Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek? 18/L
A párom jóval idősebb nálam,saját lakása van. Komolyabban még nem beszéltünk az összeköltözésről,de említette,hogy megfordult a fejében(ahogy nekem is). Nem lenne ellenvetésem,viszont nyilván nincs keresetem és baromi rosszul érezném magam ha neki kellene eltartania... Évvesztes is vagyok,így csak jövőre érettségizem. A tanulás lefoglalja az időm nagy részét,dolgozni legfeljebb hétvégente tudnék. Állítása szerint neki nem okozna gondot a helyzet,egyedül él,telik rám is. 10 hónapja vagyunk együtt,még nagyon friss kapcsolat.
Bónusz lenne nekem,hogy elszakadhatnék itthonról amit már régóta szeretnék,de pénz híján persze nincs esély rá. A szüleim nem tudom hogy reagálnának a helyzetre,jelenleg mindenben támogatnak anyagilag de attól félek benne van a pakliban,hogy ha megtenném ezt a lépést dacból azt mondanák jól van lányom,éld a saját életed,ránk ne számíts a továbbiakban. Márpedig sajnos még szükségem van a támogatásukra. Nincs rossz kapcsolatunk,talán inkább hullámzó,felszínes. Mindannyian hangulatemberek vagyunk,ez sok probléma forrása. A részletekbe nem mennék bele,a lényeg,hogy minden vágyam külön élni tőlük -na jó,most túloztam,de értitek...
Egyenlőre még minden csak feltételezés,mi lenne ha,nem szántam el magam komolyabb lépésre. Mégis úgy érzem jó lehetőség,érdemes lenne élnem vele. Bár ijesztő ilyen fiatalon a közös élet gondolata,nem biztos hogy rosszul végződne. Nyilván megeshet az ellenkezője is.
Alapból azt mondanám, azt mondom,várj még a költözéssel.
10 hónap nem olyan sok,és nagyon kiszolgáltatott lennél.
Egyetlen esetben menj,ha a szüleid teljes mértékben támogatnak a döntésedben.
Mellesleg ehhez egy igazán különleges, jó embernek kell lennie a barátodnak, ha bárhogy alakul is a kapcsolatotok, korrekt legyen veled.
Ilyen ember?
Ismered szerinted ennyire?
Köszönöm a válaszokat!
Hogy egy kicsit mellette is érveljek,azt kell hogy mondjam teljesen mindegy most költözök össze a párommal,vagy éppen 3-4 év múlva,mivel tovább tanulok ugyan ez lesz a helyzet,akkor is változatlanul eltartott leszek... De hát azért teszem,hogy idővel ez megváltozzon,én is a társadalom hasznos tagja lehessek. :D Ez viszont még hosszú évekbe telik.
,,Mellesleg ehhez egy igazán különleges, jó embernek kell lennie a barátodnak, ha bárhogy alakul is a kapcsolatotok, korrekt legyen veled.
Ilyen ember?
Ismered szerinted ennyire?"
El sem gondolkodnék az összeköltözésen,ha nem így lenne. A rózsaszín ködtől,mindentől eltekintve,nagyon korrekt,megértő ember, nem csak velem szemben. Soha nem próbált manipulálni,átvágni,mindenben szabad kezet ad. Legfeljebb ellát jó tanácsokkal,elmondja a véleményét. Azt nem merném mondani,hogy ismerem,talán ahhoz egy élet sem elég,hogy 100%-ig megismerjünk valakit,de az egyenes szándékában biztos vagyok!
A házimunkával nem hiszem,hogy lenne bármi gond. Sokat vagyok nála,sokszor alszok is ott,és még így is kiveszem a részemet amiből csak lehet,ha pedig nála élnék még inkább.Ezt érezném a minimumnak. Biztosan találnék rá módot,hogy legyen valamennyi saját keresetem,nem hagynám,hogy mindent ő álljon. Megtennék minden tőlem telhetőt.
Számításba veszem azt is amit ti mondotok,mielőtt még úgy érezné valaki foggal-körömmel ragaszkodok a költözéshez. Nincs így,csak segít tisztábban látni,ha vannak ellen illetve mellette érvek. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!