Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek? 18/L
A párom jóval idősebb nálam,saját lakása van. Komolyabban még nem beszéltünk az összeköltözésről,de említette,hogy megfordult a fejében(ahogy nekem is). Nem lenne ellenvetésem,viszont nyilván nincs keresetem és baromi rosszul érezném magam ha neki kellene eltartania... Évvesztes is vagyok,így csak jövőre érettségizem. A tanulás lefoglalja az időm nagy részét,dolgozni legfeljebb hétvégente tudnék. Állítása szerint neki nem okozna gondot a helyzet,egyedül él,telik rám is. 10 hónapja vagyunk együtt,még nagyon friss kapcsolat.
Bónusz lenne nekem,hogy elszakadhatnék itthonról amit már régóta szeretnék,de pénz híján persze nincs esély rá. A szüleim nem tudom hogy reagálnának a helyzetre,jelenleg mindenben támogatnak anyagilag de attól félek benne van a pakliban,hogy ha megtenném ezt a lépést dacból azt mondanák jól van lányom,éld a saját életed,ránk ne számíts a továbbiakban. Márpedig sajnos még szükségem van a támogatásukra. Nincs rossz kapcsolatunk,talán inkább hullámzó,felszínes. Mindannyian hangulatemberek vagyunk,ez sok probléma forrása. A részletekbe nem mennék bele,a lényeg,hogy minden vágyam külön élni tőlük -na jó,most túloztam,de értitek...
Egyenlőre még minden csak feltételezés,mi lenne ha,nem szántam el magam komolyabb lépésre. Mégis úgy érzem jó lehetőség,érdemes lenne élnem vele. Bár ijesztő ilyen fiatalon a közös élet gondolata,nem biztos hogy rosszul végződne. Nyilván megeshet az ellenkezője is.
En egy eve elek a parommal,erettsegi utan koltoztem hozza kulfoldre. 8 honapnyi egyutt jaras utan,de gyermekkorom ota ismerem szoval nem volt idegen mikor jarni kezdtunk. Imadjuk egymast de nehez egyuttelni.Mar nekem kell gondolkodnom hogy mibol fizetem a szamlakat. Nem a szuleimnek.En fozok,mosok takaritok. Es ez munka utan nagyon faraszto..iskola mellet meg nem is menne az asszony szerep. Neha vissza sirom a szuleimet hogy milyen jo volt meg veluk lenni nem kellett dolgoznom huzni az igat..mindenem meg volt es csak annyi dolgom volt cserebe hogy tanuljak. Es en is nagyon vagytam a fuggetlensegre ..de nem ez volt az ok a koltozesre hanem az hogy a parom kulfoldon en otthon is szerelmes voltam, hianyzott..de mas esetben en meg maradtam volna anya szoknyaja mellett kicsit ...
Szoval ezt csak azert irtam le hogy ha csak azert akarsz valakivel osszekoltozni mert fuggetlensegre vagysz akkor szerintem megfogod banni . Es abbol ha te nem dolgozol elobb-utobb problema lesz..barhol az lenne ha csak nem milliomos a pasi. Majd ha ra jon a parod mennyibe is kerulnek a nok igenyei o is meg fogja banni az elhamarkodott dontest.
Én is ilyesmi idős voltam mikor összeköltöztem a párommal, aki szintén jóval idősebb mint én. Viszont én azért költöztem hozzá, mert vele akartam élni, nem azért hogy elszakadjak. Így nem számított a szüleim mit szólnak hozzá.
Az én szüleimnek nagyon nem tetszett. Egyáltalán nem támogattak, sőt akadályozni próbáltak. De igazából ők mindehez így állnak hozzá, ami nem tetszik nekik. Én meg nem úgy akarom élni az életem, ahogy ők elvárják, hanem ahogy nekem tetszik. És ja, anyagi támogatásra nem számíthatok a részükről. Ellenben a párom mindenben támogat és egyáltalán nem érzem kínosnak hogy "eltartott" vagyok. Nem az eltartottja vagyok, hanem a felesége. :)
Én a helyedben nem gondolkodnék, mennék. Előbb utóbb úgy is függetlenedned kell és ez valóban egy kiváló lehetőség.
Remélem tudtam segíteni azzal, hogy megosztottam a személyes tapasztalatomat. Én támogatlak nagyon a költözésben. Remélem neked is legalább olyan jól alakul majd mint nekem. Sok sikert!
Én ezért tanácsolnám, hogy ne kapkodd el:
" Nincs rossz kapcsolatunk,talán inkább hullámzó,felszínes."
Az, hogy most éppen menekülést jelenten otthonról, meg , mint írtad eléggé kétesélyes dolog.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!