Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem érti meg a párom hogy én nem tudom neki megadni amit szeretne?
41/F vagyok,jó egy éve vagyunk együtt párommal.Eközben már másodszor költöztem oda hozzá,első esetben nagyon hamar összevesztünk,szétköltözés lett a vége.Utána is volt kapcsolatunk csak nem együtt élés.Most rábeszélésére visszaköltöztem hozzá,megígérte hogy nem lesz veszekedés.2-3 hétig jó is volt,de ezután újra kezdődtek a problémák.Pontosabban neki van problémája,piszkál dolgokért.Leginkább az a baja hogy nekem előnyösebb a munkaköröm,pihentetőbb és órában is kevesebbet dolgozom.Többet vagyok itthon.Ő szokott menni plusz munkára is ha kérik.Azt mondja ez tőlem nem férfias,miért nem vállalok be én is valami mást,vagy keresnék olyan munkahelyet ahol több a fizetés.Az is baja hogy nem szoktunk igazán sehova menni csak sétálni,be kell osztani a pénzt.Azt mondja én nem törekszem mint más férfi,olyan mintha már nagyon zavarná hogy én sokat itthon vagyok.Hogy értessem meg vele nekem megfelel az életem,a munkám,nem vágyom különösebben semmi többre.Főleg nem olyan áron hogy ki se tudjam pihenni magam a sok munka miatt.Érzem,erre megint rámegy a kapcsolatunk.
Kérdésem az lenne és kérem a segítségeteket,jogos párom igénye hogy törekedjek a többre (ő tényleg sokat dolgozik),vagy nem kellene beleszólnia hogyan szeretek élni.Előre is köszönöm a tanácsokat.
No és ha ebben nőttél fel, akkor megváltozni nem lehet? Apu ugyanilyen volt, és akkor bánta meg az egészet, amikor anyu 22 év után azt mondta, hogy ebből elég, a soha viszont nem látásra. Pedig neki több "joga" volt elvárni a házimunkát, mert amúgy nyomult, 6-14-ig lenyomta a munkaidőt mérnökként egy gyárban, aztán ment méhészkedni délután, hétvégén. Mert szerette és mert jó pénz volt belőle.
Férfiként mondom, hogy ez így nem csoda, hogy felőrli a párodat, hogy nemhogy segítesz, de még pluszban a terhére is vagy.
Nem tudsz megtanulni főzni? Na ne már! Nekem 18 évesen nem okozott olyan nagy problémát a dolog, fogtam a szakácskönyvet és csináltam, ahogy le volt írva. Ott az internet, százmillió videó, lépésről lépésre megmutatják, a kaják elkészítését.
De ez csak egy kiragadott példa, a baj az, hogy te SEMMI kompromisszumra nem vagy hajlandó, míg ő fogadjon el téged 100%-ban. Ez nem így működik, csak azt nem tudom, erre életed 40 éve alatt hogy a túróba nem sikerült rájönni. Még a hobbid is magányos, miért nem kerestek olyat, ami mindkettőtöknek tetszik, lehet együtt csinálni és ad közös élményeket?
Ezeknek a kompromisszumoknak a kitalálása és folyamatos, konzekvens betartása lehet a megoldás nálatok.
Utolsónak írnám,az nem úgy van hogy nem segítek,rendszeresen járok vele a boltba bevásárolni.Sőt,néha eléggé teher is hogy mindig menjek vele,hiszen én már magamnak előtte megvettem mindent.Anyukám pedig szeretetből szolgálta ki apukámat,ez mindig is a nő dolga volt.Szerintem ha párom szeret engem akkor neki sem lenne tehet az ilyesmi.
Főzés egyáltalán nem érdekel,inkább nem eszem főtt ételt ha nincs.Régebben voltam nős,akkor a feleségem mindig főzött rám,hogy lehet hogy neki nem volt ez probléma?Akkor még sokat is dolgoztam,jobban kerestem,de belebetegedtem.Ezt nem akarom még egyszer,ezért sem vállalok több munkát.Ha én is elfogadom párom olyannak amilyen,ő is fogadjon el engem.Ezt szeretném.
Azért megyek magamnak mert a rezsibe adom a saját részemet,máskülönben külön kasszán vagyunk.
Ez azért van mert az elején nem tetszett hogy ő miket vásárol,aztán már párom is bele kezdett szólni hogy én miket.Jobb ez így.Legalább arra költök amire akarok.
Egyedülálló anya vagyok én is. A Jóisten mentsen meg az olyan férfiaktól mint te. Önző, lusta tehetetlen életképtelen.
Ember..mondd neked valamit az a szó, hogy közös élet? Vagy ez nálad csak abból áll, hogy szeretetből főzzön rád, szolgáljon ki, mossa a szaros gatyád. Mind amellett, hogy neki ott a gyerek is és x mennyiségű munka. Borzalmas. Komolyan. Én nem gondoltam, hogy létezik ilyen ember de lám.. szegény nő..az Isten jól megverte veled az biztos.
Akit szeretek annak nem kínból segítek hanem szeretetből veszek le terhet a válláról és nem az van hogy ajj külön kassza meg jaj a gyerek meg a háztartás legyen az ő baja neked akkor is igényeid vannak. Mire? Egy nulla vagy. Nem véletlen, hogy már csak voltál házas. Belebetegedtél a munkába..brühühü..de sajnállak.
Nekem ez egyre jobban kamunak kezd tűnni. Nem létezik ennyire tehetetlen, lusta, kicsinyes nulla pasi. És nem létezik ennyire mindent eltűrő nő, aki gyereke mellé még egy ilyen embert a nyakába vesz. Nincs az a szerelem ami ezt kiállja.
De ha nem kamu, akkor veled igen komoly bajok vannak. 41 éves korodra nullát értél el, minimálbérnek sem nevezhető alamizsnát keresel, kényelmesen ellavírozol az életedben, elhatárolod magad az állítólagos szerelmedtől és ráadásul még azt furcsállod, hogy a másik ki akar törni a nyomorból és jobbat akar nekTEK és a gyerekének....komolyan mondom mintha nem is ebben a világban élnél...ásd el magad, hagyd el a párod, vonulj a világ végére, még a szót is kár fecsérelni rád úgysem látod a lényegét.
Én a helyében elhagynálak, mert nekem se egyezik az értékrendem a tiéddel.
Próbálj fejlődni, tanulni, előrelépni! Ha kategórikusan kijelented, hogy nem és nem, akkor inkább keress magadnak te is egy igénytelen nőt és hagyd, hogy a párod is boldog legyen valaki mással.
Nem ilyennek látom magamat ahogy jellemeztetek.Szeretem páromat de inkább ő akarna megváltoztatni.Pont ezt nem értem miért nem tud elfogadni olyannak amilyen vagyok.
Nincs káros szenvedélyem,hűséges vagyok hozzá.Nem járok sehova,csak futni és terembe.Jó,nem keresek sokat,de legalább nem kell ápolnia öreg korunkra,ezt mindig mondom is neki.Hiszen ilyen életmóddal egészséges maradok.És azt is mondom,ez az érték.Úgy tűnik neki más.
Utóirat:Arról nem tehetek hogy gyereke van,és több kiadása,több munkája.Miért kellene nekem ezért többet dolgozni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!