Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az élettársam nem akar külön költözni a szüleitől. Mit tehetnék?
Nos, teljesen tiszta a dolog a kívülállónak, le kell lépned, és ezt a barátot otthagyni. Igazi mérgező kapcsolatban vagy.
Soha nem fog a párod februárban költözni, csak kamu.
Szerintem nem az a problémája, hogy nem akar vagy nem tud leválni a szüleiről. Azt hiszem, az a baja, hogy valamiféle kifordított felelősségérzetet érezhet a szülei iránt, amivel ők visszaélnek.. Én a helyedben leülnék vele, valami nagyon nyugis helyen, egy nyugis napon, és kb választás elé állítanám. No nem úgy hogy mostazonnalelköltözünk és egyfillértseadjanyádéknakezután, különben elhagylak. Mondd el neki, hogy neked fontos kettőtök jövője, és tudnod kell számíthatsz-e ebben rá, hogy megteremtitek együtt a saját kis életeteket. Ne támadd vagy kérd számon semmiképp. Biztosítsd arról, hogy megérted, hogy szereti a szüleit és segíteni szeretné őket, de gondolhon magára/magatokra is. Esetleg tanácsot adhatsz neki, hogy kérje meg a szüleit h keressenek munkát, vagy segíthetsz ebben te is. Semmiképp ne hisztizz, zsarold vagy kérd számon, mert nyilván neki is rossz ez a helyzet így...
(Én is hasonló helyzetben vagyok, de mondjuk itt legalább dolgoznak a szülei, meg az anyja nem utál, és mi abszolút külön tervezzük majd a jövőt, de látom a barátom mennyire bántja meg mennyire felelősséget akar értük vállalni...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!