Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Ész vagy szív (lélek)?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ész vagy szív (lélek)?

Figyelt kérdés

Mit tegyek? Párommal másfél éve vagyok együtt, tavaly augusztus óta élünk együtt, s mostanában elég gyakran mondja azt az eszem, hogy nem kéne vele lennem, de a szívem meg azt mondja nem bírnám ki nélküle. Mindig felbosszantjuk egymást, szinte minden nap, hiába van meg az elhatározás, h mostantól jobb lesz, minden kezdődik elölről. Lehet ott rontottuk el, hogy összeköltöztünk? Mert az egyház tanítása szerint csak a házasság után szabad együtt élni. Mire hallgassak? A szívemre vagy az eszemre?

26/N

2012. dec. 22. 20:18
1 2
 1/19 anonim válasza:
Meg kell beszélni a dolgokat, ez csak rajtatok múlik. Ebben az esetben hallgass a szívedre és ésszel gondolkodj.
2012. dec. 22. 20:21
 2/19 A kérdező kommentje:

Huh, köszi, de nagyon nehéz úgy ésszel gondolkodni, hogy közben meg a szívemre hallgatok...

Egyébként meg szoktuk beszélni a dolgokat, csak előtte le kell higgadnunk.

2012. dec. 22. 20:28
 3/19 A kérdező kommentje:
Ja, és ha meg is beszéljük a dolgokat, akkor is mindig oda lyukadunk ki, hogy én vagyok a hibás, engem hibáztat, hogy én vagyok a vita forrása, s azt állítja mindig én bosszantom fel őt, pedig én fordítva érzem, ő bosszant fel engem...s erre ideges leszek, s nem gondolkodom előtte mielőtt cselekszem...pedig ezt kéne megtanulnom... Ugye? Vagy mindig kérjek bocsánatot azért, amit szerintem el sem követtem?
2012. dec. 22. 20:30
 4/19 anonim ***** válasza:
Két össze nem illő ember.
2012. dec. 22. 20:33
 5/19 A kérdező kommentje:
4-es: Ezen szerinted lehet segíteni, ha nem illünk össze, pl alkalmazkodással vagy kompromisszummal? Mit tegyek, ha szerelmes vagyok valakibe, akivel bosszantjuk egymást folyton?
2012. dec. 22. 20:39
 6/19 anonim ***** válasza:

5

Akibe szerelmes vagy, azt nem bosszantod, azzal képtelen vagy vitázni, annak nem tudsz, és akarsz fájdalmat okozni, mert neked jobban fájna.

2012. dec. 22. 20:46
 7/19 A kérdező kommentje:
5 - Ez igaz, de az van, hogy szeretem, és szerelmes is vagyok belé, csak akkor nem érzem a szerelmet, amikor felbosszant engem... Na, ilyenkor mit tegyek?
2012. dec. 22. 20:49
 8/19 anonim ***** válasza:

7

Ez duma.

Ha nem élnétek együtt, és a másik fél nem veszi a lapot, vagy félreértitek egymást, és akkor csinálod ezt, hogy felhívd magadra a figyelmet, akkor ugyan ovis dolog lenne-de aranyos is:DD

Viszont együtt éltek, és ez teljesen más. Nincs olyan hogy egyszer érzed a szerelmet, egyszer nem. Az mindig jelen van.Nincs rosszabb mint egy örökké vitázó emberek kapcsolatnak mondott szörnyű csatája.

2012. dec. 22. 20:53
 9/19 A kérdező kommentje:

8- Lehet, hogy tényleg tudat alatt fel akarom hívni magamra a figyelmet, mert ha játszik a gépen, akkor nem figyel rám úgy érzem, akkor semmire nem lehet megkérni, csak azt mondja mindjárt - és én ezt bosszantónak tartom...

Már azt sem tudom szerelmes vagyok-e vagy sem.

Az alapján, amit írtál, ha csak a figyelmet akarom felhívni magamra, akkor szerelmes vagyok ezek szerint? Csak lehet a dühtől nem érzem a szerelmet??

2012. dec. 22. 20:56
 10/19 anonim ***** válasza:
Hű, ez bonyolult kérdés. Azt mondják, lakva ismerszik meg az ember, a ti esetetekben is ez lehet a helyzet. Kiderülnek kisebb-nagyobb dolgok, rájöttök, hogy a másik mégsem olyan "tökéletes", mint ahogyan azt gondoltátok stb. Nem tudom, a kompromisszum mennyire segíthetne, ez számomra inkább egyfajta se veled, se nélküled jellegű dolognak tűnik, mint komoly szerelemnek és kapcsolatnak. Persze minden pár életében vannak nézeteltérések, és azért adódnak problémák, hogy azokat együtt megoldják, de át kellene gondolnotok ezt az egészet. Szerintem az ész és a szív közül nem nagyon lehet választani, az eszed hiába súg bizonyos dolgokat, a szív érzései úgyis elnyomnak mindent, és addig nem lesz változás, amíg az érzelmeid gyökeresen meg nem változnak. Addig mondhat az eszed bármit, minden marad ugyanígy.
2012. dec. 22. 20:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!