Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mennyire megvalósítható ez a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire megvalósítható ez a fajta "együtt de mégis külön" együttélési forma? Benne lenne-e valaki?

Figyelt kérdés

Arra gondoltam, hogy ahol a felek együtt vannak, sokszor találkoznak, átjárnak egymás lakására/házába akár napokra, vagy hetekre is, de alapvetően külön élnek. Beszélnek minden nap, összejárnak beszélgetések, randik, szexualitás, szerelem minden "oké", csak nem laknak egy házban "most és mindörökké" - ami amúgy szerintem egy elhibázott és régen csupán a rossz lakáshelyzet miatt volt ez "muszáj", amúgy jobb lett volna így. Kivéve ha már van gyerek.

Gondoljatok bele mennyi előnye van:

- mindenki fizeti a saját számláit, nincs gazdasági különbségek miatti "vita" vagy "titkos lenézés" vagy akárcsak megkülönböztetés. Mert nem számít.

- Nem mennek egymás agyára. Nem kell 0-24ben elviselni a másikat (vagy a másiknak emezt). Minden találkozás tök jó emiatt, és nem válik "természetessé".

- Megmarad a szabadság és konformérzet.

- Mindenki megtarthatja saját helyén a saját ízlését. Pl a férfinek nem kell elviselni a nő "parktikusnak" kikiáltott szemetét, de egy ilyen nőnek sem kell elviselni a morbid humorú férfi "ízléses" dísztárgyait. (pici guillotine, viccből kirakott mosógép programtáblázat, kacatok serege, régi megszűnt márkajelzések meg ilyesmi)

- Ha szakítás van akkor csak elég egy-egy "viszlát!" nincs az hogy az én cuccaim, meg fight egy vázáért vagy akár a smucigabb fél lerabolja a másik cuccai, vagy merő gonoszságból a számára fontos értéktelen tárgyakat is.

- Ha nincs kevde a rokonsághoz akkor ő aznap nem jön mikor szültésnapra jön a rokon-sereg.

És még sok más előny! De mindenképp jó a szabadság és biztonság érzése ezzel, nem kell röghöz kötnie magát egyiknek se, vagy kötelezően akkor is elviselni a másikat, ha már a pici guillotine alá képzeli, mert épp tahó/hisztis a másik fél és már hiába próbál bármit akkor is csak köpi tovább a tüzet/bunkózik.

Ez kellene, hogy legyen a jövő kapcsolatrendszere. Praktikus, szabad, biztonságos!

#biztonság #szabadság #a jövő maga
2016. jan. 20. 12:05
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:

Nem, az nem normális, hogy nincs egy normális, erős, hatalommal ellátott rendőrség ott akik úgy megfingatnák a migránst, csak úgy recsegne.

Egy alkalmi vagy "átmeneti" nőcskéért nem veretném meg magam én sem. Életem szerelméért csak. Ezzel egyetértek Miguel-el. Nem vagyok én hülye... Meg "Sir" vagy "Lord" rangjelzés sincs a nevem előtt, hogy itt ilyen múltszázadi lovagiaságot adjam elő.

Kinek a dolga megvédeni a civileket a barbároktól? A hadseregnek vagy rendőrségnek. Nem csak a trafipax rodeo meg az ilyen NAV-Gestapo ahol ennyire keménynek kellene lenni, hanem az utcán helyreigazítani a migráns-makit ha épp "csajozni" van kedve. Egy sima német vagy magyar amúgy sem tud birokra kelni egy arabbal aki az "Allah Akbar általános kiképző-iskolában" tanult mindig is.

2016. jan. 21. 21:58
 22/37 anonim ***** válasza:

"régen csupán a rossz lakáshelyzet miatt volt" - tévedsz házasság akkor is volt, amikor "lakáshelyzet" még nem volt.

Van egyébként akinél működik, van akinél nem.

2016. jan. 23. 18:00
 23/37 anonim ***** válasza:
100%
Aha, gondolom akkor te sem bánod ha az emberek elsétálnak melletted amíg réged kirabolnak és leszúrnak. És az sem baj ha a szerelmed segítségégre sem siet senki, ha egyedül megy ki, hisz semmi közük hozzá... És ha valaki szingli? Akkor az megérdemelte amit kapott, vagy nem kéne kimennie a házból soha?
2016. jan. 23. 18:05
 24/37 A kérdező kommentje:

Ti libsik szeretitek a migránsokat, nem...?

Amúgy meg a mai világ olyan, hogy védd meg magad.

2016. jan. 23. 18:40
 25/37 anonim ***** válasza:
60%

Te miről beszélsz?? Honnan tudod én ki vagyok vagy mit szeretek??

Épp arról beszélek te nagyokos, hogy a migránsok ellen normális ember megvédi az európai társait, akkor is, ha nem szoros a kapcsolatuk!

