Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » A párom semmilyen házimunkát...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párom semmilyen házimunkát nem hajlandó elvégezni. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
Együtt élünk 2 éve és folyamatosan ez van. Már az elején feltűnt hogy semmit nem csinál, de mivel albérletben laktunk nem foglalkoztam vele mert úgy voltam nem a saját lakásunk és bizros azért nem érdekli hogy hogyan néz ki. 1év albérletben együttélés után saját családi házba költöztünk és továbbra is ez volt a helyzet itt már kinti teendők is vannak így hogy ő nem mosogat, nem takarít, nem főz, nem rak be mosni csak hébe-hóba még több minden szakadt rám. (Megjegyezném hogy én vagyok a férfi). Nyáron is mikor felújjítottunk és eljött édesapám és keresztapám segíteni nem sokat tudtam nekik segíteni, mert én főztem rájuk párom meg csak bent feküdt egész nap nyomkodta a telefonját. Egyik nap el is borult az agyam nagyon kiosztottam. Meg is sértődött. Mondtam én már neki szépen, csúnyán de teljesen mindegy a vége mindig ugyanaz. Nem zavarja a kupi ruhák szétdobálva, mosatlan rohadhat az asztalon vagy bárhol, nics felmosva, szekrények letakarítva. Már azon gondolkoztam nem-e én akarok túl sokat, de nem én csak szeretem a rendet. Anyukám így nevelt, hogy pakoljak el magam után mindent, szobámat takarítsam... és akkor szokta kérdezni mi bajom van? Mert szétb**sz az ideg mikor arra jövök haza hogy minden szétvan nagy putri az egész ház. Ja igen ő soha nem dolgozott még én vagyok a kenyérkereső, ez nem zavar mert jól kijövünk így is anyagilag, de az hogy én szétdolgozom az agyam ő meg szart se csinál elég idegesítő. Mostmárbaba is van december óta, őt legalább ellátja, megcsinál mindent, de én is sokat segítek mivel tápszeres meg tudom etetni, tisztába rakom stb... kérdeztem is hogy ha nagyobb lesz és ehet rendes kaját azt én fogom megfőzni? Annyit mondott nem. Csak akkor van itthon főtt kaja ha én csinálok... amúgy szendvicset eszünk éjjel nappal... mit csináljak hogy jobb legyen a helyzet? Vagy mit nem? Segítség! :)

2016. febr. 5. 03:52
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
7%
Csukd be előtte a pinád!
2016. febr. 5. 03:54
 2/30 A kérdező kommentje:
Én vagyok a férfi, de ezt írtam is
2016. febr. 5. 03:56
 3/30 Noblesse Oblige ***** válasza:
83%

Hát figyi, tudom, hogy nagy a szerelem... de gyakorlatilag át kéne nevelni teljesen a párod! Nem passzol a mentalitásotok! És igazából teljesen megértelek ebben az ügyben! Maximálisan ki vagy zsigerelve!

Én azt tenném a helyedben, hogy leültök megbeszélni. Mivel te adod a kasszába a pénzt szinte, így te is oszotod be. Valami csak fontos neki: net, telefon stb. Megmondod, hogy akkor lesz, ha ő is tesz a közös dolgaitokért! Nem dolgozik, úgyhogy ő otthon segít be!

Ha nem megy neki, akkor írd össze mi legyen rendbe mire hazajössz. Pl főtt kaja, legyen kimosva, kiteregetve stb.

Továbbá meg kéne vizsgálni, hogy amúgy rendben van-e a párod, nincs-e depressziója, mert azok is elhagyják magukat és környezetüket, akiknél ez van. Ha ez kizárható és szimpla emberi lustaság, akkor meg ennyit tudok javasolni. Vagy ha nincs változás, akkor különválás, vagy a tűrés. De egyszer nálad is el fog szakadni a cérna...

2016. febr. 5. 04:21
 4/30 anonim ***** válasza:
100%
Ne haragudj, de ha az albérletben ezt csinálta, és neked akkor se tetszett, akkor miért költöztetek kertes házba? Normális emberben csak van annyi minimális igényesség hogy nem a koszban és a mosatlanban tölti otthon az idejét, akár albérlet, akár saját ház. Mennyi idősek vagytok? Nem tudom, hogy tudod ezt neki elnézni ilyen birkatürelemmel. Én már pl. alapból nem költöztem volna vele máshova ha tudtam volna, hogy ilyen igénytelen, nem hogy gyereket vállalni! Még jó, hogy nem téged vár otthon úgy, hogy a gyereken egy pelus volt egész nap mert azt is lusta lecserélni. Ez a minimum amit meg kéne tennie, illetve gyerek mellett igyekezni hogy legyen főtt étel, kitakarítva, rendezetten várjon haza -mert gyerek mellett már becsúszhat, hogy nem marad mindenre ideje, de előtte még ez se lehetett kifogás. Egyáltalán nem vársz el tőle sokat. Ő nem érzi cikinek, hogy te főzöl felújításkor ahelyett hogy segítenél a saját házatokat építeni? Ő meg csak nyomkodja a telefonját? Pedig nagyon ciki. És még ő sértődik meg? Te tartod el, ő meg semmibe néz. Elgondolkodtató, hogy ezek helyett mit tud olyan jól, hogy te még így is vele vagy. :D
2016. febr. 5. 05:47
 5/30 anonim ***** válasza:
88%

Finomkodna vele a tököm.

