Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mi az előnye ha házasság után...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi az előnye ha házasság után is külön kasszán van a pár?

Figyelt kérdés
Mi a feleségemmel közös kasszán vagyunk és nem tudom elképzelni, hogy filléreskedjünk, hogy most ezt én fizetem azt Te. Számomra ez nem előny. De akkor miért jó?
ma 09:09
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
100%

Azért házasodtunk össze, mert szeretjük egymást ÉS jogilag is be akartuk biztosítani magunkat. Jobb hitelt kapsz házasként, adózás szempontjából kedvezőbb, ha történik bármelyikünkkel valami, bemehetünk a kórházba és kaphatunk tájékoztatást, mert nem egy kvázi idegen vagyunk a másiknak. Illetve halál esetén mi öröklünk egymás után, nem pedig a rokonaink, és jár nekünk jár az életbiztosítás. Illetve azért is, mert nem egy az állampolgárságunk és sokkal egyszerűbb így az utazás, a vízum stb.

Attól még, hogy nem utaljuk át egyetlen számlára a kettőnk fizetését és nem az akkumulálódott összegből veszünk el, még nem azt jelenti, hogy nem közös a pénz. Azt jelenti, hogy mindenkinek van saját pénze, amivel azt csinál, amit akar, anélkül, hogy a másik látná, hogy vett magának egy zoknit, vagy épp a másiknak ajándékot. Nem hiszem el, hogy ez ennyire nehéz koncepció egyeseknek...

ma 14:29
 22/29 anonim ***** válasza:
Kérdező, ha neked a házasság egyetlen értelme a közös kassza, akkor neked fogalmad nincs róla, mit is jelent a házasság. Ezért házasodtál meg? Hogy közös kasszán legyetek? Nem mondta senki neked, hogy ezért nem kell házasodni, mert bárkivel lehetsz közös kasszán?
ma 14:36
 23/29 anonim ***** válasza:
0%
#22 mert szerinted mi másért házasodnak az emberek? Mindenki anyagi érdekből csinálja. Ahogy a 21-es is írta, kedvezőbb hitel meg ilyenek. Ne legyenek romantikus illúzióid, mindenki érdekember.
ma 14:38
 24/29 anonim ***** válasza:

Szóval csak mert egy kommentelő leírta, hogy egyéb más okok mellett az is számít hogy mindketten jobban is járnak anyagilag, EZÉRT egyértelműen kijelenthető, hogy mindenki csakis anyagi érdekből házasodik? :D Elég elrugaszkodott logika...

ma 14:40
 25/29 anonim ***** válasza:
0%
#24 tudom, hogy így van. Mi másért akarnának emberek életreszóló rabságot fogadni, ha nem azért, hogy legalább valami anyagi érdekük legyen belőle? :D
ma 14:54
 26/29 anonim ***** válasza:

Mondjuk mert nem rabságnak élik meg, hanem szeretik a párjukat....?

ma 14:57
 27/29 anonim ***** válasza:
76%
25, lehet most újat fogsz olvasni, de képzeld, a házasság nem rabság. A szerződést bármikor fel lehet bontani. Nem tudom, ki bántott téged, de jó szar lehet neked, ha ilyen dráma tör ki belőled a házasság szó hallatán.
ma 14:58
 28/29 anonim ***** válasza:
25 csak egy megkeseredett kóró. Azért mert te a kutyának nem kellesz, másnak még lehet boldog, szeretetteljes házassága.
ma 15:01
 29/29 anonim ***** válasza:
0%
Sportos, vékony nő vagyok, bőven elég pasinak kellek, de hülye leszek megházasodni. Boldog házas embereket sehol nem látni :D
ma 15:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!