Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ezt tényleg helyénvalónak tartjátok? Miért tartja ezt a világ "elfogadottnak"?
Arra az esetre gondolok, mikor összejön egy gazdag egy szegénnyel, keresetük ég és föld, de mindenki szerint azonnal "közös kassza" kell, meg fizessen csak a gazdag, minden amit utána vesznek - hiába fizette 90 vagy akár 100%-ban a gazdag az mind "közös szerezemény" egy válás esetén. Meg a gazdagabb állja csak egyedül a nyaralást meg minden... A másik meg csak élvezze ki.
De ez így nem igazán tisztességes! Ez így majdnem kommunizmus. Az egyik belead 500 ezret a másik 100-at, de a végén osszuk csak el 300-300ban. A gazdag nem hal bele, nem is erről van szó, de ez akkor sem tisztességes. Így kb. a legnagyobb üzlet összejönni, összeházasodni egy gazdaggal, kihasználni, aztán meg vinni mindennek a felét vagy még többet.
És most jön a röhejfactor... Ez mindenki szerint "tök természetes", senki nem veszi észre az aljasságot és tisztességtelenséget ami emögött van. Ez így kihasználás és valamilyen szinten lehúzás. Ezt nem szabadna megengedni.
Én látom milyen emberek vannak. A saját öreganyám is pont olyan volt anno, hogy beházasodni öregapám mellé aztán heti 1 nap munkával ellenni 30 évig aztán nyugdíjka. És még oda is csördíteni az öregnek, csesztetni mindenért, rinyálni mindenért... "Cserébe" nagypapa kiírtott mellőle minden férfit, csak a rokonság meg a "megbízható" (értsd. töketlen, mulya, nagyon csóró, fizikailag gyenge) férfiakkal lehetett barátságban, a többiek hamar el lettek távolítva (egy 2 m magas, elég erős testalkatú volt öregapám, kb. mint a hegy a GoT-ból)
Nagynéném detto ilyen, ott válás volt, a férje 800 körül keres, és nagynéném válása után se dolgozott sokáig, jól elvolt a gyerektartásból. Most pár éve hogy nem kapja már, nehezen döcögött vissza a pályára.
Nagybátyám milliomos volt, sosem volt felesége, ki akarták használni általában.
na ismersz három nőt, akik ilyeneke akkor mindenki ilyen.
nagyapád azért nem hagyta ott nagyanyád, mert anno a válás nem volt opció.
az, hogy valaki fél millát keres és nem köt szerződést, az a saját baja. én bármikor aláírnám, hogy fizetésünk arányában osztozzunk váláskor, amíg pedig a gyerekkel vagyok otthon az pedig ötven ötven legyen, de a párom nem akar írni semmilyen papírt. na bumm. van ilyen is. de én csak kihasználhatom, pedig nem keres 600ezret
Mondom a példát más szemszögből. Van egy haverom, aki elég jól keres, és kizárólag olyan barátnőket szedett fel világ életében, akik elvárták, hogy ide oda furikázza őket, elvigye nyaralni, vegyen neki szép holmikat stb. Cserébe a nők dekoratívak voltak, és a haverom folyton az aktuális csaját mutogatta, hogy irigykedjenek rá, neki ilyen nője van. Én a haveromra voltam mérges, mert ilyen felszínes,(nyilván gerinccel rendelkező nőként a barátnőit is lenézem) és kérdeztem, hogy miért nem keres egy normális nőt, aki nem csak kihasználja. Kiderült, hogy ott úgy érzi, nem tud megfelelni, nincs más eszköze hogy megfogjon egy nőt. Neki ez így kényelmes, tart ameddig tart, semmi különösebb energiát nem kell fektetnie a kapcsolatba az anyagiakon kívül, és persze mutogathatja a haveroknak hogy milyen jó nőt rakhat meg minden este.
Az ilyen férfiaknak nincs semmi más, amivel tudnának csajozni. Egyszer engem is fűzött egy ilyen csávó, mondta, hogy van egy hajója a horvát tengeren, meg hogy ilyen, meg olyan kocsija van, amikor látta, hogy ez engem hidegen hagy, teljesen leblokkolt, ennyi volt a repertoárban. Róla semmit nem tudtam meg, hogy mi a kedvenc időtöltése, vagy mit gondol a világ dolgairól. Csak azt ecsetelte, mije van. Borzasztó lehangoló volt az egész.
Szóval, aki hagyja, hogy kihasználják, legyen az férfi vagy nő, az meg is érdemli egy ponton túl.
Hogy rá fog b***ni mikor váltok és már megutáltad és jöhetnek az övön aluli trükkök az ügyvéded jóvoltából...
