Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Együttélés » Mi az előnye ha házasság után...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi az előnye ha házasság után is külön kasszán van a pár?

Figyelt kérdés
Mi a feleségemmel közös kasszán vagyunk és nem tudom elképzelni, hogy filléreskedjünk, hogy most ezt én fizetem azt Te. Számomra ez nem előny. De akkor miért jó?
ma 09:09
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
54%

Sosem értettem, az ilyenek minek házasodnak.

Volt olyan időszak, amíg tanultam csak a férjem keresett és segített. Most máshogy adta az élet és én sokkal többet keresek nála, ő pedig mégkevesebbet keres mint akkoriban. Nálam ez nem is kérdés, hogy amim van megosztom a társammal. Így, hogy többet keresek én fizetem ki a wellness hétvégénket következő hónapban, és akkor mi van?

Legutóbb egy hölgy írta ki, hogy ő egészségügyben keres havi 400 ezret, amíg a férje IT-ban 2 milliót, és a havi kiadásaikat a közös gyerekükkel együttvéve, ami 600 ezer Forint ugyanúgy felezik, így a nőnek marad 100 ezer Ft-ja, a férje pedig akár több mint másfél millát csak gyűjt a saját számláján. Ezt egyáltalán nem tartom korrektnek és közös életnek, úgy gondolom a fizetéssel arányosan illik a kiadásokat rendezni, nem pedig csak az önös érdekeket nézni, lesz@rva azt hogy a párja szinte nullára megy hó végére.

ma 09:22
 2/17 A kérdező kommentje:

Pontosan ugyanígy gondolom.

Nekem is van olyan ismerősöm ahol hasonló a helyzet. A feleségnek semmilye nem marad a költségek felezése után a férj meg él mint hal a vízben.

ma 09:29
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk vegyes kassza van. Van egy közös számla, ahova beteszünk 300-300 ezret, ez van a rezsi, kaja, gyerekek fizetnivalóira.

Férjem 440-et keres, én 580-650 között.

A maradék pénzzel mindenki úgy kazdálkodik ahogy akar. Ebből tankoljunk, javíttatjuk a kocsikat, költünk a hobbinkra, teszünk félre külön -külön, stb.

Azért alakult így, mert mikor teljesen közös kasszán voltunk, sok volt a vita. Mindketten méregettük mire költ a másik a közösből. Én kiakadtam a sok gyorskaján, napi doboz cigin mikor úgy éreztem, hogy az az én pénzem is, de én sose költenék ilyenekre, mégis pittyegett a teló minden nap, hogy kártyás vásárlás a dohányboltban, ő meg kiakadt a drágáb drogériás bevásárláson pl mikor szérumokat, krémeket vettem. Így hogy mindenki azt csinál a fennmaradó pénzével, amit akar, nincs vita.

ma 09:39
 4/17 anonim ***** válasza:

Nálunk úgy van, hogy én fizetem a kaját, minden mást a férjem, ami marad azt mindenki arra költi amire akarja.

Ez közös kasszának számít?

Így élünk 16 éve, nekünk bevált.

ma 09:41
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Ha most azt a felállást feltételezzük, hogy mondjuk az egyik fél jóval többet keres… Akkor szerintem itt a háttérben az lehet, hogy a többet kereső fél gyűjteni akar, nem osztozkodni és így úgymond ,ha valamiért máshogy alakul az életük, akkor neki bőven lesz tartaléka új életet kezdeni. Tehát nem feltétlen a közös életükben akar befektetni.
ma 09:42
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
#4-es ha te állod a kaját az egész családnak, nem tudom, hogy kettem vagytok, vagy akár már van gyerek is, de ha csak ketten is vagytok, a mai élelmiszerárak mellett a kaja szerintem sokkal több kiadás, mint pl egy lakás rezsije (albérlet nélkül nyilván), vagy a tankolás városon belül.
ma 09:46
 7/17 A kérdező kommentje:
5# Szerintem elég nagy baj, ha a házasság alatt már azért spórol valaki, hogy majd jobb legyen Neki, ha külön válnak.
ma 09:47
 8/17 A kérdező kommentje:

Én is jelenleg majd 4x annyit keresek, mint a feleségem, de eszembe nem jutna sajmálni Tőle bármit is. Én szeretem és szerintem ez a házasság lényege, hogy egy személlyé olvadjunk össze és egyként létezzünk. Ott meg nem fér bele a külön kassza. Nem akarok senkit megbántani, lehet hogy én látom rosszul, de ahol külön kassza van ott nem történt meg ez az összeolvadás érzelmileg.

10 éve vagyunk házasok, vannak gyerekeink és én még mindig ugyanúgy, hanem jobban szeretem a feleségemet.

ma 09:51
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem sokszor arra használják a külön kasszát, hogy elfedjék az értékrend beli különbséget, mint a 3-as válaszban. Szerintem ha hasonló az értékrend, nincs ilyenre szükség. Nálunk is közös kassza van. Mi mindketten spórolósak vagyunk, de azért van amire szeretünk költeni. Engem nem zavar, hogy festékeket vesz a hobbijához, őt sem az arcápolási cuccaim. Bár lehet a cigi engem is zavarna, szóval az érthető, de ott is inkább az értékrend különbség a baj.

Egyébként én ott tudom elképzelni, hogy jobban működik a külön, ahol mondjuk már vannak előző kapcsolatból gyerekek és rájuk külön kell költeni. De sok helyen szerintem tényleg vagy arra használják, hogy kimentsék a vagyont, vagy arra hogy ne kelljen foglalkozni az értékrend különbséggel.

ma 09:53
 10/17 anonim ***** válasza:
100%

#7 Igen, de én erre tudok gondolni. Mert ha valaki nem közös ingatlanba vagy olyan dologba fektet (ha már félrerak), tehát nem a közös jövőbe fektet akkor felmerül a kérdés, hogy mire? Nyilván lehet utazás, bármilyen képzés stb

Pláne ahol már gyerekek vannak, ott meg tényleg kb elengedhetetlen a közös kassza. Mert a GYED, hogy megvan szabva a max összeg, abból nem élsz meg.

ma 09:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!