Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyen helyzetben hogyan döntsek? Mit tennétek a helyemben?
Sziasztok.
Hatalmas dilemma előtt állok.
Ebben szeretnék tippeket és segítséget kérni Tőletek.
Fogalmam sincs hogy tovább és mit lépjek majd.
A helyzetem a következő: jelenleg külön élünk a barátommal, de járunk és tervezzük a közös ingatlant.
Viszont ebben a témában igen nehezen tudunk zöldágra vergődni.
rendelkezésünkre áll Xösszeg, mellyel az ÉN szüleim tudnak elindítani minket. A barátom is beletenne Xösszeget, meg én is.
DE Ő természetesen azt veszi figyelembe,hogy az adott ingatlan milyen messze esik a munkahelyétől, éppen ezért leszögezte,hogy 10km-rel kijebb nem hajlandó költözni, mert az már "vidék"
Én is tudom,hogy nem mindegy mennyi idő a bejutás (kocsival járunk mindketten) de én nem reklamálok és válogatok ennyit, mert az én munkahelyemtől kb.2település az ami nem esik messzire. Az a 2település meg nagyon drága, szóval kizárt hogy ott tudnánk vásárolni ingatlant.
Namármost.
Találtam egy házat, holnap megyek megnézni apukámmal.
Az egész házat egyben hajlandó nekünk /nekem megelőlegezni az apám, mondván: ha egyenesbe jöttem akkor majd beszélünk az anyagiakról.
Szóval egyelőre nem kell semmi pénzt beletennünk majd a barátommal. Úgyymond próbaidőn lennénk, s ha beválik, maradunk s elrendezzük a tulajdoni lapot stb. Ha nem, akkor marad apukámé és építkezik a telekre.
SZóval jó lehetőséget kapnánk.
A baj csak az,hogy nem merem elmondani Neki.
Félek hogy elutasító lesz majd, hisz ez a munkahelyétől sajnos 14km-re esik. :(
Én szeretem Őt, s félek hogy nem akarja majd az ingatlant, De félek attól is hogy -ha tetszik és jó a ház- akkor ilyen lehetőség nem adatik meg nekem többé.
Ha a barátom úgy dönt, hogy mégsem jön mert "messze van" akkor khm...egyedül fogok ott lakni valószínüleg
Mit tegyek? Hogyan döntsek:??
Én 23L , Ő 30F
1,5éve együtt
azért lakik az anyjánál, mert a szülei elváltak, és az apjával nem beszél.
Az anyjának van egy nagy lakása.
Amikor felmondtam az albérletet és szakította vele, akkor én is hazaköltöztem a szüleimhez, Ő pedig kénytelen volt IDEIGLENESEN az anyjához költözni, amíg ki nem talál valamit a lakhatására.
Azért nem ment egyikőnk sem új albérletbe, mert azért valljuk be, hogy egy keresettel fizetni havi 60-70ezer lakbér +rezsit... kemény!
Behalok ezen a csávón, hogy minden után visszafogadott.. igazi mazochista, eddig sajnáltam, de amilyen hülye, megérdemli a földi poklot a te személyedben :D
( http://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__szakit.. )
A helyedben nem vennék közös ingatlant, úgyse maradtok együtt sokáig.. most még szeret, ezért eltűri a mentális problámáid, de ez nem fog örökké tartani, erre mérget vehetsz.
Mivel nekem volt házam, a pasim költözött ide. Pont.
Nem volt fikázás, hogy tetszik-e neki vagy sem.
Ugyanez a szitu nálad is. TE kapsz egy házat apudtól, és ha szétmentek, akkor te maradsz ott. Így kezdj el nézelődni, és így vállald be a visszafizetést is!
Ha egyszer szétmentek/elváltok, cseppet sem fogod megbánni, hogy hivatalosan is csak a tiéd.
Ő meg ha akar veled lakni, úgy is megy. Ha 4 km miatt marad anyunál, meg is érdemli.
Kérdező, kedvesen mondd el a pasidnak, hogy hogy hé, apuval kinéztetek egy házat, meg hogy apu mit ajánlott - és kérd meg, hogy menjen el megnézni veletek. Ez esetben ugyanis neki is lehet saját véleménye, még az is lehet, hogy megtetszik neki, a +4 km ide vagy oda.
Ha mégse, akkor még mindig mondhatod azt, hogy de neked tetszik, és mivel apukád veszi, ezért az ő döntése, és te nem akarnál veszni hagyni egy ilyen lehetőséget.
Hihetetlenül túlkomplikálod az egészet. Még nem is láttátok a házat. Addig miért parázol?
Én is. kb. 14 km-re lakom a fővárostól és innen szinte mindenki Pestre jár dolgozni... Nehogymár gond legyen. Sőt, ide költöznek ki Pestről, mert sokkal nyugodtabb és ahhoz képest hamar be lehet érni.
Hogy mondanám el?
-Kinéztünk egy házat apukámmal, aki anyagilag is támogatna minket, a ház itt és itt van, szeretném, ha te is megnéznéd és elmondanád a véleményedet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!