Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összeköltözés: egy fizetésből?
Még tanulok, és egy pár évig még fogok, mert most kezdtem a sulit. Párom nemrég kezdett el dolgozni és elég jól keres ahhoz, hogyha picit szűkösen is, de meg tudnánk élni belőle kettesben egy kis albérletben. Szeretné, ha összeköltöznénk, mert már egy bő éve vagyunk együtt és amúgy viszonylag messze lakunk egymástól a tömegközlekedés miatt.
Az a baj, hogy én még tanulok, elég nehéz a suli, úgy élem meg, ösztöndíjra sincs esélyem, de ha lenne is minimális összeg, ezért dolgozni sem nagyon tudok, mert neekem valóban fontos a suli, tényleg ezzel szeretnék majd foglalkozni, tehát havi szinten max 30.000-t tudnék összeszedni, de akkor a hétvége elmegy a melóra, hétköznap meg kb a sulira. Akkor még a hétvégéket sem tudnánk együtt tölteni, plusz továbbra is olyan érzésem lenne, mintha eltartana és bűntudatom is lenne emiatt. Még fiatal, és nem szeretném, ha valaha úgy érezné, hogy elpazarolta a pénzt, meg amúgy is.
Szerintetek normális, ha eltart a párom, amikor még otthon is tudnék lakni és még egy darabig nem lesz keresetem?
Szerintem nem jó ötlet. Inkább takarékoskodjon ő is a jó fizuból, hogy később akár önerőt tudjatok fizetni.
Akár te is elindíthatsz egy Fundamentát, azt pont addigra lehet majd felhasználni, mire befejezed a sulit.
Gondolom, még fiatalok vagytok mindketten.
Arra ne költözzetek össze, hogy szűkösen kijöttök! Egy fizetésre se!
Az élet kemény, bármi történhet. Pl. megszűnik a párod vége, vagy lábát töri ebben a jeges időben: már nem jöttök ki sehogy. Tényleg bármi közbejöhet, és ha nincs tartalék, akkor nagy bajban vagytok.
Ilyenkor van az, hogy kénytelen vagy otthagyni a sulit, és dolgozni, mert enni muszáj.
Másrészt: annak se sok haszna van, ha családalapítás előtt túl sokáig laktok együtt. Erre pedig nálatok még éveket kell várni.
Ugyan ebben a szituban leszünk hamarosan mi is, jelenleg még én is tanulok, de már közel a vége. Mi több ideje leszünk addigra együtt több mint 2 éve, de barátnőm így nem akar majd összeköltözi.
Megértem, valahogy majd a találkozókat megoldjuk, inkább építsem a jövőnket spóroljak egy jobb élet reményében.
Én is össze szerettem volna költözni, de nagyon jól látja a helyzetet, és már teljesen lebeszélt erről a pénzpazarlásról. 30 ezer az lófasz abból kb a kajád nem jön ki, ott a bérlet ára is, uti költség ha hazajársz. Ruháztatásod ha arra kerül a sor, mert mi esetünkben anyja teljesen levenné róla a kezét
Tényleg az a jobb, ha nem költözik össze ilyenkor két ember :)
Ilyen kondíciók mellett én nem akarnék inkább felnőtteset játszani.
Az anyagi gondok hosszútávon megviselnek egy kapcsolatot, hidd el, hogy tapasztalatból mondom, mert mi is egy anyagilag nehéz időszakon vagyunk túl a barátommal.
Amikor összejöttünk és ezzel egy időben össze is költöztünk, a szüleim azt mondták, hogy rendben, legyen így, éljünk együtt, ha ezt szeretnénk, de akkor teremtsem meg az anyagi feltételeket.
Így átmentem levelezőre és teljes munkaidős állást vállaltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!