Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Ilyen helyzetben hogyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ilyen helyzetben hogyan döntsek? Mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Hatalmas dilemma előtt állok.

Ebben szeretnék tippeket és segítséget kérni Tőletek.

Fogalmam sincs hogy tovább és mit lépjek majd.

A helyzetem a következő: jelenleg külön élünk a barátommal, de járunk és tervezzük a közös ingatlant.

Viszont ebben a témában igen nehezen tudunk zöldágra vergődni.

rendelkezésünkre áll Xösszeg, mellyel az ÉN szüleim tudnak elindítani minket. A barátom is beletenne Xösszeget, meg én is.

DE Ő természetesen azt veszi figyelembe,hogy az adott ingatlan milyen messze esik a munkahelyétől, éppen ezért leszögezte,hogy 10km-rel kijebb nem hajlandó költözni, mert az már "vidék"

Én is tudom,hogy nem mindegy mennyi idő a bejutás (kocsival járunk mindketten) de én nem reklamálok és válogatok ennyit, mert az én munkahelyemtől kb.2település az ami nem esik messzire. Az a 2település meg nagyon drága, szóval kizárt hogy ott tudnánk vásárolni ingatlant.

Namármost.

Találtam egy házat, holnap megyek megnézni apukámmal.

Az egész házat egyben hajlandó nekünk /nekem megelőlegezni az apám, mondván: ha egyenesbe jöttem akkor majd beszélünk az anyagiakról.

Szóval egyelőre nem kell semmi pénzt beletennünk majd a barátommal. Úgyymond próbaidőn lennénk, s ha beválik, maradunk s elrendezzük a tulajdoni lapot stb. Ha nem, akkor marad apukámé és építkezik a telekre.

SZóval jó lehetőséget kapnánk.

A baj csak az,hogy nem merem elmondani Neki.

Félek hogy elutasító lesz majd, hisz ez a munkahelyétől sajnos 14km-re esik. :(

Én szeretem Őt, s félek hogy nem akarja majd az ingatlant, De félek attól is hogy -ha tetszik és jó a ház- akkor ilyen lehetőség nem adatik meg nekem többé.

Ha a barátom úgy dönt, hogy mégsem jön mert "messze van" akkor khm...egyedül fogok ott lakni valószínüleg

Mit tegyek? Hogyan döntsek:??

Én 23L , Ő 30F

1,5éve együtt

2016. szept. 22. 16:04
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

azért lakik az anyjánál, mert a szülei elváltak, és az apjával nem beszél.

Az anyjának van egy nagy lakása.

Amikor felmondtam az albérletet és szakította vele, akkor én is hazaköltöztem a szüleimhez, Ő pedig kénytelen volt IDEIGLENESEN az anyjához költözni, amíg ki nem talál valamit a lakhatására.

Azért nem ment egyikőnk sem új albérletbe, mert azért valljuk be, hogy egy keresettel fizetni havi 60-70ezer lakbér +rezsit... kemény!

2016. szept. 22. 16:44
 12/24 anonim ***** válasza:
83%
30 évesen laknia kéne valahol. Ne mentegesd. A szülei magánéletének semmi köze nem lehet ahhoz, hogy hol lakik egy felnőtt férfi. Ahogy apádnak sem kéne beleszólnia abba, hogy te, mint nő hol élsz. Kicsi lány és az apapótlék anyuci pici fiának szánalmas szappanoperája ez.
2016. szept. 22. 16:51
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

Behalok ezen a csávón, hogy minden után visszafogadott.. igazi mazochista, eddig sajnáltam, de amilyen hülye, megérdemli a földi poklot a te személyedben :D

( http://www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__szakit.. )

A helyedben nem vennék közös ingatlant, úgyse maradtok együtt sokáig.. most még szeret, ezért eltűri a mentális problámáid, de ez nem fog örökké tartani, erre mérget vehetsz.

