Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a véleményetek? 18/L
A párom jóval idősebb nálam,saját lakása van. Komolyabban még nem beszéltünk az összeköltözésről,de említette,hogy megfordult a fejében(ahogy nekem is). Nem lenne ellenvetésem,viszont nyilván nincs keresetem és baromi rosszul érezném magam ha neki kellene eltartania... Évvesztes is vagyok,így csak jövőre érettségizem. A tanulás lefoglalja az időm nagy részét,dolgozni legfeljebb hétvégente tudnék. Állítása szerint neki nem okozna gondot a helyzet,egyedül él,telik rám is. 10 hónapja vagyunk együtt,még nagyon friss kapcsolat.
Bónusz lenne nekem,hogy elszakadhatnék itthonról amit már régóta szeretnék,de pénz híján persze nincs esély rá. A szüleim nem tudom hogy reagálnának a helyzetre,jelenleg mindenben támogatnak anyagilag de attól félek benne van a pakliban,hogy ha megtenném ezt a lépést dacból azt mondanák jól van lányom,éld a saját életed,ránk ne számíts a továbbiakban. Márpedig sajnos még szükségem van a támogatásukra. Nincs rossz kapcsolatunk,talán inkább hullámzó,felszínes. Mindannyian hangulatemberek vagyunk,ez sok probléma forrása. A részletekbe nem mennék bele,a lényeg,hogy minden vágyam külön élni tőlük -na jó,most túloztam,de értitek...
Egyenlőre még minden csak feltételezés,mi lenne ha,nem szántam el magam komolyabb lépésre. Mégis úgy érzem jó lehetőség,érdemes lenne élnem vele. Bár ijesztő ilyen fiatalon a közös élet gondolata,nem biztos hogy rosszul végződne. Nyilván megeshet az ellenkezője is.
Értelmes lánynak gondollak, de...
10 hónap nagyon kevés. Ha olyan jó ember a párod és a kapcsolat is olyan jó, akkor ez így lesz egy év múlva is. Jó, hogy nem hebrencs módon agyatlanul állsz a kérdéshez, de az életből sztem olyan túl sokat nem tapasztalhattál még. Nincs is ezzel baj, életkori sajátosság. Így is van ez rendjén. Egy együttélés a közhidelemmel ellentétben nem csak a házimunkáról és az anyagiakról szól. Millió meg egy egyéb apróságtól működőképes. Vagy nem.
Az is természetes, hogy elvágysz otthonról. Kezdesz ténylegesen felnőni, önállósodnál. Ez is teljesen rendben van. De még akkoris középiskolás vagy, évveszesség ide vagy oda. Ne akarj az iskolapadból egyből gyakorló háziasszony lenni, mert ez korai. Ne siettesd. Ha ő az, akivel lenned kell; ott lesz később is.
"A házimunkával nem hiszem,hogy lenne bármi gond. Sokat vagyok nála,sokszor alszok is ott,és még így is kiveszem a részemet amiből csak lehet,"
És nem érzed kicsit szánalmasnak, hogy te vendégként vagy ott és hagyja, hogy takaríts? Mert szerintem elég felháborító. Nem mondom, ha heteket lennél ott megérteném, de egy ottalvásnál meg találkozgatásnál vérciki.
Inkább arra gondoltunk, ami egyértelmű: ha összeköltöztök te leszel a szakács, takarítónő és k*va egy személyben. Neki persze jó ez, az igényeid nem magasak, olcsó eltartani, cserében friss, fiatal pi..na vagy. De tényleg le akarod magad alacsonyítani idáig?
Így is fel lehet fogni,egyetérteni viszont nem értek egyet veled. Nem a szajhája vagyok,sem a takarítónője,egy pár vagyunk. Ilyen alapon nem kevés párkapcsolat szólhatna arról amit te mondasz,korkülönbségektől eltekintve.
Soha nem kért meg rá,hogy bármit is csináljak nála! Sok időt töltök ott,nekem magától értetődő,hogy szívességből SEGÍTEK neki egy kicsit. ;) Szerintem nem túl megerőltető dolog egy két tagomat megmozdítani fél óra-óra erejéig... Nem várja el tőlem és mindig megköszöni. Egyébként meg rendes,tiszta ember,így hát nincs sok dolgom,és a lakás sem túl nagy. Milyen dolog lenne ott tespedni,de semmit sem csinálni...
Kérdező épp ez az, amit nem értesz, mert még gyerek vagy. Az anyád lehetnék a koromból adódóan, kicsit jobb rálátásom van erre.
Egy úriember NEM HAGYNÁ hogy amíg ott vagy vendégként vagy "randiztok" te takaríts, főzz, pakolj. Sőt, az alapvető illembeli elvárás az lenne, hogy ő fogadjon tiszta, rendezett lakásban.
A közös főzés esetlegesen egy más kérdés, vagy ha néha-néha olyan a napirendje, hogy nem tudott rendet rakni. De nem helyénvaló, hogy ezt te csinálod meg, ő pedig hagyja.
Hiába érzed úgy most, hogy ez egy szívesség, idővel az ilyenek 90%-ból elvárás lesz - mert aki már most, vendégként nem tisztel, az élettársként sem fog - és egyszer eljön az a pont, hogy nem fogod bírni.
Érdemes lenne ezt megfontolnod, és lefektetni az alapvető szabályokat a kapcsolatotokban - hiába jóval idősebb nálad, illene egyenrangú félként kezelnie, ha valóban nem csak kihasznál. Jelenleg a helyzet nem így áll. Nem gondolod úgy, hogy ez problémát jelenthet?
Jogosan gondolod amit megfogalmaztál,de így látatlanban ne legyél ennyire biztos benne. :)
Jelenleg úgy állnak a dolgok,hogy nagyon sokat dolgozik. Minden nap 5-kor kel,most épp egy másik településre,este 7-9 körül ér haza. Amikor pedig szolgálatban van ugyebár 24 órázik. Így persze nem mindig sikerül mindent rendben tartania maga körül. Van kulcsom a lakáshoz,így bármikor szabad bejárásom van,ha látom hogy megint nem volt ideje rendbe teszem azt a keveset. Egyébként ha van ideje és véletlen épp nincs munka, mindig tisztaság,rend vár. :) A másik meg,hogy nemrég költözködött,így persze hogy nem volt mindig minden makulátlan,voltak teendők ami rendetlenséggel,kosszal járt.
Én a helyedben kivárnám az érettségit. Egyetem mellett már más lehetőségeid lesznek diákmunkára, te is kevésbé fogod kiszolgáltatottnak érezni magad, egy év alatt pedig sok minden kiderülhet, ami esetleg idáig nem.
Illetve az is jó alternatíva lehet, hogy szépen lassan kezdesz el több időt ott tölteni. Elvégre, ahogy írtad, kulcsod van, szoktál ott aludni. Lehet ezt kicsiben is kipróbálni, csak egy-két napig nem mész haza, akkor utána milyen, ha esetleg nem találkoztok, vagy nyári szünetben ott tölteni egy hetet egyhuzamban mondjuk, ha szabadságon van... :)
Köszönöm,én is jobbnak látom várni ezzel,egyet kell hogy értsek az előttem szólókkal.
Épp erre gondoltam,hogy mondjuk nyáron majd tölthetnék több időt ott,így biztos tisztább képet kapnék,kapnánk. Lesz is munkám,így azt a kevés időt ki tudom majd fizetni. :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!