Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom semmilyen házimunkát nem hajlandó elvégezni. Mit csináljak?
Hát figyi, tudom, hogy nagy a szerelem... de gyakorlatilag át kéne nevelni teljesen a párod! Nem passzol a mentalitásotok! És igazából teljesen megértelek ebben az ügyben! Maximálisan ki vagy zsigerelve!
Én azt tenném a helyedben, hogy leültök megbeszélni. Mivel te adod a kasszába a pénzt szinte, így te is oszotod be. Valami csak fontos neki: net, telefon stb. Megmondod, hogy akkor lesz, ha ő is tesz a közös dolgaitokért! Nem dolgozik, úgyhogy ő otthon segít be!
Ha nem megy neki, akkor írd össze mi legyen rendbe mire hazajössz. Pl főtt kaja, legyen kimosva, kiteregetve stb.
Továbbá meg kéne vizsgálni, hogy amúgy rendben van-e a párod, nincs-e depressziója, mert azok is elhagyják magukat és környezetüket, akiknél ez van. Ha ez kizárható és szimpla emberi lustaság, akkor meg ennyit tudok javasolni. Vagy ha nincs változás, akkor különválás, vagy a tűrés. De egyszer nálad is el fog szakadni a cérna...
Finomkodna vele a tököm.
Ha a szép szó nem segít, megmondod neki, hogy kezdhet csomagolni, a gyereknek adjon egy búcsúpuszit, és az életben többet nem akarod látni.
Sokkal jobban jársz, ha felveszel egy,olyan bébisztittert, aki ki is takarít, mire hazaérsz, és ellátja a picit. Utána eddig is a nyakadba szakadt mindent.
És keresel egy olyan nőt, aki nem csak élősködik rajtad. Ennél CSAK jobbat találhatsz.
Ha észbekap, lehet hogy nekiáll a háztartást ellátni a drága párod is, de figyelj, hogy ez ne csak addig tartson, amíg megbékélsz.
Ha nincs változás, akkor tedd ki. Hiába fenyeget a gyerekekkel, nem tudja eltartani, úgy is neked ítélik.
Költözzön haza az anyjához, hátha az kitakarít utána.
ne haragudj, de ha ezt már az elején észrevetted, akkor miért vettetek házat és miért akartál tőle gyereket?
mégis mivel változna ez idővel??Csak rosszabb lehet, mert a kapcsolat elején még talán megerőlteti magát az ember.
ráadásul nem is dolgozik, igazán nem halna bele,hogyha kicsit pakolászna vagy főzne amíg te dolgozol.
jó, nem vagyok annak a híve,hogy a nőnek a konyhában a helye stb.. nálunk is kb 50-50%ban elosztjuk a ház körüli teendőket. de az nagyon nem pálya,hogy az egyik fél semmit nem csinál, ráadásul otthon is van egész nap. oké, most van gyerek, de előtte se csinált semmit ha jól értem.
amúgy tényleg nem fog megváltozni az ilyen ember, sajnálom.
annyit tudok tanácsolni,hogyha ilyen jól megy anyagilag, akkor bízz meg egy takarítót,hogy x időnként jöjjön el hozzátok .
Bár én nő vagyok és fordított (volt) a helyzet mivel már otthagytam, de szerintem ha vki szereti maga körül a rendet és alapból a természete gondoskodó (ami egy nőtől szerintem elvárható lenne), akkor lényegtelen, hogy albérletben vagy saját házban laktok. Én ha 2 hétig nyaralok valahol, ott is rendet tartok meg takarítok, mert az én belső igényem ezt kívánja.
Az exem szerint mániákus voltam, de nem gondolom, hogy heti 2 takarítás az lenne, főleg, ahol 2 kisgyerek is ugrál. Egyszerűen az igényszintünk teljesen eltért, és az övéhez képest voltam én "mániás" :-)
Szerintem nem fog megváltozni, és amúgy is azon a véleményen vagyok, ha már megteheti egy nő, hogy otthon van mert a férjével ezt megengedhetik maguknak, akkor az az alapminimum, hogy a házban/lakásban rend és tisztaság van, főzök, mosok, és minden háztartási munkát megcsinálok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!