Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mennyire megvalósítható ez a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire megvalósítható ez a fajta "együtt de mégis külön" együttélési forma? Benne lenne-e valaki?

Figyelt kérdés

Arra gondoltam, hogy ahol a felek együtt vannak, sokszor találkoznak, átjárnak egymás lakására/házába akár napokra, vagy hetekre is, de alapvetően külön élnek. Beszélnek minden nap, összejárnak beszélgetések, randik, szexualitás, szerelem minden "oké", csak nem laknak egy házban "most és mindörökké" - ami amúgy szerintem egy elhibázott és régen csupán a rossz lakáshelyzet miatt volt ez "muszáj", amúgy jobb lett volna így. Kivéve ha már van gyerek.

Gondoljatok bele mennyi előnye van:

- mindenki fizeti a saját számláit, nincs gazdasági különbségek miatti "vita" vagy "titkos lenézés" vagy akárcsak megkülönböztetés. Mert nem számít.

- Nem mennek egymás agyára. Nem kell 0-24ben elviselni a másikat (vagy a másiknak emezt). Minden találkozás tök jó emiatt, és nem válik "természetessé".

- Megmarad a szabadság és konformérzet.

- Mindenki megtarthatja saját helyén a saját ízlését. Pl a férfinek nem kell elviselni a nő "parktikusnak" kikiáltott szemetét, de egy ilyen nőnek sem kell elviselni a morbid humorú férfi "ízléses" dísztárgyait. (pici guillotine, viccből kirakott mosógép programtáblázat, kacatok serege, régi megszűnt márkajelzések meg ilyesmi)

- Ha szakítás van akkor csak elég egy-egy "viszlát!" nincs az hogy az én cuccaim, meg fight egy vázáért vagy akár a smucigabb fél lerabolja a másik cuccai, vagy merő gonoszságból a számára fontos értéktelen tárgyakat is.

- Ha nincs kevde a rokonsághoz akkor ő aznap nem jön mikor szültésnapra jön a rokon-sereg.

És még sok más előny! De mindenképp jó a szabadság és biztonság érzése ezzel, nem kell röghöz kötnie magát egyiknek se, vagy kötelezően akkor is elviselni a másikat, ha már a pici guillotine alá képzeli, mert épp tahó/hisztis a másik fél és már hiába próbál bármit akkor is csak köpi tovább a tüzet/bunkózik.

Ez kellene, hogy legyen a jövő kapcsolatrendszere. Praktikus, szabad, biztonságos!

#biztonság #szabadság #a jövő maga
2016. jan. 20. 12:05
1 2 3 4
 11/37 opened paradise ***** válasza:
100%
Létező dolog,ők a minglik.
2016. jan. 20. 13:34
 12/37 anonim ***** válasza:
a szabadság megmaradhat, persze nem 100%_ig. de a szerelem nem.
2016. jan. 20. 13:38
 13/37 anonim ***** válasza:
Nekem ez lenne az álmom, csak attól tartok, hogy ebbe senki sem menne bele felnőttként, csak azok akik nem akarnak komoly kapcsolatot! Én viszont ennek ellenére azt akarok. Csak manapság ma már mindenkinek a mániája a folyamatos "fejlődés" (aminek a része az összeköltözés szerintük), nem lehet egy percre sem leülni.
2016. jan. 20. 14:42
 14/37 anonim ***** válasza:
Szerintem egy idő után nem normális dolog. Ezzel most megpróbálod magad meggyőzni, hogy nem baj, hogy a párkapcsoaltod nem működik együttéléssel, egy kis távolsággal, úgy viselkedve, mintha még ismerkednétek, nem megy az agyadra a másik. 2 szoba is elég ehhez, nem kell külön lakás. Ha úgy nem megy, akkor nem kell együtt maradni, mert jön majd egyszercsak a gyerek és ott találod magad, h képtelen vagy elviselni a másikat és viszed a gyereket is a másik házba.
2016. jan. 20. 14:52
 15/37 anonim ***** válasza:
100%

Van egy ismerős pár aki így él. Bár mégsem. Elvált emberek felnőtt gyerekekkel. Megvan mind a két lakás. De nem ingáznak. Illetve hát ahogy esik úgy puffan.

