Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Lányok nektek miért könnyebb...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok nektek miért könnyebb a pasit hibáztatni?

Figyelt kérdés
Gondolok itt arra hogy miert nem ismeritek el a pasitok felé ha hibáztok az helyett hogy menekültök.
2016. szept. 18. 09:11
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes nálunk is mindig az volt, hogyha vita volt és egyértelműen ő volt a hibás, amit tudott ő maga is, a világért nem ismerte volna be és nem kért bocsánatot. Sőt, még ő kérte ki magának.. Mondjuk vele hamar rövidre is zártam a kapcsolatot, de nem ő az egyetlen ilyen fiú a környezetemben, akik képtelen beismerni, ha hibáztak és inkább hárítanak. Szóval egyrészt nem kéne általánosítani, másrészt ezek a személyes tapasztalatok alapján mi is megkérdezhetnénk, hogy miért könnyebb a nőket hibáztatni. Nemtől független vannak ilyen emberek, akik mindig másra mutogatnak, nem kell ebből is nemek harcát csinálni.

Mellesleg tök igaza van itt az egyik hozzászólónak, hogy régen a nőkkel állatként bántak és sz*arba sem vették.. Most meg fordulni látszik a kocka és ez persze egyik nagy férfi számára sem kedvező, de ez van. Egyenlő felek vagyunk és akik képesek is arra, hogy a nőket valóban egyenlő félnek tartsák azok nem mondanak olyat, hogy jobb volt az, ami régen volt a megszokott, hogy a férfi az Isten, a nőnek meg kuss a neve, ez nyilván csak nehány hatalmaskodó pasinak felelne meg..

2016. szept. 18. 13:06
 12/16 A kérdező kommentje:

Én is olyan vagyok hogy bocsanatot kerek sokszor még azért is amiért nem kéne. Azt viszont nem dijjazom hogy a bolhaból is elefantot kell csinálni. Aztan mikor szovaltás nelkül fogom magam és felrevonulok azt bezzeg eszreveszi hogy bezárkózok. De azt hogy miért!!!

Azt mar nem akarja meglatni vagy nehezere esik beismerni mert ő akar nyeregben lenni.Általaban ráhagyom,de ha mar az önbecsülésemet sérti akkor a sokadik utan mar bizony nehez megállnom hogy ne nyíljon ki a szám.

2016. szept. 18. 13:18
 13/16 anonim ***** válasza:

Amikor egy kapcsolatba megjelennek a különféle hatalmi harcok, az égvilágon semmi értelme sincs mert, csak kifárasztjátok egymást abban, hogy kinek van igaza.

Már rég nincs szó magáról a problémáról, az érintett is sokszor úgy reagálja le, hogy ellentámadásba lendül vagy előveszi az ő régi sérelmeit vagy duzzogva elvonul.

Egyik sem érett magatartásról tanúskodik.

Ezt hívják egymás mellett elbeszélésnek, vitának, de igazán eredményre nem fog vezetni.

A másik sajátosság:

A 10-es pontban megpróbáltam arra felhívni a figyelmed, hogy az sem mindegy, hogy HOGYAN fogalmazzuk meg a másik felé a kritikánkat.

A legtöbb ember nem tud asszertíven /erőszakmentesen kommunikálni, mert gyermekkorukban nem ezeket a mintákat látták a szüleiktől vagy később az iskolában. Pedig változtatni mindig lehetséges, csak hasznunkra válik, és nem szégyen megtanulni helyesen lekommunikálni az igényeinket.

Ajánlok egy remek kis könyvet a figyelmedbe ha még nem ismered:

Gill Hasson, Sue Hadfield: Asszertivitás - Hogyan érvényesítsük sikeresen az érdekeinket?

2016. szept. 18. 13:52
 14/16 anonim ***** válasza:
Annyira elegem van már az ilyen általánosító kérdésekből. Menj a p.icsába.
2016. szept. 18. 16:11
 15/16 A kérdező kommentje:

#13asnak

Megfogadtam a tanacsod mar meg is rendeltem a könyvet a Librinél.

2016. szept. 18. 17:51
 16/16 anonim ***** válasza:
Az ilyen #6-os gondolkodásúaknak mondanám, hogy nem jogosít fel az senkit semmivel a társadalom 200 évvel ezelőtti, vagy tegnapi állapota. Mindkét félnek illik bocsánatot kérni, mert általában mindkét fél megbántja a másikat. Ez nem lehet egyoldalú, mert ha az, akkor megette a fene a kapcsolatot.
2016. szept. 29. 19:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!