2016. szept. 22. 17:02
 14/24 anonim ***** válasza:
85%
Látod, a Gyakori NEM FELEJT... :)
2016. szept. 22. 17:17
 15/24 anonim ***** válasza:
67%
En a helyedben inkabb azon aggodnek, hogyan oldom meg az ingatlan tulajdonresz elosztasat, amit egy mukodeskeptelen kapcsolatban akarsz apukaddal megvasaroltatni. Mert majd mikor megint szakitotok akkor mi lesz? O valoszinuleg nem fog tudni teged kifizetni. Akkor majd megint mesz apukahoz hogy "apu fizesd ki a pasimat legyszi mert ezredjere is szakitottunk es nem akarunk egy hazban elni"? Felnott ember ilyen felelotlen dontest nem hoz.
2016. szept. 22. 17:19
 16/24 anonim ***** válasza:
95%

Mivel nekem volt házam, a pasim költözött ide. Pont.

Nem volt fikázás, hogy tetszik-e neki vagy sem.

Ugyanez a szitu nálad is. TE kapsz egy házat apudtól, és ha szétmentek, akkor te maradsz ott. Így kezdj el nézelődni, és így vállald be a visszafizetést is!

Ha egyszer szétmentek/elváltok, cseppet sem fogod megbánni, hogy hivatalosan is csak a tiéd.

Ő meg ha akar veled lakni, úgy is megy. Ha 4 km miatt marad anyunál, meg is érdemli.

2016. szept. 22. 17:31
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Ne már, hogy ez megint ugyanez a csaj, pedig már majdnem megsajnáltam és segíteni akartam... :D
2016. szept. 22. 20:27
 18/24 anonim ***** válasza:

Kérdező, kedvesen mondd el a pasidnak, hogy hogy hé, apuval kinéztetek egy házat, meg hogy apu mit ajánlott - és kérd meg, hogy menjen el megnézni veletek. Ez esetben ugyanis neki is lehet saját véleménye, még az is lehet, hogy megtetszik neki, a +4 km ide vagy oda.

Ha mégse, akkor még mindig mondhatod azt, hogy de neked tetszik, és mivel apukád veszi, ezért az ő döntése, és te nem akarnál veszni hagyni egy ilyen lehetőséget.

Hihetetlenül túlkomplikálod az egészet. Még nem is láttátok a házat. Addig miért parázol?

2016. szept. 22. 20:30
 19/24 anonim ***** válasza:
Nagyon fura nekem, hogy adott egy párkapcsolat, másfél éve, két felnőtt ember között, és apuci megy házat nézni. Miért? Hova? Minek? Egy dolog, hogy segít (ami azt jelenti, hogy ad pénzt) és egy másik, hogy odamegy, és dönt. Te most kivel fogsz élni? Apucival vagy a harmincas fószerrel? Mert te "lányként" definíálod magad és az apukáddal nézel lakást. De akkor minek a pasi egyáltalán? És akkor meg vagy lepődve, hogy esetleg beleszólása, ne adja Isten igényei is vannak a saját lakhatását illetően? Teljesen lényegtelen, hogy jogos vagy jogtalan igények. Ez két emberre tartozik, rátok kettőtökre. Apád hogy a búbánatba kerül bele a képbe egyáltalán? Mert egy fiatal párnak segíteni lakáshoz jutni mindent jelent, csak nem azt, hogy apuci elmegy, megnézni és ha tetszik neki, megveszi a házat. Azt jelenti, hogy a pár megtalálja a maguk számára megfelelő közös otthont, apuci meg odaadja a lóvét, hogy tudjon segíteni. Nálad fogalom és képzavar van, kislány! Nem vagy te sem felnőtt, sem valaki tartós barátnője. Ez egy röhej.
2016. szept. 22. 21:16
 20/24 anonim ***** válasza:

Én is. kb. 14 km-re lakom a fővárostól és innen szinte mindenki Pestre jár dolgozni... Nehogymár gond legyen. Sőt, ide költöznek ki Pestről, mert sokkal nyugodtabb és ahhoz képest hamar be lehet érni.

Hogy mondanám el?

-Kinéztünk egy házat apukámmal, aki anyagilag is támogatna minket, a ház itt és itt van, szeretném, ha te is megnéznéd és elmondanád a véleményedet!

2016. szept. 23. 10:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!