Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összeköltözéstől való félelem. Hogyan küzdhetnénk le?
Egy éve vagyunk együtt, minden téren nagyon jó a kapcsolatunk. Elég sok időt töltünk együtt, sokszor több napot egyhuzamban, ami egész jól működik.
De a végleges összeköltözéstől mindketten tartunk. Valószínűleg azért, mert mindketten régóta élünk egyedül, kialakult az életritmusunk, és nehezen megy az alkalmazkodás. A másik, hogy mindketten eléggé igényeljük a privát szférát, minden nap kell egy kis egyedüllét, a saját dolgainkkal való foglalkozás.
Eddig ugye úgy működött, hogy együtt voltunk x napot, utána pedig volt egy-két szabad esténk csak magunkra, nyugiban, a saját otthonunkban.
Nem tudom, hogyan lehetne ezen túljutni, mert nagyon szeretem a párom, jó vele, igénylem a társaságát, de egyedül is szeretek lenni néha.
Praktikus okokból jobb lenne az együttélés, hiszen nem kellene külön lakást fenntartani, egymáshoz utazgatni, stb., szerintem meg is érett már erre a kapcsolatunk.
Van valakinek valami ötlete, javaslata, hogyan lehetne ezt megnyugtatóan megoldani? (Nyilván a legjobb lenne egy nagy lakás, amiben el tudunk vonulni mindketten, de erre sajnos egyelőre nincs mód...)
Sok időt töltünk együtt, és az nagyon tartalmas is. Megvan minden: nagy beszélgetések, közös programok, változatos szex, ezzel nincs gond.
De az együtt töltött idő mellett mindkettőnknek van igénye saját magunkra. Írtam: optimális lenne, ha el tudnánk vonulni, de kicsi a lakás, nem oldható meg (az meg nem opció, hogy egyikünk beül a vécére, ha privát szférára lenne szüksége). Nyilván hosszú távon nagyobb lakás a cél, de az nem holnap lesz.
Egy franciaágy két végében fülhallgatóval simán megoldható. Ha nincs két laptop, akkor az egyik olvas, a másik fülhallgatóval laptopozik, aztán csere.
Vagy egy íróasztal csak van, vagy konyha.
Nem értem igazából, gondolom a külön dologgal foglalkozás közben nem zavar, hogy a másik a szobában létezik.
# 6: Így működik jelenleg is, de mégis más, amikor az enyém az egész lakás, azt csinálok, amit akarok, nem kell alkalmazkodni. Évekig éltem úgy, hogy a "magam ura" voltam, és nehéz feladni a szabadságot. Neki is, nekem is.
Az lenne a jó, ha ki lehetne venni egy-két nap "szabadságot". :)
Jó, ennyire nem gáz a helyzet, tehát el tudjuk viselni egymást, meg alkalmazkodni is tudunk, de azért a félelem ott van, hogy akkor ez mostantól mindig így lesz, és ez aggasztó. Holott racionálisan meg tudjuk, hogy felesleges fenntartani két ingatlant napi pár óra magányért... Ezért nehéz kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!