Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Valóban ezzel szinte kérem, hogy kihasználjon? Tényleg a "szolgája" lennék emiatt? Mi a véleményetek?
A fenti kérdést apám ihlette. Sosem volt jó a kapcsolatunk, menekültem is otthonról, amint lehetett, egyenesen egy másik országba tanulni, hogy még látogatni se kelljen sokat.
Közel 2 éve élek párkapcsolatban, együtt élünk a barátommal. Komolyak a szándékaink, biztosan tudom, hogy tavasszal meg fogja kérni a kezem. A szüleim egyébként ismerik a férfit (30), abszolút pozitívak a vélemények róla, értelmes, kedves, rendes ember. Szóval nem ellene irányulnak a negatív megjegyzések.
Apámnak (és úgy általában az egész rokonságnak) az nem tetszik, hogy ilyen fiatalon (23) ennyire komolyan el akarom magam kötelezni, és mindeközben cselédet csinálok magamból, mert a házimunka szinte teljes egészét én viszem. Gondolom, attól félnek, hogy mert anyukám háztartásbeli, "rossz példát" mutatott nekem, és én is teljes egészében függni fogok a páromtól.
De most komolyan, ez csak ennyiből leszűrhető, hogy a házimunkát én csinálom? Ez azért alakult így egyébként, mert amikor összeköltöztünk, még nem volt munkám, az egyetem mellett egyébként is csomó szabadidőm volt, ő meg dolgozott, az anyagiak nagyjából 80%-át ő adta (nekem volt egy szerényke kis ösztöndíjam meg némi kis támogatás anyámtól), így természetesnek éreztem, hogy valahogy kiegyenlítsem az erőviszonyokat. Meg amúgy is, ha én nem csinálom meg, ő magától szökőévente egyszer állna neki a takarításnak. És most ez valahogy így maradt, még mindig egyetem mellett, de már dolgozom, nem hozok sokat haza azért, de legalább már saját pénzből van, nem szülőktől, testvértől kunyerálva. És a szüleim/családom/apám szerint ez így nem jó, gyakorlatilag prostituálom magam.
Most komolyan, ez tényleg így működne? Ha én úgy érzem igazságosnak, hogy elvégzem a házimunkát, ha konrkétan az én kis fizetésecském (ami azért még mindig több, mint a minimálbér) hatszorosát (sőt, többet) adja bele a költségvetésbe, és részéről ez nem is kérdés, hogy közös, az esküvőt is simán ki akarja fizetni ebből, már teszi is félre rá a pénzeket, akkor attól én cseléd leszek és hagyom, sőt kérem, hogy kihasználjon?
Ezt más is így látja? Nektek mi erről a véleményetek?
Ha neked ez nem probléma akkor rendben van, csinálj mindent egyedül. Férfiakra amúgy sem jellemző hogy elvégzik a házimunkát. Igaz én megcsinálnom, mert úgy gondolom mindent közösen kell egy kapcsolatban, egyenlően.
Nem a pénzt kell nézni szerintem hanem hogy mennyi energiát fektet bele. Mert úgy már viszont nincsen rendben, ha ő otthon döglik a tv előtt közben te meg csak takarítasz.
Viszont szüleidet ne engedd beleszólni, te tudod mit érzel még elfogadhatónak.
hát...ha neked jó így, akkor ne hagyd, hogy más véleménye befolyásoljon.
mondjuk nekem ez lehet, hogy nem felelne meg, mert ha én és a párom is ugyanannyi időt töltenénk munkával (a tanulás is valamennyire annak számít) akkor szerintem nem fair, hogy bár a szabadideje kb ugyanannyi a két embernek (ráadásul neked még tanulnod is kell az órákra járás+munka mellett) akkor kizárólag az egyik fél végezze a "piszkos munkát" :D
mármint érthető, hogy egyenlíteni akarsz, de sajnos valószínű, hogy ha ezt szokja meg a barátod, akkor ez így fog maradni akkor is, ha már mondjuk pl te is fogsz annyit keresni, vagy esetleg baba mellett...mert akkor max Gyedet/gyest fogsz kapni...akkor is te fogsz minden otthoni házimunkát+ baba körüli "nem buli munkát" (szóval ami nem játék :D) végezni?
ha nem is egyenlően, de én beszélnék a párommal, hogy szálljon be ő is az otthoni dolgokba picit...
nem mondanám, hogy prostituálod magad, szerintem a családod is azért próbál így ijesztgetni, hogy később ne szívd meg a helyzetet, és változtass (ha nem is nagyot) még most, hogy ne csontosodjon be ez a helyzet.
