Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem érti meg a párom hogy én nem tudom neki megadni amit szeretne?
41/F vagyok,jó egy éve vagyunk együtt párommal.Eközben már másodszor költöztem oda hozzá,első esetben nagyon hamar összevesztünk,szétköltözés lett a vége.Utána is volt kapcsolatunk csak nem együtt élés.Most rábeszélésére visszaköltöztem hozzá,megígérte hogy nem lesz veszekedés.2-3 hétig jó is volt,de ezután újra kezdődtek a problémák.Pontosabban neki van problémája,piszkál dolgokért.Leginkább az a baja hogy nekem előnyösebb a munkaköröm,pihentetőbb és órában is kevesebbet dolgozom.Többet vagyok itthon.Ő szokott menni plusz munkára is ha kérik.Azt mondja ez tőlem nem férfias,miért nem vállalok be én is valami mást,vagy keresnék olyan munkahelyet ahol több a fizetés.Az is baja hogy nem szoktunk igazán sehova menni csak sétálni,be kell osztani a pénzt.Azt mondja én nem törekszem mint más férfi,olyan mintha már nagyon zavarná hogy én sokat itthon vagyok.Hogy értessem meg vele nekem megfelel az életem,a munkám,nem vágyom különösebben semmi többre.Főleg nem olyan áron hogy ki se tudjam pihenni magam a sok munka miatt.Érzem,erre megint rámegy a kapcsolatunk.
Kérdésem az lenne és kérem a segítségeteket,jogos párom igénye hogy törekedjek a többre (ő tényleg sokat dolgozik),vagy nem kellene beleszólnia hogyan szeretek élni.Előre is köszönöm a tanácsokat.
Hogy is fogalmazzak finoman...
Számold ki a rád eső rezsit, kaját, ruhát, internetet, mobilt, stb. Kb. annyira se jön ki, mint amit keresel.
Ha a párod el akar menni moziba, azt ő fizeti, ha inni akar egy jó bort, ő fizeti, stb. Tudod, elég neki a gyerekre költeni, nem hogy még téged is pénzeljen. Most rosszabbul éltek ti hárman, mint ők ketten. Ez pedig elég gáz, nem gondolod?
Másrészt ha már ilyen pihentető a munkád, akkor a gép előtt tespedés helyett kimoshatnál, megfőzhetnél, hogy neki már ne kelljen, és legyen ideje pihenni. (Most majd leírod, hogy te viszed a háztartást, így utólag, de eddig erről szó nem esett.)
40 éves férfi annyit ért el az életben, hogy megkapja a minimálbért. Elég szánalmas, ha neked ez elég.
A csajnak jobb lenne, ha másik pasit keresne, nem másik állást.
Először is leszögezném, hogy én nem vagyok az a nő, aki el akarja tartatni magát, és nem is nézem azt, hogy a férfi mennyit keres, de tényleg furcsa a hozzáállásod. Mit jelent az, hogy sokat vagy otthon, mennyi az a sok? Otthon töltött szabadidődben végzel házimunkát? Mert ez sem mindegy, hogy csak punnyadsz otthon, vagy megpróbálod minél jobban odatenni magad a háztartást illetően.
Szerintem a hozzáállásod miatt mondja a párod, hogy nem vagy számára elég férfias, hiszen egy férfiba elvileg bele van kódolva a családfenntartás iránti "vágy", az akarás, hogy minél minőségibb életet teremtsen a családnak. Még ha nem is a te gyereked, de egy család lettetek, mert az anyukájával együtt őt is "bevállaltad".
Egyszerűen más az igényetek, neked jó ez az élet, nincsenek különösebben igényeid a minősigibb életre, a párodnak viszont vannak! Tehát jogosan mondaná azt, hogy váljanak szét az útjaitok, ha nem változtatsz a hozzáállásodon.
Nem tudod vagy nem akarod megadni? Mert a kettő között nagy a különbség. Nem hiszem el, hogy van ember ebben az országban, akinek elég a 90 ezer forintos fizetés. Még anno, diákmunkán a seggem vertem a földhöz, ha ennyit sikerül összeszedjek... csak akkor még a szüleim fizették az albit, másra nem is volt gondom.
A nincsből nem lehet mit beosztani.
És igen, jogos a párod felvetése és ha neked volnék, a pofámról lesülne a bőr, hogy a nő keres többet, mint én.
Tudod én alapvetően törtető párti vagyok, tehát az életben nyomulni kell és mindig fejlődni, nem szabad megrekedni. De azt az oldalt is láttam amikor a túl sok munka teszi tönkre a családi életet. Szóval ebben a kérdésben is meg kell találni az egyensúlyt.
