70 literes akváriumban milyen fajta halakat lehet együtt tartani?
Elsőnek a jelenlegi akváriumod állapotát mérd fel, halak átlagkora, viselkedése, egymással való viszonya, rajmozgás stb Nézd meg a vizuális képet, a látványt, növények fejlődése, alga helyzet, dekoráció menyire tetszik.
Gondold át a gondozást, milyen sűrűn kell üveget tisztítani, menyi ideig bírja a szűrő tisztítás nélkül
Fentit csak azért írtam, mert javasolni halfajt nem tudok, az általad tartott halaknak sem egyeznek az igényeik, valamelyiknek nagyobb akva is kell, és magába nagyobb létszámban mutatnak. Ha 3 halfajnál hiány érzeted van akkor 4. 5. halfaj sem oldja majd ezt meg.
Ha valami nem jó, alga, rövid a halak kora stb, akkor azon a plusz létszám csak ront, nem is keveset.
Itt megtalálod a halaid igényeit: [link]
Vagy itt: [link]
Lehet sokan idiótának néznek, de én csak képekkel, szóróanyagokkal tudom alátámasztani amit akarok mondani.
Pl 75 liter, 2 éve neonok vannak benne, 1 éve kb garnélák is, nincs hiányérzetem, ha 10 évig üzemel akkor 10 évig neon ,és garnéla lesz benne. Olyan képet akartam ami egy fotelból 3-5 méter távolságból jól mutat, kevés gondozást igényel, és jó részt öntisztuló.
Persze valahol, valamikor alaposan utánaolvastam, és mindent megterveztem, ennek az eredménye, hogy a metszésen kívül csak nézni kell, etetni, és tápozni, 1 halfajjal sincs a családnak hiányérzete, meg sem fordul senki fejében, hogy más halfaj is kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!