezt elviselni élete végéig...
"Mindig konkrét dolgot kérj, ne általánosíts, mert azon nem tud változtatni."
retardált, vagy mi? :D szerintem minden ember tudja (tudnia kéne), hogy mit jelent a házimunka.
Valószínű úgy van vele hogy lett egy anyu2 az életében, tőled várja hogy megcsináld a dolgokat. Otthon mennyire segített be? Ha nem nagyon, akkor sajnos rád vár a feladat hogy elmond neki hogy együtt éltek, közös háztartásban, nem körülugrált, nem takarítónő vagy, nem az anyja vagy és ha nem akar disznó ólban élni, akkor tenni is kell érte.
Ne csináld meg helyette, mutasd meg neki 1-2x max.
Ha nem megy akkor a falra fel egy táblázat, kinek mi a feladata, leültök és megbeszélitek ki mit vállal.
Mérlegeld, hogy pasit szeretnél magadnak, vagy egy kisgyereket :D
Nem vagy az anyja, nem neked kell megnevelned, ez már jobb nem lesz.
Képzeld van gyerekem de nem ez a lényeg...
Ha neked ez "csicskaság", a Te bajod...
Ha majd, egyszer belőled is értelmes felnőtt nő lesz, rájössz, hogy a gondoskodás is a szeretet egy formája és nem egyenlő azzal, amit Te "csicskaságnak" gondolsz...
Vagy, mert attól, hogy neked "büdös" a házimunka van, aki szeretetheti, mert például egy stresszes munkanap után lenyugtatja az idegeit, vagy mert egyszerűen szereti csinálni...
De, köszönöm a kedves hozzászólásodat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!