Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összeköltözéskor mik azok a költségek amik közösek, vagy hogy működik ez? Külön kassza, vagy egybe?
Barátnőmmel az összeköltözés küszöbén állunk.
Kissé zavaros nekem, hogy pontosan most mit fizetek én, mit fizet ő, vagy megosztunk minden költséget?
Én többet keresek, akkor többet is kell adjak a háztartásba?
ahogy számoltam az albi + rezsi 70 ezer havonta kb.
plusz ugye kajálnunk kell kettőnknek minden nap, napi 3 ezerrel számolva az 90 ezer havonta.
KB 160 ezer lenne a költségünk.
az össz. bevételünk 180 ezer max.
én 100 at keresek, bnőm 80 at.
hogyan osszuk meg a költségeket? mindketten szeretnénk azért félretenni is, nyaralás, ajándékra stb...
többször is beszéltem vele erről, de mindig azt mondja, hogy neki mindegy, találjam ki, és úgy lesz.
9-es vagyok Nyilvan nem havonta koltok ennyit cipore, de mondjuk van h meglatok egyet es ennyibe kerul akkor megveszem.
Ezt igy nehez elmagyarazni, nem is igazan erdemes a dolog lenyege az h mindenki adjnon valamit a kozosbe. Pl nalunk jelenleg a futogep aktualis, fele-fele adunk bele ugy,mh o az eletben nem fogja hasznalni mert utal futni, de anno en is feleztem az ellipszis trenert ugy, h meg az eletben nem hasznaltam.
Mindketten fontosnak tartjuk az egal helyzeteket. Persze ilyen beruhazasok kozosen sztem csak akkor ajanlottak ha valasnak max 1 szazalek eselye van, egy szimpla szerelemben egy ilyenbe nem szallnek bele:-)
Mi meg csak egy eve elunk egyutt, kulfoldon ezert nem irok szamokat.
A lakbert meg a rezsit felezzuk, a nagyobb kiadasokat is, kulonben az fizet aki epp bevasarol, vagy akinek van penz, nem szamolgatjuk fillerre, megbeszeltuk h ha egyikunk ugy erzi h sokkal tobbet fizetett az elmult par hetben akkor szol, de amugy meg kbra erezzuk es igyekszunk egyensulyt tartani. Ruhaimat stb magamnak fizetem, o pl Dragan vesz ajandekot a szuleinek, nalunk sokkal olcsobban szokas stb de mivel a sajat penze nem erdekel. Amit felre rakunk az is sajat, pl abbol repulok haza a szuleimhez en.nem szolunk bele egymas magan koltsegeibe emiatt es sosem Volt vita a penzen. Kesobb ha en a szakdolgozatomat irom lesz par honap h nem fogok tudni annyit dolgozni, akkor o fog eltartani ugymond ezt felajanlotta, vagy ha ketszer annyit fog keresni egyikunk az mas,de ha csak kis kulonbsegek vannak akkor sztem a mi rendszerunk jo egyutt elo paroknak. Amugy a kaja sokkal olcsobb ha az ember kettesben el, nem ketszer annyi mint mikor egyedul. Mi KB minden masnap fozunk ket napra
Nálunk: 1 éve élünk együtt, előtte 1,5 évet jártunk. Az én fizetésem nettó 160 ezer, az ővé nettó 180 ezer. Az ő fizetéséből élünk, az enyémet félre tesszük. Az én fizetésemből álljuk a nagyobb kiadásokat pl.: ebből vettünk mosógépet, mikrót, ágyat, autót, ebből mentünk nyaralni stb. Mivel az ő fizetéséből élünk, így az enyémre is természetesen közös pénzként tekintünk. Ha véletlen szakítanánk valamikor, akkor azt a pénzt, ami a számlámon van megfeleznénk, mivel a fele az övé.
Költségeink egyébként: rezsi 40 ezer (lakbért nem fizetünk), kocsi fenntartási költsége (kb. 30 ezer), élelmiszer (kb. 50-60 ezer), maradék: háztartási cikkek, szórakozás, ruházkodás stb.. nyilváne ezekre változó mikor mennyit költünk.
Közös felesben: albérlet, rezsi, étel, ha van akkor autó költségei.
Maradék mindenkinek a saját pénze, a másiknak ne legyen beleszólása.
Egészségesen étkezve kb havi 60.000ből is lehet, 90 nagyon sok, ha nem telik rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!