Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátnőm teljesen rákattant ez egészséges életmódra, szerinte az lenne a jó ha állandóan csak salátákat ennék, otthon is csak azt hajlandó csinálni. Hogyan állítsam le (hogy ne sértsem meg közben)?
Egy pár hónapja belekezdett a diétába, lelke rajta, szerintem amúgyis jól nézett ki. Aztán persze már csak saláta, zöldségek, néha hússal néha anélkül, volt az otthoni menü (korábban nagyon "magyaros" kajákat csinált mert azokat tanulta otthon). Még ez is belefért, mondván ha én nem eszem amit ő, csináljak/rendeljek még örültem is hogy kicsit egészségesebben fogok étkezni (eléggé nem figyeltem oda és a zöldségekért különben se vagyok oda).
Most ez odáig fajult h állandóan kér h az általa kitalált étrendet (amit direk tnekem csinált) kövessem, munka közben is csak ilyeneket egyek. A nasikat kidobja a kukába, ha pizzát rendelek leüvölti a fejem h ez enm fair h ő diétázik én meg pizzát kajálok közben...
Mivel láttam mennyire fontos neki ezért belementem h egy hónapig követem az étrendet, 2 hét után már a falat kapartam a sok salátától meg h nem ehetek édességet...
Most letelt az 1 hónap és nemhogy megdícsérne h kibírtam a kedvéért hanem elvárja h folytassam, (igazából fogyókúra szempontjából tényleg nem volt rossz, de én nem bírom ki h ne egyek finom kajákat).
Tudom h igazából le is sz . rhatnám mert nyilván azt eszem amit akarok, főleg mikor nem vagyok otthon, de nem akarom megsérteni mert látom h mennyire nagyon odavan ezért a témáért és igazából jót akar nekem.
Ötletek, hogyan lehetne "kompromisszumra" jutni?
#10 vok.
Az tevedes hogy o egeszsegesen etkezik. Ki szerint es miert? Kedvenc kerdesem.
Nem fecserlem a szot hogy miert gondolom igy pontosan, de az alapjat leirtam. Aranykozep!
Amig nem vagy negativ hatassal masok eletere, addig k-v@/$@ ne mondja meg senki hogy mit kene csinalnom, mihez kene igazodnom ha erre nem kertem meg.
Mivel o beavatkozott az eletedbe keres nelkul ezert jogod van elharitani ezt a beavarkozast meg ugyis hogy elkuldid a jo ..... tudjuk hova. Beke!
Nőként írom, aki tanult táplálkozás biokémiát. Ha tényleg salátát esztek salátával meg néha egy kis sovány húst az időszakosan lehet látványos fogyást okoz de hosszú távon egészségtelen. A barátnődnek például mindenképp, mivel a női szervezetnek szüksége van minimális szénhidrátra, ami csak zöldségekből nem nyerhető. Konkrétan leáll a menstruációja ha túl alacsony a szénhidrát bevitel. Estére pedig inkább tiszta fehérjét kellene enni (olcsó kaja a túrókrém pl, túró+joghurt) nem pedig csak salátát.
Egyébként csak diétázik vagy mozog is mellé? Egyébként neked férfiként sokkal több kalóriára van szükséged akkor is ha csak ülőmunkát végzel. A fogyókúra pedig nem egészséges. A diéta pedig nem egyenlő a fogyókúrával. Fogyókúra ezek a lédiéták vagy ilyen csak tojást egyél vagy egyéb női magazinos marhaságok. Diéta például a 160 g-s szénhidrát diéta, amit pl a cukorbetegeknek is követni kell. Ez azt jelenti, hogy pl simán ehetik ugyanazokat, mint a "normál" emberek viszont ha ugyanúgy elkészítve eszik, akkor sokkal kevesebbet tudnak belőle fogyasztani, hogy beleférjen a napi limitbe, de pl apróbb változtatásokkal simán belefér, pl cukor helyett édesítőt használnak vagy fehér liszt helyett szénhidrát csökkentett lisztet vagy lisztpótlókat (mandulaliszt, zabliszt, stb.), zsiradékként pedig zsír vagy napraforgó olaj helyett kókuszolajat, de abból is csak minimális mennyiséget.
Így kompromisszumként azt tudnám ajánlani, hogy nézzetek meg ténylegesen egészséges étrendeket. A csávó stílusa kiborít, de pl a lifetilt.hu-n van jó pár diéta, ami tényleg hatásos és élhető, hogy úgy mondjam.
" Csak szalljon le rolad es kesz."
Ez azért harmonikus párkapcsolatban nem túl jó tanács.
Az, hogy mi egészséges és egészségtelen...Komoly szakirodalom áll rendelkezésre a témában. Ha majd eleget olvasol, akkor körvonalazódni fog,hogy miért egészséges valami és miért nem az valami más. az egészség nem relatív dolog.
Nem igényel magyarázatot, hogy a természetes tápanyagok miért jobbak, mint a feldolgozott élelmiszerek, ez kb. 8 általános színvonal.
