Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen előnyökkel, illetve hátrányokkal jár az együttélés?
#1: Vagy nem. :D
Hátrány: el kell viselni minden hülyeségét és a sértődést, ha szólni mersz. :p
Előny: van szex.
Úgy gondolom, hogy nincs hátránya, ha megfelelő emberrel vagy együtt.
Én együtt élek a vőlegényemmel és nincs hátránya. Akkor érzem rosszul magam, ha napokra elmegy. (Pedig 4 éve élünk együtt).
Munka miatt most nincs itt pár napig és nagyon rossz:(
Az, hogy nem kell rendet raknom, senkit nem érdekel a mosatlan és nem látja senki, hogy nincs kiporszívózva sovány vígasz.
Amúgy pont nem éreztem soha, hogy ne lenne magánszférám, nem lógunk egész nap egymás nyakán.
Épp elég ideig éltem egyedül, hogy érezzem a hátrányait az együttélésnek, bár inkább kihívásnak tekintem, mint alkalmazkodásnak.
Tény, hogy sokkal több alkalmazkodást igényel, mint a különélés. Amikor egyedül éltem, nyugodtan széthagyhattam a holmijaimat, ha épp úgy tartotta kedvem; akkor keltem és feküdtem, amikor jólesett; órákra lefoglalhattam a fürdőszobát és nem kellett azon aggódnom, hogy a másiknak mondjuk akkor kell vécéznie, amikor én épp szőrtelenítek; akkor van ebéd, amikor én megéhezem; azt nézem a tévében, amit én akarok; ha későn érek haza, nem kell odacsörögnöm, hogy a másik ne aggódjon, stb.
Rengeteg apróság, ami plusz odafigyelést igényel. Nem megoldhatatlan természetesen, de a nemtörődömség súrlódásokat okozhat.
Előnyök: mindig van kihez szólni, hozzábújni, nem kell randikat szervezni, megoszlanak a terhek (házimunka, anyagiak), inspiráljuk egymást egy csomó mindenben (munkában, sportolásban, hobbikban).
Szerintem nem jobb, nem rosszabb, csak más.
*bár inkább kihívásnak tekintem, mint problémának.
(Kicsit előre ugrott az agyam.)
Ha azzal az emberrel élsz együtt, akivel kell, értelmetlen a kérdés, mert nincs más alternatíva. Nincsenek észérvek, vagy forintosítható mérlegelések. Nélküle semmi vagy, csak akkor létezel, ha mellette lehetsz. Egyszerű ez, mint az egyszeregy. Előfordul persze, amikor a pokolra kívánod, előfordul, hogy legszívesebben szednéd a sátorfádat, vagy őt hajítanád ki, de ezredszerre is rájössz, hogy ezek csak pillanatnyi rohamok, csak arra jók, hogy utána még jobban ragaszkodj hozzá. Évtizedek múltán is. Mert imádod, mert ő a MINDEN! Nem FELE-ség ő, hanem a MINDENSÉG!
Sajnos, nagyon kevesen találják meg ezt az embert, a legtöbben leragadnak az első langymeleg lábvízben. Nekem közel 50 kapcsolatomba és egy elrontott házasságomba került megtalálni. De hiszem, hogy csak így érdemes, és a gyerekeimet is erre biztattam mindig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!