Ha a nőre mint párra - partneredre gondolsz és komolyan akarsz vele közös életet, akkor le kell venni a teher egy részét a válláról. Ő felelős a gyerekéért tehát nincs is nagyon választása, de egy olyan társ kell mellé, akire jobban számíthat és leveszi a terhei egy részét róla. Úgy is mondhatnám, hogy osztoztok benne. Az pedig, nem elég ha életetek végéig sétáltok, ebbe bele lehet unni. Kellenek néha olyan napok amikor élvezitek úgy igazán az életet, más helyeket néztek meg, elmentek randizni, és ehhez sajnos pénz kell. Ha nincs esélyetek sem kiszakadni a napi rutinból, akkor hamarabb temetitek a kapcsolgatott mint, hogy egyáltalán elgondolkodj, hogy új állást találj. Ha úgy érzed te nem akarod vállalni, akkor egy hasonló mentalitású nőt kell keresni, akinek szintén elég annyi amennyit adni tudsz.
De igazából csodálkoznék ha lenne olyan nő akinek elég az ha élete végig csak sétálgatok. 7 év kapcsolat után tudom, hogy a jóra is rá lehet unni. És ki kell szakadni a hétköznapokból, hogy feltöltődj, mert mikor visszagondolsz az életedre nem arra fogsz emlékezni, hogy mindennap futottál és gépeztél, hanem arra, amikor elmentetek az étterembe, amikor együtt strandoltatok, kirándultatok, vagy amikor elmentetek moziba szintházba. Ezeket a sírig magaddal fogod viszed. És élni csak úgy érdemes, ha mit magaddal vinni oda. (magánvélemény)
Szerintem te egy jó nagy troll vagy de...leírom a véleményem az általad utólag elmondottak tükrében.
Főzni minde4nki tud, csak akarni kell azt mondd, hogy nem akarsz mert kényelmesebb ha eléd rakja a hulla fáradt asszony.
Néha mosol. Ha állandóan otthon vagy, akkor ildomos volna ám a házimunka oroszlánrészét vinni.
Az is kamu, hogy te segítesz neki a rezsiben. Miből? Ebből a szar alamizsnából amit keresel? Ugyan kérlek.
Teljes az életed? Mitől? Neked nem párkapcsolat kell hanem egy bejárónő. Ja! Az költségesebb, elnézést kérek.
Nem, egy nőnek sem elég, hogy te otthon vered a brét, majd a 3állásban güriző nő meg moss a szaros gatyádat meg főzi a pofádba a kaját a gyereke mellett. Te meg ártatlanul megkérdezed, hogy "neked nem elég ennyi az életből?"
Nem, senkinek sem elég.
Télen is sétálgattok a -20fokban? Vagy télre nem kell program, az olyan burzsoá dolog igazad van.
Őszintén remélem, hogy csak hangulatkeltő kérdés, mert különben...nem is tudom. Ilyen ember tuti nem létezik mint te. Vagy igen és akkor nem csodálkozom, hogy 41 évesen napi 8óra melóval 80-90 a nettód.
Szerintem egyszerűen nem vagytok egymáshoz valók.
Külön mind a ketten boldogabbak lennétek.
A húgomnak volt pont ilyen barátja, mint te. Elvégezte a melót, aztán tévé, edzés, net, a közös program meg maximum egy este a giroszosnál. Nem volt igénye utazásra, kultúrára különösebben, a tesómnak meg igen. (Még ingyenes koncertre se akart elmenni, mielőtt a pénz témája merülne fel.) Mi a párommal sokat mentünk színházba és hívtuk őket is. A srác mindig azt mondta, hogy egy színházjegy árából ő három hamburgert megeszik a mekiben. Szóval más értékrend. Ezzel együtt egyszerű, jólelkű fiú volt, csak hát nagyon különböztek az igények. Mondjuk a srác kitakarított, míg a tesóm dolgozott.
Aranyásó, aha valószínűleg ha aranyásó lenne, leállt volna egy 90 ezer fizus emberkével. Hagyjuk már.
Ja és szerinted miért dolgozik? Azért, hogy a gyerekét el tudja tartani! Nyilván jól esne neki, ha néhanapján kicsit szólhatna másról is az élete, mint a gyerek-munka-háztartás háromszögről.
Most nagyon elbizonytalanodtam.Ám azt látom párommal soha nem fogunk jól kijönni egymással.Nem tudom itt milyen tipusú emberek szólalnak meg,de az én életszemléletem merőben más.Én sem örülök neki hogy ennyit keresek,szakmámban csak akkor tudnék többet ha elvállalnék kb.240 óra munkaidőt.Régebben dolgoztam így,de már nem akarok.Most már magamra szeretnék gondolni,arra ami nekem fontos.És szeretnék egy társat aki elfogadja ezt.Akivel szeretjük egymást igazán.
Nekem tényleg jó hogy munka után futhatok,így fitten tartom magam.Után nézegetek a neten filmeket,ez számomra jó kikapcsolódás.A háztartási munka szüleimnél anyukám dolga volt,nem apukámé.Én ebben nőttem fel.
Én értékelem a közös sétát is azzal akit szeretek.Ha nem telik másra,hát nem.Ezt kell elfogadni.
Becsületes vagyok és hűséges.Ezek szerint a nők ezt nem értékelik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!