Ha a szép szó nem segít, megmondod neki, hogy kezdhet csomagolni, a gyereknek adjon egy búcsúpuszit, és az életben többet nem akarod látni.

Sokkal jobban jársz, ha felveszel egy,olyan bébisztittert, aki ki is takarít, mire hazaérsz, és ellátja a picit. Utána eddig is a nyakadba szakadt mindent.

És keresel egy olyan nőt, aki nem csak élősködik rajtad. Ennél CSAK jobbat találhatsz.

Ha észbekap, lehet hogy nekiáll a háztartást ellátni a drága párod is, de figyelj, hogy ez ne csak addig tartson, amíg megbékélsz.

Ha nincs változás, akkor tedd ki. Hiába fenyeget a gyerekekkel, nem tudja eltartani, úgy is neked ítélik.

Költözzön haza az anyjához, hátha az kitakarít utána.

2016. febr. 5. 06:34
 6/30 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen mindegy, hogy te vagy a férfi, nemtől függetlenül is azt javasolnám, hogy válj el. Három évig próbáltam hasonló páromat megnevelni, és semmi. A gyerekeket lehet nevelni, de néha még azokat sem, egy felnőtt ember ideig óráig fog megváltozni csak, és ezért fontos, hogy az alapvető dolgaitokról egyezzen a véleményetek.
2016. febr. 5. 07:17
 7/30 anonim ***** válasza:
100%
Jaja.Változni nem fog ugy hogy még egy beszélgetés aztán kiadni az utját és keresni egy normálisabbat aki igényesebb.
2016. febr. 5. 07:22
 8/30 Költőnő? ***** válasza:
72%
ez nem fog változni, csak rosszabb lesz. Anyám 50+ és olyan igénytelen jópár éve már magára is... inkább le sem írom. Mai napig az van, ha apám nem csinálja (alig bírja már), megeszi a mocsok. Nem érdekli.
2016. febr. 5. 07:35
 9/30 anonim ***** válasza:
86%

ne haragudj, de ha ezt már az elején észrevetted, akkor miért vettetek házat és miért akartál tőle gyereket?

mégis mivel változna ez idővel??Csak rosszabb lehet, mert a kapcsolat elején még talán megerőlteti magát az ember.

ráadásul nem is dolgozik, igazán nem halna bele,hogyha kicsit pakolászna vagy főzne amíg te dolgozol.

jó, nem vagyok annak a híve,hogy a nőnek a konyhában a helye stb.. nálunk is kb 50-50%ban elosztjuk a ház körüli teendőket. de az nagyon nem pálya,hogy az egyik fél semmit nem csinál, ráadásul otthon is van egész nap. oké, most van gyerek, de előtte se csinált semmit ha jól értem.

amúgy tényleg nem fog megváltozni az ilyen ember, sajnálom.

annyit tudok tanácsolni,hogyha ilyen jól megy anyagilag, akkor bízz meg egy takarítót,hogy x időnként jöjjön el hozzátok .

2016. febr. 5. 08:20
 10/30 anonim ***** válasza:
100%

Bár én nő vagyok és fordított (volt) a helyzet mivel már otthagytam, de szerintem ha vki szereti maga körül a rendet és alapból a természete gondoskodó (ami egy nőtől szerintem elvárható lenne), akkor lényegtelen, hogy albérletben vagy saját házban laktok. Én ha 2 hétig nyaralok valahol, ott is rendet tartok meg takarítok, mert az én belső igényem ezt kívánja.

Az exem szerint mániákus voltam, de nem gondolom, hogy heti 2 takarítás az lenne, főleg, ahol 2 kisgyerek is ugrál. Egyszerűen az igényszintünk teljesen eltért, és az övéhez képest voltam én "mániás" :-)

Szerintem nem fog megváltozni, és amúgy is azon a véleményen vagyok, ha már megteheti egy nő, hogy otthon van mert a férjével ezt megengedhetik maguknak, akkor az az alapminimum, hogy a házban/lakásban rend és tisztaság van, főzök, mosok, és minden háztartási munkát megcsinálok!

2016. febr. 5. 08:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!