Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mi a véleményetek erről az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek erről az elméletről?

Figyelt kérdés
Vannak nők, akik messziről kerülik az olyan férfiakat, akik még soha nem éltek a szülői fészken kívül. Tehát akár húszon- vagy harmincévesen is a szüleivel élnek, és soha nem éltek önállóan vagy bármilyen lakóközösségben. Egyre jobban azt látom én is, hogy igazuk van, mert az ilyen pasik "életképtelenek", felelőtlenek, a legalapvetőbb dolgokat sem tudják maguktól megcsinálni. Például otthon fújjoghat a mosogatásra meg hangoztathatja, hogy hát az női feladat, de pl egy albérletben a lakótársai nem fognak helyette elmosogatni, ha egyedül él akkor főleg, úgyhogy kénytelen magának megcsinálni.
2015. okt. 19. 13:32
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
22%

Viszont pedig akik 16-18 évesen elmennek otthonról /és nem a családtól kapott/örökölt házba hanem csak úgy - azok pediglen csórók, szóval az sem lesz jó a csajoknak.

Megoldás? Szüless gazdagnak és költözz el 18 évesen a családtól kapott házba. Kettő-az-egyben.

2015. okt. 19. 13:34
 2/15 anonim ***** válasza:
65%
nem mindegyik nem tud főzni és életképtelen. Annyira nem függ ettől szorosan
2015. okt. 19. 13:36
 3/15 A kérdező kommentje:

#1, nem 16-18 éveseket írtam, hanem húszon- vagy harmincéveseket.

De egyébként ismerek olyan 20 évest, aki albérletben lakik, dolgozik és tanul is egyszerre. Mégsem gazdag. Na, ilyenkor mi van?

#2 persze, akinek nem inge vegye le magáról, de sajnos egyre kevesebb az ilyen kivétel szerintem...

2015. okt. 19. 13:40
 4/15 anonim ***** válasza:
84%
Amikor megismertem a férjem, a szüleivel élt. Nem azért, mert egyedül nem tudott volna, csak épp jól érezte magát, mert a szülei jó fejek, közel laktak a melóhelyhez, barátnője nem volt, így nem volt igénye sem egyedül lenni. Egy éve voltunk együtt, mikor beszélgettünk erről, és akkor azt mondta, hogy mielőtt összeköltözünk, neki igénye van arra, hogy egy kicsit egyedül is éljen és megtudja, miről szól. Nem én mondtam, ő mondta. Egyedül élt bő háromnegyed évet, megtanult főzni, mosni, takarítani, bevásárolni, számlákat intézni, stb. Bár simán ment neki minden, felújította a lakását, stb. Mi továbbra is jártunk, fantasztikus férfi volt már akkor is. Aztán amikor úgy éreztük, összeköltöztünk. ÉS azóta is együtt vagyunk. Ha zsigerből ítélkezem és elutasítom, ma nem lenne ilyen fantasztikus családom. Én is úgy éreztem, hogy önálló férfit szeretnék, és meg is kaptam, csak meg kellett várnom, hogy végigmenjen az úton. Nem bántam meg. Ma is házias, kedves, segítőkész férj, mindent megcsinál itthon, ha ő ér oda előbb :)
2015. okt. 19. 13:41
 5/15 A kérdező kommentje:
#3, ez tök jó, minden tiszteletem a párodé. De ez az hogy neki volt _igénye_ az önállósodásra, és meg is tanulta ennek a velejáróit, felelősséget tanult. Sokan pedig a mamahotelből egyből átugranak a "barátnő mint házicseléd" opcióba, nincs is igényük az önállóságra, mert úgyis megcsinálja helyette a másik vagy majd keres egy másik palimadarat akivel ezt újra eljátszhatja. Ezt a kapcsolatok elején nagyon nehéz kiszűrni. Ez az elmélet meg mondjuk lehet egy szűrő.
2015. okt. 19. 13:47
 6/15 anonim ***** válasza:
4%

ez az emberféle túlterhelt, várható betegségek kockázata a duplájára ugrott és elég hamar el fog távozni...

2015. okt. 19. 13:48
 7/15 anonim ***** válasza:
Szerintem gyorsan kiderül, ha valaki ilyen, és együtt lakva is lehet ezen változtatni. Nem feltétlenül kell egyedül élni ahhoz, hogy valaki megtanuljon alkalmazkodni. De gyakran látom a nőkön is azt, hogy a kapcsolat elején még mindent nagyon szívesen megcsinálnak, utána pár évvel meg panaszkodnak, hogy a társuk semmiben nem segít. Na, de soha nem is várták el, hogy csináljon valamit! Szóval kettőn áll a vásár. Ha összeköltözés után fel sem merül, hogy a nő csinálja egyedül a dolgokat, akkor ezt lehet rendezni azonnal. És kiderül, ki-mennyi kompromisszumra képes. Csak a rózsaszín ködben elfelejtenek az emberek hosszú távra tervezni.
2015. okt. 19. 13:49
 8/15 A kérdező kommentje:

Nem tudom hány éves vagy, de ilyen hozzáállással akkor ne nagyon legyen igényed felsőoktatási tanulmányokra. Pedig ez semmi ahhoz képest amit a többgyerekes családanyák csinálnak napi szinten, akik vezetik a háztartást, nevelik a gyerekeket és még dolgoznak is.

2015. okt. 19. 13:53
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

1: Ez hülyeség. Én elköltöztem 18 évesen albérletbe és úgy jártam főiskolára 4 évig, amit még a családom fizetett.

Aztán a saját fizetésemből van azóta is albérletem. A csajokkal meg nem igazán van gondom.

27/F

2015. okt. 19. 14:42
 10/15 anonim ***** válasza:
Én egyetértek veled, kérdező. Volt dolgom mindkét "típussal", a mamahotelből hozzám költöző férfi mindent csak elvárt, és még azt is meg akarta szabni, hogy mikor takarítsak, hogy őt ne zavarjam. Aki viszont előtte önéllóan élt egy ideig, az megtanulta értékelni, tisztelni a ház körüli munkát, tudta, hogy nem alanyi jogon jár és segített is.
2015. okt. 19. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!