Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez valóban ilyen felháborító?
Párommal most volt a harmadik évfordulónk. Mi egy különleges helyre akartunk menni vacsorázni, úgyhogy el is mentünk, elég drága volt, 20 ezer Ft az összköltség, de tetszett nagyon és bár nem keresünk rosszul, gazdagok sem vagyunk, úgyhogy elfeleztük a számlát.
Elmeséltem családomnak, akik az egészből annyit emeltek ki, hogy ő nem hívott meg, pedig évforduló... Teljesen fel voltak háborodva, hogy milyen udvariatlan a barátom, blabla. Ezt én erősen furcsáltam, úgyhogy nevetve elmeséltem pár barátnőmnek, hogy min bukott ki a családom, és ők is teljesen ledöbbentek, hogy úristen mekkora "paraszt", amiért arra nem volt képes, hogy az évfordulónkra meghívjon.
Most már félve merem megkérdezni, de ez komolyan ennyire felháborító? És ha igen, mégis miért...?
Szerintem tök természetes, hogy a közös dolgokat közösen fizetjük a férjemmel... miért, mit csináljon, hívjon meg a közös pénzünkből? Nem is értem a családod mit gondol.
Ráadásul évfordulónak pont az a lényege, hogy EGYMÁSNAK kedveskedtek, nem csak ő neked.
Nem felháborító. A legjobb, amit tehetsz, hogy nem számolsz be arról a családtagjaidnak és a barátnőidnek, hogy éppen ki és hogyan fizette ki a közös vacsorátokat. Nekem az egész történetben ez a legfurcsább elem. Ez a magánéletetek része, csináljátok úgy, ahogy nektek megfelel.
Bár talán régimódi vagyok, de ha elmegyek étterembe a feleségemmel, akkor mindig én fizetek. Emellett én rendelek és én szólok a pincérnek, ha a feleségemnek szüksége van valamire. Lesegítem a kabátját, kihúzom neki a széket, csak azután ülök le, hogy leült stb. Én ezt érzem megfelelő viselkedésnek a férfi részéről egy éttermi ebéd vagy vacsora során. Ugyanakkor mivel együtt élünk, hasonlóan keresünk és javarészt közösek a kiadásaink, könnyen előfordulhat, hogy az éttermi vacsora után másnap a feleségem fogja kifizetni a villanyszámlánkat. Így bár magát a vacsorát én fizettem, valójában felezzük a költségeket.
Miután nem téged ünnepeltetek, hanem kettőtöket, ezért teljesen normális, hogy így csináltátok.
Amíg gyakornok voltam és szar keresetem volt, addig a férjemnek mindig az volt az évfordulós ajándéka, hogy elvitt valahova egy hétvégére. Persze én is készültem ajándékkal, de neki ez volt az ajándéka.
Miután normálisan dolgoztam, feleztük ezeket a dolgokat és a vacsi volt az ő ajándéka (nem szeret vásárolni, sokkal egyszerűbb kifizetnie egy vacsorát vagy szállást). Aztán összeházasodtunk és közös kassza van.
Tehát nem, egyáltalán nem felháborító, szerintem a rokonaid és barátaid szimplán idióták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!