Az arany középút is rendben van, de először tudnia kell,hogy a lánynak miért fontos, hogy a párja is egészségesen egyen, mint mondtam, lehet itt a "két egészséges ember tovább élhet boldogan" téma vagy az, hogy a kérdező rosszul néz ki, hájas, ilyenek.
Néha én is leküldök egy pizzát vagy egy házipálinkát, mert nem az a lényeg, hogy nyúlként éld le az életed, hanem az, hogy az alapja egészséges legyen. Ha épp nincs a közelben normális étel, akkor veszek hamburgert. Aztán meg péksütit. A maradék étkezéseim úgyis egészségesek mert otthon magamnak cask azt csinálok. Nem kell rágörcsölni, de ettől még vannak egészséges dolgok és kevésbé egészségesek.
Egyébként a teljes kiőrlésű péksütemények és a rizs,krumpli elég laktató és tápláló kaják, önmagában a saláta hússal a fogyózóknak ajánlott. Ezért említettem, hogy lehet változtatni akar a te testeden is, mert ő már feljebb tette a lécet.
Az egészséges életmód jó dolog, a probléma, hogy ez eléggé személyre szabott.
Nem tudjuk, hogy a barátnőd kiszámolta-e magának az étrendjét vagy a salátát salátával elvét követi, mert utóbbi nagyon nem egészséges.
Viszont ha ki is számolta magának, akkor te azt nem tudod követni, mert nyilvánvalóan neked több kalória bevitelre van szükséges. Ráadásul az is számít, hogy mellette milyen az életviteletek..sportoltok-e vagy sem. Ha igen, akkor mit. Kérdés még az is, hogy mi a cél, mert a ch-zsír-fehérje arányt annak megfelelően kell belőni. A barátom most épp szálkásításon van, én meg tömegnövelésen. Az nagyjából igaz, hogy ugyanazokat esszük egyébként, de nem ugyanolyan mennyiségben.
Egyébként jó lenne ha életmódot váltanál. Tényleg. Elkezdeni nehéz, utána már észre sem veszed.. Én nassolósabb vagyok, ezért előfordul, hogy csokizok vagy sütizek.
Ezt az egészet pedig nem kell annyira merevnek gondolni. A lényeg, hogy egészséges ételeket egyél, sok folyadékot, vitamint vigyél be és ezek mellett a nassolás is megfér, ha épp nem testépítő vagy.
Csak hogy példát írjak egyébként..
Régen rendszertelenül ettem, ráadásul borzasztó arányban.. Reggeli, vacsora kakaó keksz. Bár leggyakrabban nem is reggeliztem. Ebédre valami normálisat, de az sem volt a legegészségesebb..Például krumplis tészta, paprikás krumpli, stb.
Vékony voltam akkor is, de eléggé össze voltam esve, erőtlen voltam.
Aztán átálltam. Napi 5 étkezés. Teljes kiőrlésű kenyér/tészta (már ha egyáltalán eszek ilyet..egyre ritkábban), sok zöldség, csirkemell, hal, rizs. Délelőtt alma/narancs. Cottage cheese, natúr joghurt, sonka, túró, tojás. Nagyjából ezekből rakom össze az étrendemet.
A natúr joghurtot egyébként nem szeretem, de szoktam belerakni fagyasztott gyümölcsöt és máris tökéletes nasi.
Na mindegy, nem írok erről többet, már így is sok volt. Sokat olvashatsz róla, nem kínzás, nem is szabad fogyókúrának hívni, mert nem az. Egyszerűen csak egészséges. A mennyiséget pedig te magad határozhatod meg a céljaidnak megfelelően.
Ja és igen, mi is szoktunk "bűnözni". Éttermi vacsi, pizza. Ha utazunk valahova, akkor előfordul a Meki, Burger. Cukrászda, fagyizó.
Mi is szoktunk ilyet.
Persze biztos jót akar meg minden, de az az étrend amit ő kiokoskodott magának, elég egyoldalú, és egy idő után rohadtul unalmas...tudom mert én is diétázom fogyási céllal. Sok mindent kipróbáltam, de az hogy ezt azt amazt nem eszel amit szeretsz ideig-óráig működik, később viszont nagyon nem.
Nem lehet egy életet nyúlkajával meg sovány hússal leélni. Ezt úgy mondom, hogy én imádok salátát enni csirkével. Hetente 2 napig azt eszem, a többi nap zöldségeket szintén hússal, és hetente egyszer tésztát és krumplit is. Fő a változatosság.
Szerintem beszéld meg vele, hogy te mit szeretnél, ne csak az számítson amit ő akar. Főzzön mindenki magára például. Aztán akkor mindketten azt esztek amit akartok.
Én ugye diétázom, de soha eszembe nem jutott a férjemet is rákényszeríteni. Ő inkább az édességeket csökkentette némileg.
Szia!
Nem olvastam végig a kommenteket a következőt javaslom mint kompromisszum: egyél teljes kiörlésű tésztát,használjatok teljes kiörlésű liszteket sütéshez,főzéshez. Tehát kis módosítással,mégis egészségesebben eszel így. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!