Ha a saját szüleid,apád mondja ezt és anyukád háztartásbeli akkor apukád eddig eltartotta vagyis lényegében anyukádról mondott véleményt.:D
kicsit vicces..vezesd ezt igy le neki aztán gondolkodjon el hogy akkor ki a prosti?
Mert ha téged annak nevet mert házimunkát végzel akkor anyukádat is annak nevezi hisz ő is azt végez.
Amugy meg ezzel ne foglalkozz.
De ha felhozzák akkor ezt igy vezesd le nekik és egy szót nem fognak tudni szólni.:D
Szerintem igaza van apukádnak, és az már durva, ha ez olyan szájából jön, aki "haszonélvezője" az ugyanilyen szolgaságnak (anyukád által). Magyarán még édesapád, akinek kedvére van ez a helyzet is felismeri, hogy nem helyes, és nem kívánja ezt neked!
Ha ez nem gondolkodtat el, minek kellene?
Más kérdés, hogy 23 évesen, még nem épp 2 éves párkapcsolatban, az egyetemi padból kikerülve értelmesebb is lehetnél, minthogy a házasságon gondolkodj.
Szerintem nem!
Nálunk is hasonló a felállás, bár én azért ösztönzöm, hogy egy kicsit segítsen, mivel van két gyerekünk. Szóval ha van ideje, akkor megkérem, hogy valamit segítsen, és szerencséjére meg is teszi. :D
Engem nem érdekelne mit szól más, nekem ez természetes, hogy a munka javarészét én végzem, hétvégén meg segít annyit, hogy elviszi a gyerekeket sétálni, vagy bevásárol, sőt havonta egyszer még fel is porszívózik. :)
Soha nem éreztette velem, hogy én kevesebb lennék mint ő, mert ő több pénz keres, és ha ez nálatok is így van, akkor ne érezd magad rosszul.
Dehogynem érezteti, csak nem szavakkal. Elviszi a SAJÁT gyerekét alkalmanként sétálni? Húha, ennek alapnak kéne lennie, ez nem segítség. És havonta egyszer felporszívózik, meg mondjuk néhanapján ha rászólsz, beleteszi maga után a mosogatóba a tányért?
Ez igen, bravo, álomférj XD
a rémálmom az olyan felállás, mint a 7esé....
elég volt ezt itthon látni.
7-es vagyok!!!
Nem érzem magam kihasználva, és azért mert ti itt játszátok az agyatokat, hogy fúúúúúúúú de nagyon megereltető neki, az hogy elmegy a gyerekeinkkel sétálni, meg felpórszívózik havi 1x, stb. Nagyon nem érdekel a véleményetek! Lehet, hogy ő nem olyan házias, mint a ti papucs férjetek, de az enyém FIGYELMES, és SZERET minket!!! MINDENT a családjáért tesz, a mi anyagijólétünkért és boldogságunkért.
A ti kis férjecskétek meg lehet hogy máshol keresi majd a vigaszt, ha ilyen lusták vagytok!
Kérdező, ne hallgas a sok hülyére!! 21. század ide-oda, nem kell hogy a férfi túl modern legyen, ne hallgas itt senkire, csak saját magadra. Aki negatívan áll hozá, az csak irigy, vagy abban leli örömét, hogy másokat lehordjon a sárgaföldig. Nem tudom miért személyeskedtek, ti nem láttok bele az ő kapcsolatába, sem az enyémbe!!!
Szép napot mindenkinek!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!