Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Nők! Maradnátok olyan férfival...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nők! Maradnátok olyan férfival aki a házasság és családalapítás helyett élettársi kapcsolatot, az önfeledt szórakozást és a szabadelvü életmódot (nem feltétlenül alkoholra és kábítószerre gondolok) választja?

Figyelt kérdés

Az élettársi kapcsolatnál azt értem hogy megtalálnátok egymásban a lelki társat, az igaz szerelmet, mindent amit férfitól elvártok, de elfogadnátok ha házasságra nemet mondana mert számára az felszines dolog?

Ennek ellenére nem hanyagolna el titeket, hanem minden nap elbűvülne valamivel, 1000 kis dologgal kimutatná a szerelmet, 20 évvel később is úgy nézne meg mint az első alkalommal.....

Várom a véleményeket.

2015. szept. 14. 21:55
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
83%

Én ugyan nem esem transzba a ruhától mint ahogy az egyik válaszoló ilyen idióta módon festette le a házasságot, de nekem fontos. A gyerek is később, úgyhogy nem, nem maradnék. Ostobaság azt hinni a házasság börtön. Miért ne lehetne szórakozni. Mi is mindíg mentünk, utaztunk. Sátoroztunk. Motorozunk a családdal. Szüleimis mentek anno nélkülünk is.

Amiket meg leírsz nem látom be házasságba miért ne lehetne? A kettő nem zárja ki egymást.

2015. szept. 15. 07:06
 12/29 anonim ***** válasza:
28%

11essel értek egyet, annyi különbséggel, hogy én itt a gyakorin megvetendő módon igenis transzba esem a ruhától, és nagyon rá vagyok pörögve az esküvő témára. Nekem ez nagyon fontos, és jól írta valaki, ha neked inkább semleges, és "csak egy papír", akkor csak szeress már annyira, hogy ha nekem meg fontos, megteszed a kedvemért...

Meg az élettársi kapcsolatban is (társadalmilag) pontosan ugyanolyan jogaid és kötelezettségeid vannak, pontosan ugyanazok a dolgok korlátoznak, mint házasságban. Ha tehát élettársi kapcsolatban hajlandó vagy élni, akkor technikailag a házasság sem más annál, csak van előtte egy kis ceremónia és macerásabb felbontani. De ugyanannyira lehet szórakozni, élni a szabadelvű életmódot házasságban is, mint élettársi kapcsolatban. Pontosan ugyanannyira kell a másikkal megbeszélni ezt és pontosan ugyanannyira lehet vele közös dűlőre jutni, a ceremónia ezen nem változtat.

Vannak olyan nők, akik maradnának veled, nekem személy szerint a család és házasság fontos dolgok. De én ezekre nem is tekintek börtönként, ami kizárná a te szabadelvű életmódod és szórakozásod, akár közösen is.

2015. szept. 15. 08:41
 13/29 anonim ***** válasza:
47%

Nem, mert

-nekem spirituális szempontból fontos a házasság, hogy hivatalosan is kimondja egy ceremónia keretében, hogy velem akar élni... az élettársi kapcsolat nekem ennek a kikerülésének tűnik, könnyebb felbontani stb.

-monogám típus vagyok

-nem vagyok szabadelvű (nem ítélem el azt, aki nyitott házasságban él, ki akarja próbálni a hármast, gruppent, swingert stb., de ne velem, mert én nem viselem el egy kapcsolatban)

-amit leírtál a pozitívum témakörben, azt a házastársától is megkapja az ember, ha jól választ

2015. szept. 15. 14:16
 14/29 A kérdező kommentje:

Elolvastam a válaszokat és kellemeset csalódtam.

Tény és való, sokan különbözünk, de van akivel meg egy rugóra jár az agyunk. És ennek örülök. Már majdnem ott voltam hogy általánosítok (de mégsem, és nem szeretek előitélettel lenni más iránt), csak érdekelt, hogy van-e olyan nő aki úgy gondolkodik mint én, vagy feltétlen kell gyűrű meg miegymás?

Persze én se tudom hogy 20 év múlva is úgy nézek a kedvesemre mint az első alkalommal, de ha élettársi kapcsolatban elmúlik a szerelem akkor talán könnyebb továbblépni. Meg úgy gondolom hogy a házasság megbélyegzi az embert, bár ne legyen igazam.

A környezetemben elég sok elvált szülő van és talán attól félek, hogy én is arra jutok.

Meg aztán ott vannak az ídősebb ismerősök akik a köszönés után felteszik a kérdést: És te mikor nősülsz?

Mintha legalábbis ösztönös cselekedet lenne. Meg akarom találni az igaz szerelmet de a magam módján és ha az a nőnek nem tetszik akkor megy mindenki a maga útján. Nem akarom egy nőre se ráerőltetni a saját gondolkodásom, és ezt a nőtől is elvárom fordítva.

2015. szept. 15. 17:29
 15/29 anonim ***** válasza:

"de ha élettársi kapcsolatban elmúlik a szerelem akkor talán könnyebb továbblépni"

Nagyon tisztességes, hogy ezt így kimondod. Sajnos sokan ilyen gondolkodással házasodnak, pedig a házasságnak ennél sokkal komolyabb, megfontoltabb, felelősségteljesebb döntésnek kellene lennie.

A házasság tényleg nem való mindenkinek.

2015. szept. 15. 17:36
 16/29 A kérdező kommentje:

Így van én bevallom nekem nem való a házasság.

Lehetnék komolyabb, megfontoltabb, felelősségteljesebb gondolkodásu, de nem vagyok, és nem is érzem szükségét, de az is meglehet hogy idővel változni fog.

2015. szept. 15. 17:52
 17/29 anonim ***** válasza:
52%
16: Én azt gondolom, a házasság nem a szerelmi kapcsolatok keretének való, hanem amikor már nincsenek rokonaid, mert meghaltak, akkor célszerű a házasság, hogy legyen hivatalos hozzátartozód, aki melletted áll az életvitel segítésében, pl. ügyintézésben segít, ha kórházban vagy, várja a kéményseprőt, ha más dolgod van, stb. :)
2015. szept. 16. 00:25
 18/29 anonim ***** válasza:
25%
A házasság nekem fontos. Alapból nem tudnék olyan férfit a lelki társamnak érezni akinek az összedobjuk a szennyest típusú kapcsolat elég, és hivatalosan nem vállalja, hogy én a családtagja vagyok. Szerencsére megtaláltam a lelki társam.:-) Gyereket nem vállalunk.
2015. szept. 16. 20:58
 19/29 anonim ***** válasza:
Tökéletes lenne, én ugyen ezt akarom.
2015. szept. 19. 08:51
 20/29 A kérdező kommentje:
Az "összedobjuk a szennyest" gondolat nálam eszembe se jutott a kérdés írásakor. Egy komoly, egész életre szóló kapcsolatot keresek, minden földi jóval megspékelve. A szerelemben nem ismerem a "hivatalos" fogalmat. A szerelem egy álomszerü dolog, miért kell arról hivatalos papír? Szerintem sok olyan házasság van ahol összedobták a szennyest. Volt gyűrű, papír, lakodalom heje-huja most meg mindketten megbánták az egészet. Megcsalás, különböző függőségek, veszekedés szemrehányás, rosszul nevelt gyerekek... stb
2015. szept. 20. 11:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!