Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » A párom közös házat tervez...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párom közös házat tervez építeni az édesanyjával. Babát tervezünk és én szeretnék magánéletet, jogos az ellenérzetem?

Figyelt kérdés
Régóta együtt vagyunk, idén nyáron összeházasodunk. Imádom Őt és kedvelem az özvegy édesanyját, aki kedves és udvarias. Mégis, nem költöznék az anyósommal egy házba, mivel nagyon lusta, egesz nap tevet nez es soha nem takarit. Sokszor voltam nala, felek, tonkretenne a kis lakast is az eletvitelevel. A párom 2 külön bejáratú házat tervez, egy kis lakás és egy nagy családi ház, azonban nekem ellenérzéseim vannak. Emlitettem neki, hogy ezt en igy talan nem szeretnem, de o azt valaszolta, hogy az edesanyja idosodik es szuksege van a kozelsegre. Mi a véleményetek? Jogos a "nem" valasz?
2017. jan. 12. 21:02
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
73%
Én teljesen megertelek,bár én még csak 22 éves vagyok. Szüleimmel élek még, viszont nálunk úgy van, hogy ugyan abban az udvarban van 2 külön ház ,az egyikben mi vagyunk a másikban pedig a nővérem és a családja. És én úgy látom hogy hiába van külön ház,nem egészséges ez a helyzet.. anyukám szinte állandóan lent van náluk ugye az unokák miatt,és ez a tesomekat egyáltalán nem zavarja ,de szerintem engem viszont frusztrálta kicsit hogy hiába vagyunk külön meg sincs külön eletunk.
2017. jan. 12. 22:28
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
szerintem se a legjobb ötlet meg mindig átmenne valamiért utána ott ragadna egész napra.
2017. jan. 12. 22:39
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

mondjuk ha téged vesz el, meg gyereket akartok, ő meg nem beszélni meg veled, hogy hogyan éltek majd...

erős bukta.

döntsd el, hogy hozzámész és anyóssal laksz

vagy elhagyod

2017. jan. 13. 08:30
 14/21 anonim ***** válasza:
76%

Nekem alapból az a fura, hogy házasság és baba tervezésig eljutott a kapcsolat, úgy, hogy ilyenekről nem beszéltetek - ezek szerint.

Mármint, én alapból nem jönnék össze olyan emberrel, akivel az anyjával akar egy telken lakni.

Igen, az idősödő szüleinket segíteni kell, de lehet anyukát úgy is segíteni, hogy 10 utcával arrébb lakik.

Ráadásul, az már a legteteje a dolognak, hogy a Te pénzedet is erre is akarja költeni, holott te nem szeretnéd. Akkor vegyétek külön a közös pénzt, olyan arányban amennyit ki-ki belerakott, és felépítitek a saját házatokat - tulajdonhányad az alapján hogy ki mennyit adott bele - az anyukája megélhetésőről pedig gondoskodjon ő.

2017. jan. 13. 15:55
 15/21 anonim ***** válasza:
57%

Még mindig nem derült ki, hogy a kérdező párja egyedüli gyerek, vagy van-e testvére. Gondolom, a párja nem véletlenül gondolkodik arról, hogy anyuka a közelben legyen, hogy segíteni tudja, ha kell.

Egyik exem együtt élt az anyjával, anyukája keresőképtelen volt, le volt százalékolva, az exem tartotta el gyakorlatilag, az apja már rég meghalt, testvére nem volt, szóval az anyja csak rá számíthatott.

Egy volt kolléganőm (szintén egyedüli gyerek) ugyancsak főkeresővé lépett elő úgy, hogy a szüleivel él, szintén leszázalékolt szülőkről van szó, az apja részmunkaidőt vállalhat, de nem az eredeti szakmájában, mert amiatt rokkant le, az anyjának viszont komolyabb problémája van, ő egyáltalán nem dolgozik. Szóval a volt kolléganőm sem hagyja magára a szüleit, akik nélküle nagy gondban lennének.

Kérdező, igazából te döntesz, akarod-e így folytatni a kapcsolatot vagy sem, a párod nem fogja egyedül hagyni az anyját a kérdésedből ítélve, de a részletek ismerete nélkül én nem szeretnék a ti helyzetetekről ítélkezni. Viszont hoztam példákat, ahol a gyerek úgy lett támasza a szülőnek, hogy egy fedél alatt élnek, mert ez volt a legkisebb rossz megoldás.

2017. jan. 13. 21:36
 16/21 anonim ***** válasza:
67%
Nehéz helyzet,de még mindig jobb egy olyan anyós,mint az enyém (lesz,mert egyelőre csak "együtt vagyunk") aki betegesen zsugori, minden egyes forinton képes spórolni, külön kell vinni vásárolni hetente az aldiba,mer ott tejet és sajtot vesz mert az ott olcsó,külön az auchanba kenyérért és külön a Lidlbe a felvágottakert egy egyéb dolgokért ,mindezt nem képes egyedül elintézni,vagy a barátomnak,vagy a tesojanak hetente cipelni kell, és vannak meg ilyen apró részletek hogy a banánt nem fürtöstul veszi pl,hanem egyenként letépi őket,hogy a fürt végén azért a kis csomóért ő nem fog fizetni,nyáron elküldött minket 25 km-re dinnyét venni mert ott valami 30ft al olcsóbb volt,persze az üzemanyag pénz nem számít mert ugye azt nem ő fizeti, és semmit de semmit nem tud egyedül elintezni. És a barátom gondolkodik nalluk a tetőtér beépítésén,hogy fel tudjunk költözni,de már a gondolattól is rosszul vagyok hogy egy ilyen anyós sál keljen leelnem az eletem
2017. jan. 13. 21:49
 17/21 anonim ***** válasza:

ezt illő lenne a "pároddal" megbeszélni. Elvégre nem véletlenül az

2017. jan. 13. 22:28
 18/21 anonim ***** válasza:

Kedves 17-es, ezt csak azért írtam ide le,mert a kérdező kérdése is a nyissak kapcsolatos , egyébként ez sokszor téma nálunk a parommal, ő is tudja,hogy beteges már amit az anyukája csinál,de hiába mondja neki

Ő is hogy túlzás, nem lehet rá hatni. De a legrosszabb az egészben hogy nem szorul rá erre a mániákus spórolasra

2017. jan. 13. 22:54
 19/21 anonim ***** válasza:
* anyóssal kapcsolatos
2017. jan. 13. 22:55
 20/21 anonim ***** válasza:
100%

17-es vagyok

18-asnak

Szerintem a nevelése ilyen. Biztos élt már át nehéz időket és azért. Az idősebbeket megváltoztatni már nem lehet. Pedig aztán nekik vannak mindig olyan szokásaik, amik képtelené teszik a békés együttélést.

2017. jan. 14. 08:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!