Nyáron inkább az egyiküknél vannak, mert jobb szebb környéken lakik, télen meg a másiknál, mert olcsóbb a fűtése. Végül is együtt laknak szinte mindig csak hol itt hol ott. Aztán nyilván ha épp nincs kedvük egymáshoz, akkor mindenki haza.

Nekik működik. Én nem élnék így. bár lehet negyvenix évesen elváltan felnőtt gyerekekkel a legjobb és kényelmesebb életforma.

2016. jan. 20. 19:35
 16/37 anonim ***** válasza:
25%
A kölni események megadták erre a választ. Tudod, miért garázdálkodhatnak, erőszakoskodhatnak a migránsok? Mert a mai "kapcsolatok" nem érnek meg egy esti imát se, nemhogy egy pofozkodást. Az élete párjáért a a férfi mindent megtesz, ha kell, az életét, adja, de egy pár hetes ágybetét kedvéért hülye lenne betöreti az orrát.
2016. jan. 21. 09:41
 17/37 anonim ***** válasza:
67%

A külcsín témához:

Lehet, hogy a szüleid az általad panelprolinak keresztelt stílust kedvelik, de nem mindenki ilyen ám. Én pl nőként kifejezetten imádnám a dísztárgyaidat, és a bútorok is jól hangzanak, szeretem a különleges, nem házgyári berendezést.

Abban igazad van, hogy kell mindenkinek a személyes tér (mint pl. a padlás, ahova elvonulhatsz), de egy jó kapcsolatban ezt a párod kérés nélkül megadja neked.

Másrészről viszont, amit írtál, hogy max néhány hónapig tudod megjátszani magad... a megjátszás nem kapcsolat. Ez egészen addig működhet, míg nem gondolod komolyan, nem szereted igazán a másikat, "csak úgy" jó együtt. A szerelemnek alapvető eleme az is, hogy akkor is szeretem a másikat, ha amúgy a guillotine alá képzelem néha, mert elfogadom, hogy ez is ő.

Valaki írta korábban, hogy ő így él, és mennyi hátránya van a hétköznapi élet szempontjából. Én szintén hasonló szituban kiegészíteném annyival, hogy kegyetlenül megszenvedjük mindketten, hogy nem lehetünk együtt és úgy, ahogy mi akarunk, hogy nem fekhetek-kelhetek mellette, hogy nem ismerem a rezdüléseit, milyen reggel álmosan, vagy éjszaka munka után nyűgösen... vagy hogy nem lehetek ott mindig, ha szüksége van rám, és ő sincs itt nekem. Ezeket nem pótolja a randi, a szex, a beszélgetések, csak kiegészíti. (Hangsúlyozom, itt természetesen tartósnak titulált kapcsolatokra gondolok, ahol nem csak úgy elvagy a másikkal ideig-óráig, hanem évek múlva is magad mellé képzeled.)

2016. jan. 21. 12:33
 18/37 anonim ***** válasza:

14:52 nem mindenki akar gyereket.

Miquel, egy normális férfi bármilyen bajba került, nála gyengébb emberi lényért be kéne, hogy vállaljon egy pofont. Kár hogy szerinted ezt ki kell érdemelni.

2016. jan. 21. 19:47
 19/37 A kérdező kommentje:
Előző: Ugyanez a "tartsuk oda a másik orcánkat is" felfogás a migránssimogatók kedvence... És ezért haldoklik a civilizált európa.
2016. jan. 21. 21:12
 20/37 anonim ***** válasza:
Kérdező, tehát szerinted normális, hogy a német férfiak képtelen/lusták voltak megvédeni a német nőket csak azért mert (Miquel szerint) nem volt elég komoly a kapcsolatuk?
2016. jan. 21. 21:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!