Igen, nem mindenki választ jól. De a nagymamád nem azért volt rossz feleség, mert kevesebb pénze volt, mint a nagyapádnak. Nem azért lesz valaki VALAMILYEN, mert sok, vagy kevés pénze van. A pénztárcádnak semmi köze az emberi értékeidhez.
A nagyszüleid esetében mindketten elvártak valamit a másiktól az anyagiakért cserébe. Itt nem két egyenrangú fél párkapcsolatáról beszélhetünk... Persze a régi világban még egy nőnek sokkal nehezebb volt önerejéből elérni valamit anyagilag. Így sajnos sok házasság működött hasonló elvek szerint.
Ma viszont már más a helyzet. Bár azért tény, hogy még ma is jóval többet keres egy férfi ugyanazzal a munkával, mint egy nő. (Ezt nem én mondom, hanem a statisztikák.)
Amikor már gyerek is van, azért az megint kissé más beállításba helyezi a dolgokat, ugyanis egy nő karrierjét eléggé durván keresztbe tudja törni a GYED időszaka. Sem keresni nem tud annyit, mint azelőtt, sem pedig karriert építeni. (Hacsak nem fog webes vállalkozásba... ;) ) És mondjuk az is tény, hogy a gyerek ugyanúgy mindkét szülő felelőssége a válás kimondása után is... Szóval azt nem tartom korrektnek, hogy azért ne adjon valaki normális gyerektartást, hogy "nehogy elköltse magára az asszony". Ha mondjuk tényleg látványosan magára költi, akkor is létezik olyan módszer (pl. hogy nem pénzt ad az apa, hanem megveszi a gyereknek, amire szükség van, vagy mondjuk befizet egy számlát, stb.), amivel ez kiküszöbölhető.
Az a baj, hogy sokszor már eleve az a fő vonzereje a gazdagabbik félnek, hogy ő gazdag. És ennek ő is tudatában van, már a kapcsolat elején is, de elfogadja. Egyik félnek sem kellene így működni... se pro, se pedig kontra...
Csak akkor mi van, ha a csóró házasság alatt kisír egy Mercit vagy egy bazi nagy óriás tévét és váláskor vinné, mert "közösen szerzett". Aztán mint kiderül rohadtul nem... Igazságos ez?
Egyet értek veled egy részt:)
Igazad van szerintem is mindenkinek annyit kellene kapnia a kapcsolatból amennyit beletett pénz részen és nem 50-50. Valamint a gyerek tartás is nevetséges... 20%/gyerek... 200.000 fizetésnél 40.000 a gyerekre+ családi annyiból már lassan külön lakást lehetne neki fenntartani.
Annyi a lényeg hogy a szerződés ilyen esetre egy gyors válást eredményez viták nélkül, mert már le van papírozva a nagyja.
Nálunk is sok válás van és emiatt is tudom hogy a házasság elenyésző része lesz boldog sokáig... Hol a mamám parancsol és tiszta ideg minden hülyeségen felkapja a vizet, kitalál mindent hogy mint meg hogy, és persze a másik a hibás akinek a nyugdíja 2x annyi ráadásul a munka őt is megvárja.
Máshol válás az alkohol miatt, meg hogy kinek mi a nem jó.... igazából nem sokat házasságot tudok felsorolni ami felénk jól sült el ezért sem bízok annyira benne.
Az a baj, hogy nagyon sok férfi a pénzt tartja az ő saját legfőbb vonzerejének, aztán meg sír a szája, hogy a nő ezt kihasználja. Én voltam már mindkét oldalon.
Volt olyan, akivel együtt éltem, neki volt pénze és keresete; én főztem, mostam, takarítottam, kéthetente mázsányi kaját hordtam hozzá a szüleim jóvoltából, mégis megkaptam, hogy amit hozzáteszek a háztartáshoz, az egyenlő a nullával, és amúgy is alap, hogy 100%-ban ellátom, lesem minden kívánságát. Cserébe egy hisztis rinyagép volt, sose volt jó semmi, akármit akartam főzni, neki mindig máshoz volt kedve, de még abba is bele akart szólni, hogy kockázzam fel a vöröshagymát. aztán lett nekem is munkám, megpróbált kizsigerelni, meg állandóan fúrni, nem kell nekem munka, nem is vagyunk együtt stb. Végül feladtuk a küzdelmet...
A másik oldalon én voltam a gazdagabb (mondjuk annál, akivel összejöttem, nem volt nehéz), egy bicikli volt az összvagyona, cserébe viszont egy arrogáns phassz volt. Nekem viszont sose jutott eszembe, hogy csicskának gondoljam, mert szerintem nem ezen múlik. Mindenesetre én mindkét oldalon állva szarul jártam, úgyhogy elmegy a p**ába mindenki, aki csak kihasználni akar. :) Szeretem, imádom a férfiakat, de néha megállhatnának gondolkodni, hogy a pénz teszi-e az embert emberré.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!