Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Erről az anyagi dologról mi a véleményetek?
A párommal albérletben lakunk. A keresetünk 180.000ft az enyém, 250.000ft az övé. Külön kasszán vagyunk.A lakbér 65-65 ezer ft.
Én 2 naponta főzök és bevásárolok a vacsihoz is, illetve az itthonra való dolgokar.Ez kb 65.000ft.ő néha hoz haza valamit, ami azt jelenti hogy havi szinten kb 5000ft értékben. Illetve ha elmegyünk valahova akkor 50-50% ban az az 1x én 1x ő fizet. Így nekem semmi nem marad. :(
Akkor utolsó, minimum a "minden egyéb háztartási cucc"-ot felezni kellene. Vagy azért gondolja, hogy ez így rendben van, mert cska te használod, vagy mi? :D Szerintem ez bőven a rezsi kategóriába tartozik, szóval az ő dolga. Így is megköszönheti, hogy te takarítasz, bár nem tudom, mennyit segít benne.
A kaját meg kezdd el a te fizetésedhez igazítani. Lehet, hogy ő eddig pármai sonkát evett csak, de neked sajnos a prémium kaját nehéz kigazdálkodni, ezért olyat veszel, amilyenre futja. Ha nem tetszik, akkor lehet újragondolni a kajaköltség elosztását. Mert ha igényei vannak, akkor azoknak a kielégítésébe neki is be kell szállnia.
"felezzünk mindent, a kikapcsolódást, háztartást stb. .de azt mondta hogy az nem jó." - de van valami érve is, vagy csak annyi, hogy nem jó.
Neki nem jó, mert így te eteted, ő meg vesz egy lakást, ahova esetleg odaenged?
Nem egy párkapcsolat jellegű gondolkodás ez.
Bár a fő témával kapcsolatban előttem mindent elmondtak, de én fenn vagyok akadva, hogy miért nem marad pénzed. 180ezer a fizud, 65ezer a te részed az albérletből. Marad 115. Ebből kb. 65ezer a kaja (ami egyébként eszméletlen sok két embernek egy hónapra, itt rengeteget!!!! spórolhatnál), de még így is marad 50ezer. Mi a csudára tudsz minden hónapban elszórni 50ezret? Mert mondjuk kéthavonta 10-15 a tisztasági szerek (ha nem volt benne ez az "itthonra való dolgok"ban), de gondolom azért ebbe ő is beszáll, mert neki is kell.
Még mindig ott tartunk, hogy nem kevés pénz folyik el a lefolyóba.
Számomra szokatlan és nem feltétlen normális ez a külön gazdálkodás, én biztos, hogy nem vállalnám be, mert ha egyszer ugrik a közös tervezés, akkor neked nem lesz semmid. De még ebben a helyzetben is, nem vagy rákényszerítve, hogy ne maradjon semmid. Tessék nyitni egy konyhakönyvet, és szépen összeírogatni, hogy mikor mire költesz, költötök, piszok sokat lehet spórolni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!