Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Együttélés, anyagiak?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Együttélés, anyagiak?

Figyelt kérdés

Ki mennyit ad bele a közös kasszába, ha nagyon nagy különbségek vannak a keresetek között?

Nálunk a párom kb. 2szer annyit keres mint én, mégis mindig mindent felezünk, nekem pl. most hétvégéig csak pár ezer Ft-om maradt. Ez szerintetek normális?

Persze nem akarom lehúzni, de mivel vele lakom, és ő magasabb színvonalon él, én is sokkal többet költök... Pl. nekem nem kéne a 4500 Ft/kg téli szalámi, sem háromféle sajt... rengeteg pénzem megy el kajára, mielőtt együtt laktunk havi 40ezerből megvoltam, most meg kb. a duplája :S. Pedig ugyanannyit eszek...

Próbáltam erről beszélni is vele, de annyira ciki az egész... Az a baj, h nem is akarom, h rám költsön pénzt, de nagyon-nagyon bánt, h nekem most anyukámtól kellett kölcsönkérjek, ő meg csak annyit mond, hogy miért nem tőlem kértél, és ennyivel le is rendezi, nem az, h megkérdezné, h mennyit adjak kölcsön (nem tudom értitek-e). Plusz tudja, h milyne kevés pénzem van, elmentünk bevásárolni, ott is bedobált csomó mindent a kosárba, 10ezer volt az egész... pedig én kb. 3-4 ezerre számítottam volna... de neki kell az üdítő (4 üveg 1500 Ft- ez két napig tart nála), meg a sajtkrém (350 Ft, ez is két nap, sajtok tömkelege, kb. 1500 Ft, és így tovább...) Ha mondom neki, akk mindig az van, h majd többet belead, közbe meg semmi.

2013. jan. 29. 14:08
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Ha nem jó a felezés,akkor üljetek le matekozni és határozzátok meg a havi kereseteket és a kiadást.Aztán az egészet próbáljátok meg százalékarányban leosztani.Talán ez áll a legközelebb az igazságos fizetéshez,mert így mindketten ugyan annyi részt áldoztok be a fizetésetekből.A lényeg az,hogy ennél a bizonyos százaléknál többet ne adj be.Legyen egy saját bakszámlád.Persze nem azt mondom,hogy ennyire határolódjatok el egymástól és ne bízzatok a másikban,de jobb az elővigyázatosság.Ha kell valami,akkor hozzálehet nyúlni a másik pénzéhez,de alapvetően lesz saját spórolt pénzed.
2013. jan. 29. 14:37
 12/13 anonim ***** válasza:
Nálunk csak én keresek, a feleségem meg költi. :) De soha nem volt vita belőle. Mondjuk nem is vettünk soha 4500 Ft-os téliszalámit...
2013. jan. 29. 14:51
 13/13 Blossom Bright válasza:
100%

Hello! :)

Én ezt az egészet nem értem...

2 éve együtt vagytok... közös jövőt terveztek, házasság, gyerekek, stb... és megy a külön kassza, a "ki mennyit ad bele"? Meddig lesz ez így?

Kicsit poénosan megfogalmazva: azt is számoljátok majd, hogy ki hányszor teszi tisztába a gyereket? :D

Nem akarlak bántani, de tényleg nem értem a dolgot...

Csak úgy látom, nálatok az Én és Te van még... nem a Mi... ha érted, mit akarok mondani...

2013. febr. 15. 03:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!