Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Manapság tényleg ennyire furcsa, hogy a diplomám megszerzése után rögtön készen állnék a családalapításra?
Nem hiszem, hogy 30-40 évesen könnyebben boldogulnék egy csecsemővel, mint huszonévesen. Emellett pedig nagyon szeretnék anya lenni.
Persze a megfelelő családi háttér adott lenne a helyzetemben. A párommal 5 éve vagyunk együtt, megkérte a kezemet is.
Nektek mi a véleményetek?
24N/31F
Ha a háttér adott anyagilag is és úgy éreznénk, hogy készen állunk, akkor belevágnék simán.
Sok esetben az anyagi háttér hiányzik, diploma megszerzése után a legtöbben először egy jó munkát keresnek.
Írta a kérdező, hogy most is dolgozik egyetem mellett.
Én is tanulok is még, de mellette dolgozom is 8 órában teljes főállásban, mivel csúsztam az egyetemen, így pár tárgyam, vizsgám van hátra. (De nem biztos, hogy befejezem, mert abszolút nem az én világom és szenvedek csak vele.) Először mi is úgy voltunk, hogy egyetem után belevágunk a családalapításba (2 éve dolgozom), de aztán jelentkeztem egy másik felsőoktatási intézménybe, és ha felvesznek minimum 2 év levelezőn. Így inkább megvárjuk míg végzek, mert nem akarom megnehezíteni a helyzetemet, és gyerek mellett keresni a lehetőségeket, hogy mikor tanuljak, vagy éppen ki vigyázzon rá. Ha késznek érzitek magatokat a gyerekvállalásra, akkor hajrá. :) Véleményem szerint a karrier szempontjából jobb is, hogy nem 35 évesen kell megtörnie az embernek a 10 év alatt felépített karrierjét, meg másnak átadni a helyét, vagy rosszabb esetben fél év után bölcsibe adni a gyereket mert nélkülözhetetlen vagy a munkahelyeden.
24 N / 33 F
"Írta a kérdező, hogy most is dolgozik egyetem mellett."
Azt viszont nem, hogy főállás vagy diákmunka. Utóbbit ha jól tudom, nem számolják bele a gyerekgondozási járadékokba.
Én azért ítélem el a "fajtád",mert gusztustalan,hogy elveszitek a felsőoktatási helyeket,diplomát szereztek állami pénzen,majd "kiszálltok". Nem véletlen,hogy több országban van/terveznek ez ellen jogilag fellépni,azaz vissza kell fizetni a diploma árát az államnak.
Mellesleg 24 évesen fiatal vagy a házasság+gyerek kombóhoz,főleg,hogy 5 éve azaz 19 éves korodtól együtt vagytok és nincs egyébb tapasztalatod. Ez olyan,mintha valaki csak egy féle ételt enne egész életében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!