De akkor gondolom az anyád vagy életed szerelmét erőszakolják meg, téged sem fog zavarni, hogy senki nem tett semmit. :)

2016. jan. 23. 20:31
 26/37 anonim ***** válasza:
26%
Hú, de nagyon okos valaki, utsó! Te hány embert mentettél meg eddig? Hány emberért kockáztattad a testi épségedet? Én az életem kockáztatásával mentem örvénybe a barátom után! Ugyanezt nyilván megtenném egy kisgyerekért is. De egy felnőtt, vadidegen emberért nem. Nekem feleségem van, gyerekeim vannak, tehát testem már nem közpréda, nekik tartozom az épségemmel.
2016. jan. 24. 09:16
 27/37 anonim ***** válasza:

Engem egy hatalmas rottweileren kívül még senki sem támadott meg (és miután meg akarta ölni a kutyámat, nem néztem tétlenül), erről viszont nem én tehetek, de én legalább nem jövök ide a mellemet verni, hogy én tuti nem tennék semmit.

Tehát akkor téged sem zavarna Miquel, ha a feleséged vagy a gyerekeid mellett elmennek az emberek ha bajban vannak? Mondd már meg hogy néznek ki! Hogy biztosan elmenjek mellettük ha esetleg találkoznék velük és valami bajuk lenne. És akiknek nincsen barátja azok mit csináljanak? Te is csak nagyon okos vagy, de ezekre nem válaszolsz. Különben meg mitől különb pont a feleséged meg a gyerekeid másoknál? Más is mondhatná, hogy anyja, apja, tesvérei, akárije van, akik számítanak rá. Azok sem hiszem, hogy kevésbé lennének oda, ha egy hősi tett miatt ottmaradna az illető. És akinek nincs senkije az talán eldobható?

2016. jan. 24. 10:15
 28/37 A kérdező kommentje:

Egy normális világban minden utcán lenne pár rendőr, és ha valaki így támad akkor vipera-gumibot duó bevetése...

2016. jan. 24. 11:34
 29/37 anonim ***** válasza:
69%

Kedves 27-es! A probléma jóval összetettebb, mint azt te a 18 éveddel gondolnád. Ebben a korban minden fekete, vagy fehér, és szereti magáról azt hinni az ember, hogy ő hú, milyen fäszagyerek. A válaszom nem is neked szól, hanem más, a topikot látogató idősebb olvasónak.

Kezdjük egy kis etológiával. Minden territoriális élőlénynek óriási stressz, ha a területére idegen fajtárs hatol be. Az ember alapvetően territoriális élőlény, tehát már régesrég belebolondult volna a stresszbe, ha nem dolgoz ki egy túlélési technikát. Most gondolj bele: reggel felkelsz, kinézel az utcán, idegent látsz. Kimész az újságért, idegent látsz. Elmész egy kifliért, az úton idegenekkel találkozol. Fölszáll a buszra, tömve van idegenekkel, akik mind-mind a te területedet bitorolja. Normál esetben fognád a kőbaltádat, és halomra gyilkolnád őket, mert egy terület csak meghatározott egyedsűrűséget tud eltartani, te pedig a családodért, és a horda más tagjaiért vagy felelős. Amerre napi szinten jársz, az pedig úgy épül be a tudatodba, hogy az a te territóriumod. A mai normákhoz igazodva nem gyilkolhatsz, nem paterolhatod a határaidon kívülre az idegeneket. Tehát ott tartottunk hogy másodpercenként öntené el a testedet stresszhormon, ha az ember az urbanizáció hajnalán nem dolgozott volna ki egy túlélési technikát. Ez pedig úgy néz ki, hogy tudat alatt tereptárgyaknak tekinti az idegen egyedeket. Ezért van az is, hogy ha valaki összeesik akár percek is eltelnek, mire valaki megáll mellette, és megnézi, hogy "csak" egy részeg, vagy komoly bajban van. Egy tereptárgyért nem áll meg, egy tereptárgyat nem véd meg az élete árán. Stimmt?

2016. jan. 25. 09:02
 30/37 anonim ***** válasza:
9%
#29 Az elméleted kiválóan van levezetve, illetve lenne, ha példával továbbra is maradtál volna a megtámadnak-hősködsz vonalnál. De Az összeesik valaki az utcán kezdetű példát nem lehet ráhúzni a te elméletedre, hiszen az, hogy az embertársadat ilyen értelemben tereptárgynak nézed (függetlenül attól, hogy részeg vagy haldoklik) nem önvédelemről, hanem nulla empátiáról árulkodik. Ami modern ember esetén újfent elítélendő. Hiszen adott példában nem a saját testi épséged kockáztatása árán hajolsz le hozzá (amikor is a fenti kommented alapján jogosan hagynád ott), maximum öt percet vesztesz az életedből.
2016. jan. 25. 15:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!