Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerek nélkül kellek csak neki?
Figyelt kérdés
31 éves vagyok egy tönkrement házassággal,7 éves gyermekemmel. Már 5 éve férjem kilépett az életünkből. Nagyon megviselt az egész.3 éve kezdtem el ismerkedni jelenlegi párommal, a csalódás miatt későn vontam be az életünkbe. értem ez alatt, hogy gyermekemet közel 1,5 év után mutattam be neki, mindezt óvatosságból. A baj az, hogy hiába próbáltam úgymond biztosra menni, érzem én kellek neki, a gyermekem nem! Próbáltam időt adni neki, hogy nyisson a gyerekem felé, de nem megy. Nem szereti a hármasban töltött időt. Miattam megteszi, de többször van olyan, hogy mondom neki, hogy a fiammal megyek hozzá és kicsúszik a száján, hogy minek? jajj nee!!! Ilyenkor azt érzem mintha szíven szúrnának. Rengeteget beszélünk róla, hogy a fiam hozzám tartozik és mondja tudja, ő elfogadta, de a tények sajnos nem ezt mutatják. Úgy érzem türelmes voltam hozzá és kapott időt. Ha 1,5 év nem volt elég... már nem is fog változni. Szakítanom kell?2015. aug. 21. 15:19
1/21 anonim válasza:
Igen. A 7 évesből nemsoká "problémás" kiskamasz lesz, akit méginkább el fog utasítani.
2/21 anonim válasza:
Szerintem tökéletesen csináltál mindent, bőven elég volt hogy hozzászokjon, hozzád a fiad is úgy tartozik, mint a karod.
Nehéz egy gyerekes elvált felnőttnek párt találni, aki elfogadja mindenestül. De nem lehetetlen.
Én konkrétan leülnék és megbeszélném vele, hogy mondja meg őszintén, mennyire zavarja őt ez az állapot. Vagy miért így áll ehhez.
Ha azt mondja, h nem tudja a gyereket elfogadni, szerintem egyértlemü a szakítás. Én legalábbis nem maradnék olyan emberrel, aki a gyerekemet nem fogadja el. Megérteném, de ott lenne bennem az, hogy biztos van olyan, aki gyerekkel is elfogadna, sőt akár fiaként tudná kezelni a fiamat!
3/21 anonim válasza:
Akinek nincs gyereke, az úgy gondolja hogy el tudja fogadni, menet közben kiderül hogy így van e. A kezdetektől ahogy komolyodott a kapcsolat így kellett volna, nem húzni az időt. Most azt érted el, hogy élesben kiderül hogy nem tetszik neki a helyzet.
4/21 A kérdező kommentje:
Ezt érzem én is. Kapott időt. Sajnos már kezdem elveszíteni a reményt, hogy lesz változás. A gyermekem nyitna felé nagyon is, de ő sajnos válaszol a fiam feltett kérdéseire és ennyiben kimerül a kettőjük közötti kommunikáció. Az akaratot, hogy próbálkozna jobban megismerni is ritkán látom csak.
2015. aug. 21. 15:32
5/21 A kérdező kommentje:
Valószínű hibáztam én is, hogy húztam az időt, csak féltettem a gyermekemet.....de így sem lett jobb, már tudom.
2015. aug. 21. 15:34
6/21 anonim válasza:
Szerintem meg az sem jó, hogy 2 hét után bemuatja a feleket egymásnak. Nekem van ilyen elvált ismerősöm, aki kb minden létező partnerét bemutatta a 10 évesének. Szegény gyerek már azt sem tudja ki kivel tart és csak annyit lát, hogy anya már megint egy új áldozatot hozott haza. Emiatt a gyerek szörnyen , már betegesen zárkózott, és nagyon magába forduló.. Mert amúgyis megviselte a szülei válása, hát még ez, hogy majdhogynem minden párja be lett pár hét után mutatva neki és már szó szerint nem hisz az anyjának, hogy bárkihez akár még hozzá ,mint gyerekéhez is tud ragaszkodni, mert ezt látja, hogy mennyi embert ismert meg akár 1 év alatt.. Szóval szerintem ez nem egy egyszerű dolog. A kérdező teljesen korrektul járt el, hiszen a párja tudott a fiáról, nem derült égből meglepi volt, hogy hoppá van egy fiam...
7/21 anonim válasza:
Ezt, te rontottad el az elején. Be kellet volna időben jelenteni neki a gyerkőcöt. Ne vicceljél már te voltál vele türelmes?
8/21 anonim válasza:
Szerintem igen. Ha tényleg elfogadta volna, akkor próbálna valamilyen kapcsolatot kialakítani a fiaddal, hiszen együtt fogtok élni.
9/21 anonim válasza:
Mondhat bármit, sőt, még akarhatja is, hogy működjön a dolog, az érzelmeket viszont nem lehet befolyásolni. Nem döntés kérdése, hogy képes-e elfogadni a gyerekedet. Szerintem sok volt az a másfél év, amit a gyerek bevonása nélkül töltöttetek, mert most egy teljesen más minőségű kapcsolatba csöppent ahelyett, ami már kialakult közöttetek. Persze nem kell az első héten bemutatni őket egymásnak, de amit eldöntitek, hogy megpróbáljátok együtt, gyerekkel együtt is kell programokat csinálni, hogy kiderüljön, valóban képes-e kezelni a helyzetet. A gyerek hozzád tartozik, nem pedig olyan része az életednek, amiből akár ki is vonhatja magát, ha nem tetszik neki. Illúzió volt az egész másfél év, amit együtt töltöttetek. Hacsak nem tudod ugyanúgy élni az életedet, mint a kapcsolat elején - vagyis a gyerek a te családod, a párod pedig a szabadidőpartnered - akkor nem fog működni a dolog, ezzel a férfival meg vannak számlálva a napjaitok.
10/21 A kérdező kommentje:
Természetesen tudta már az elején, hogy van egy gyermekem. Nem titkoltam el előle, csak addig amíg nem éreztem "biztosnak" a kapcsolatot, nem szerettem volna bemutatni a gyermekemnek.
2015. aug. 21. 15:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!